Μιχάλης Τσόχος

Παιδιά, να οργανωθούμε γιατί έχουμε φάει τέσσερα και έχουμε ρίξει μόνο ένα…

Η ΑΕΚ είναι σαν το ανέκδοτο με τον τύπο που, πριν πέσει στο κρεβάτι με αρκετούς και αρκετές, ρωτάει «ρε παιδιά να οργανωθούμε για να ξέρουμε τι ακριβώς θα κάνουμε τώρα που θα πέσουμε», αλλά κανείς δεν τον άκουσε και όλοι του είπαν «ρε πέσε και θα δούμε». Μετά από λίγο ο τύπος σηκώθηκε, άναψε τα φώτα και είπε: «Ρε παιδιά σας είπα να οργανωθούμε. Μέχρι τώρα έχω φάει τέσσερις και έχω ρίξει μόνο έναν».

Η ΑΕΚ είναι σαν το ανέκδοτο με τον τύπο που, πριν πέσει στο κρεβάτι με αρκετούς και αρκετές, ρωτάει «ρε παιδιά να οργανωθούμε για να ξέρουμε τι ακριβώς θα κάνουμε τώρα που θα πέσουμε», αλλά κανείς δεν τον άκουσε και όλοι του είπαν «ρε πέσε και θα δούμε».

Μετά από λίγο ο τύπος σηκώθηκε, άναψε τα φώτα και είπε:

«Ρε παιδιά σας είπα να οργανωθούμε. Μέχρι τώρα έχω φάει τέσσερις και έχω ρίξει μόνο έναν».

Του Μιχάλη Τσόχου

Κάπως έτσι ήταν και η ΑΕΚ χθες. Από οργάνωση δεν έσκιζε και εν τέλει έφαγε τέσσερα και έριξε μόνο ένα. Και η έλλειψη οργάνωσης ήταν τόσο εμφανής, που μετά από κάθε γκολ κάποιος φώναζε σε κάποιον. Στο πρώτο ο Δέλλας στον Ντίμι, στο δεύτερο ο Ντίμι στον Μανωλά, στο τρίτο ο Μανωλάς στον Φούλη, στο τέταρτο ο Ντίμι σε όλους. Η επιπολαιότητα και η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης ήταν αυτά που στοίχισαν στην ΑΕΚ. Βεβαίως υπήρξε και το θέμα με τον Ντίμι, τον Δέλλα και τον Γεωργέα (οι οποίοι ήταν πραγματικά σε πολύ κακή βραδιά) το οποίο μεγάλωσε και το πρόβλημα της ανοργανωσιάς.

Από την άλλη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, την ανοργανωσιά και την κακή παρουσία ορισμένων παικτών, υπήρξαν και θετικά πράγματα. Η ΑΕΚ για πρώτη φορά σε φετινό επίσημο ή φιλικό ματς της έδειξε ότι μπορεί να φτιάξει παιχνίδι και να δημιουργήσει φάσεις. Οι ευκαιρίες που έκανε χθες η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο -που είχε και δυνάμεις- είναι χωρίς αμφιβολία πολύ περισσότερες απ’ αυτές που έκανε και στα δύο ματς με την Ντιναμό Τιφλίδας.

Αυτό οφείλεται στην παρουσία του Λεονάρντο, ο οποίος χωρίς δεύτερη κουβέντα πρέπει να παίζει. Ο Βάργκας είναι ένας ποδοσφαιριστής με πολύ ποιοτικά στοιχεία, που βοηθά όχι μόνο ανασταλτικά, αλλά και δημιουργικά. Σε αυτά πρέπει να στηριχτεί ο Χιμένεθ και με την προσθήκη παικτών όπως ο Μάκος, ο Κάλα και ο Κάρλος (από την αρχή) θα μπορέσει να βελτιώσει την εικόνα της στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Όσο για την Ευρώπη, εκεί τα πράγματα για αυτή την ΑΕΚ που φτιάχτηκε το περασμένο καλοκαίρι είναι έτσι και αλλιώς πολύ δύσκολα. Η απόσταση της από την μέτρια Αντερλεχτ και την Λοκομοτίβ Μόσχας είναι πολύ μεγάλη και οι ελπίδες πρόκρισης απλώς μαθηματικές.

Η ΑΕΚ -καλώς ή κακώς- είναι μία ομάδα που, έτσι όπως φτιάχτηκε, πρέπει να έχει στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα, που φυσικά δεν μπορεί να είναι η διεκδίκηση του, αλλά το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Όσο για τον ΠΑΟΚ, χθες έχασε μία πραγματικά μεγάλη ευκαιρία να πετύχει μία ιστορική νίκη. Αυτή η ευκαιρία που χάθηκε, μάλιστα, δεν αποκλείεται δυστυχώς ν’ αποδειχτεί και μοιραία σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόκριση στους «32». Βεβαίως, απ’ την άλλη, θα πρέπει να πούμε ότι η εικόνα της Τότεναμ στο ματς της Τούμπας είναι πραγματικά σοκαριστική, όχι για τον ΠΑΟΚ, αλλά για το σύνολο των ελληνικών ομάδων και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μία ομάδα που στην Αγγλία έχει ως μεγάλο στόχο να τερματίσει τέταρτη στη βαθμολογία και είναι και πολύ δύσκολο να το καταφέρει, ήρθε στην Αθήνα με μία ενδεκάδα που αποτελούνταν από τρεις αναπληρωματικούς (Τσόρλουκα, Μπασόνγκ και Γουόκερ), τέσσερις τρίτες επιλογές (Παβλιουτσένκο, Γκουντιτσίνι, Λίβερμολ και Τζιοβάνι Ντος Σάντος) και τέσσερις παίκτες της ομάδας νέων και εμφάνισε ένα σύνολο απολύτως ανταγωνιστικό κόντρα σε μία από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x