Europa League

Σουάρες-ε, δεν σου άρεσε…

…κάπως έτσι (μοιάζει πως) θα ‘ναι η φετινή ΑΕΚ! Μια ομάδα που δεν θ’ αντέχει ελλείψεις βασικών -κι αγώνων απ' τα πόδια της. Μια ομάδα που δεν έχει την πολυτέλεια της κακής μέρας όλων εκτός του Λεονάρντο. Και μια ομάδα που -όταν θα παρουσιάζονται όλα αυτά μαζί- θα ταλαιπωρείται απ’ τους «Σουάρες» που βρίσκει στο δρόμο της και θα γνωρίζει βαριές ήττες (όπως το 4-1 από την Άντερλεχτ).

…κάπως έτσι (μοιάζει πως) θα ‘ναι η φετινή ΑΕΚ!

Μια ομάδα που δεν θ’ αντέχει ελλείψεις βασικών -κι αγώνων απ' τα πόδια της.

Μια ομάδα που δεν έχει την πολυτέλεια της κακής μέρας όλων εκτός του Λεονάρντο.

Και μια ομάδα που -όταν θα παρουσιάζονται όλα αυτά μαζί- θα ταλαιπωρείται απ’ τους «Σουάρες» που βρίσκει στο δρόμο της και θα γνωρίζει βαριές ήττες (όπως το 4-1 από την Άντερλεχτ).

Πώς έπαιξε

Δύο απουσίες που «δεν γινόταν αλλιώς» (Μάκος, Καφές) και μια που προκάλεσε απορίες… «γιατί» (Χοσέ Κάρλος) είχε η ενδεκάδα του Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ανδαλουσιανός προτίμησε τον Λαγό αντί του συμπατριώτη του, ενώ ξεκίνησε τελικά τον Βάργκας στα χαφ.

Έτσι, το 4-2-3-1 που παρέταξε, διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας και Γεωργέας. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Βάργκας-Γκέντσογλου, στην τριάδα μπροστά τους οι Λαγός (αριστερά), Γκούντγιονσεν (επιτελικός), Λεονάρντο (δεξιά) και προωθημένος ο Λυμπερόπουλος.



Πού… πήγαν όλοι;

Μια από τις πιο κλισέ δικαιολογίες λέει «είχαμε απουσίες». Η σημερινή ΑΕΚ, ωστόσο, μπορεί να το χρησιμοποιήσει χωρίς καμία τύψη. Κι αυτό διότι κατέβηκε στο «Κονστάντ Βαν Ντε Στοκ» με πολύ περισσότερες απ’ όσες η ποιότητά της μπορεί ν' αντέξει.

Με πραγματικά απόντες χαφ (Μάκος, Καφές). Με ουσιαστικά απόντες χαφ (ανέτοιμος ακόμα Βάργκας, ανέτοιμος… σταθερά Γκέντσογλου). Με «σαν απόντα» τερματοφύλακα -που δέχεται γκολ, είτε επειδή… εκπλήσσεται που ο Δέλλας κόβει τον Σουάρες, είτε επειδή το χορηγεί ο ίδιος (λίγο πριν την κεφαλιά του Γιοβάνοβιτς).

Και με πραγματικά απούσα την τύχη. Όχι επειδή το απίστευτο σόλο του Λεονάρντο (και το ακόμα πιο απίστευτο τελείωμά του) θα της έδινε πραγματικές ελπίδες να φέρει «τούμπα» την κατάσταση. Αλλά επειδή το «χειρουργικό» πλασέ του Σουάρες ήρθε να τις… αφαιρέσει σχεδόν αμέσως μόλις δημιουργήθηκαν.

Το έργο… είχε τελειώσει!

Στην προσπάθεια ν’ αποδείξει ότι δεν συμπεριλαμβάνεται κι εκείνος μεταξύ των απόντων, ο Χιμένεθ άρχισε τις αλλαγές μετά την ανάπαυλα. Αρχικά παικτών που θα ‘πρεπε να παίζουν (Κάρλος) με παίκτες που «παίζουν-δεν παίζουν το ίδιο κάνει» (Λαγός). Κι έπειτα παικτών (Λυμπερόπουλος-Μπέλεκ) που θα τον βοηθούσαν ν’ αλλάξει σύστημα (4-4-2) και να ρισκάρει. Μάταια…

Η ΑΕΚ παρέμενε σχετικά ακίνδυνη επιθετικά και… αρκετά επικίνδυνη αμυντικά. Αφού, λοιπόν, οι προσπάθειες του μοναδικού «διασωθέντα» Λεονάρντο δεν αρκούσαν για να διασωθεί και η ίδια με μια αξιοπρεπή ήττα, ήρθε ο Μανωλάς να εξαντλήσει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Η παράσταση που έπαιξε ο Έλληνας στόπερ έφερε αποβολή δική του (και όχι του Γιοβάνοβιτς) κι επέτρεψε στον Σουάρες να τελειώσει με χατ-τρικ τη δική του εις βάρος της «Ένωσης».



ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ (Άριελ Γιάκομπς): Προτό, Ντεσάχτ, Γιουχάζ, Βασιλιέφσκι, Ζιλέ, Μπίλια, Κουγιατέ (85' Σαφαρί), Κιεστάν, Φερνάντο, Σουάρες (85' Ντε Σούτερ), Γιοβάνοβιτς (80' Γιακοβένκο)

Στον πάγκο έμειναν οι: Σκόλεν, Οντόι, Μάρετσεκ, Κανού

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας, Γεωργέας, Βάργκας, Γκέντσογλου, Λαγός (46' Κάρλος), Γκούντγιονσεν, Λεονάρντο (71' Σιαλμάς), Λυμπερόπουλος (57' Μπέλεκ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Αραμπατζής, Κοντοές, Κάλα, Γκερέιρο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Γκόμες (Ισπανία)
ΒΟΗΘΟΙ: Ραούλ Καμπανέρο Μαρτίνεθ, Λουίς Φερνάντο Μάρκο Μαρτίνεθ (Ισπανία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Κονστάντ Βαν Ντε Στοκ»







Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x