Europa League

Χιμένεθ: «Ποιο μέλλον μου; Η Στουρμ»!

Καμία ανησυχία για την παραμονή του στην ΑΕΚ δεν εξέφρασε ο Μανόλο Χιμένεθ. Φανερά εκνευρισμένος απ’ τις ερωτήσεις για το μέλλον του (στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με τη Στουρμ), ο Ανδαλουσιανός τόνισε πως το μόνο που τον απασχολεί είναι το πώς η «Ένωση» δεν θα κάνει «πισωγύρισμα» με τους Αυστριακούς (έτσι χαρακτήρισε το ενδεχόμενο μη νίκης). Αφού επανέλαβε την ανάγκη, δε, για «πάλη σε κάθε παιχνίδι», δήλωσε υπερήφανος για τους παίκτες του και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν.

Καμία ανησυχία για την παραμονή του στην ΑΕΚ δεν εξέφρασε ο Μανόλο Χιμένεθ.

Φανερά εκνευρισμένος απ’ τις ερωτήσεις για το μέλλον του (στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με τη Στουρμ), ο Ανδαλουσιανός τόνισε πως το μόνο που τον απασχολεί είναι το πώς η «Ένωση» δεν θα κάνει «πισωγύρισμα» με τους Αυστριακούς (έτσι χαρακτήρισε το ενδεχόμενο μη νίκης).

Αφού επανέλαβε την ανάγκη, δε, για «πάλη σε κάθε παιχνίδι», δήλωσε υπερήφανος για τους παίκτες του και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δουλεύουν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χιμένεθ:

-Τι είναι πιο σημαντικό αύριο; Το θέμα της ψυχολογίας μετά την ήττα με τον ΠΑΟΚ ή το αγωνιστικό;

«Ό,τι έχει να κάνει με το ψυχολογικό κομμάτι σίγουρα είναι πολύ σημαντικό για τη λειτουργία της ομάδας. Αλλά όπως είπε και ο Γιάννης (σ.σ. Αραμπατζής), δεν είμαστε πολύ καλοί όταν κερδίζουμε ένα ματς και κακοί όταν χάνουμε ένα άλλο. Όπως έχουμε πει, είμαστε μία ομάδα που κοιτάμε παιχνίδι με το παιχνίδι και στο τελευταίο απ’ αυτά δεν ήμασταν καλοί».

-Θα παίξετε επιθετικά ή συντηρητικά -με δεδομένες τις απουσίες, αλλά και την εικόνα του αντιπάλου;

«Θα προσπαθήσουμε να ισορροπήσουμε το παιχνίδι. Σίγουρα οι απουσίες είναι σημαντικές (κυρίως στον χώρο του κέντρου, από τα τέσσερα χαφ που έπαιζαν βασικοί έχουν τραυματιστεί οι τρεις) και για το αυριανό παιχνίδι θα πρέπει να στηριχθούμε στα νέα παιδιά ή να βρούμε τρόπο να είμαστε δυνατοί σε αυτή τη γραμμή. Πρέπει να βρούμε τρόπο να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι και για να καταφέρεις κάτι τέτοιο είναι σημαντικό να κρατάς το μηδέν στην άμυνα».

-Ο αυριανός αντίπαλος είναι θεωρητικά ο πιο εύκολος στον όμιλο. Αν δεν έρθει η νίκη, τι μπορεί να συμβεί;

«Αν δεν καταφέρουμε τη νίκη αύριο θα είναι ένα βήμα προς τα πίσω -παρόλο που είχαμε πει όταν έγινε η κλήρωση, πως δεν ξεχωρίζει κάποια ομάδα από τις τρεις, αλλά είναι όλες ισορροπημένες. Έχω ξαναπεί ότι Άντερλεχτ και Λοκομοτίβ είναι ένα βήμα μπροστά και δείχνουν ένα βήμα πιο κοντά τώρα. Επαναλαμβάνω, όμως πως σε αυτόν τον όμιλο όλα θα είναι ανοιχτά μέχρι το τέλος».

-Αύριο κρίνεται σε μεγάλο βαθμό η ευρωπαϊκή πορεία της ΑΕΚ; Κρίνεται και το δικό σας μέλλον; Σας ανησυχεί αυτό;

«Δεν με ανησυχεί καθόλου. Το μόνο που με ανησυχεί είναι το παιχνίδι με την Στουρμ και σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες μου. Είμαστε εδώ για κάτι περισσότερο από το οικονομικό θέμα και το έχουμε αποδείξει».

-Είναι μία καλή ευκαιρία το αυριανό παιχνίδι για να... πείσετε τον κόσμο;

«Το να πείσουμε τον κόσμο δεν το πετυχαίνουμε σε μία μέρα. Πρέπει να το κάνουμε μέσα από τη δουλειά μας. Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου και με τις συνθήκες που δουλεύουμε».

-Οι «συνθήκες» όπως τις χαρακτηρίσατε, μπορεί να παίξουν ρόλο και στο δικό σας θέμα;

«Εγώ δεν πρόκειται να αναφερθώ παραπάνω σε αυτό. Θα παλέψω όσο είμαι στην ΑΕΚ. Ό,τι είχαμε να πούμε, το είπαμε πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ό,τι ήταν να γίνει, έγινε. Τώρα θα πάμε μέχρι τέλους με την ΑΕΚ. Όποιος δεν το έχει καταλάβει ότι θα παλεύουμε παιχνίδι με παιχνίδι, καλό θα είναι να το κατανοήσει. Εγώ έχω αποφασίσει ότι θα δουλεύω με ένα γκρουπ παικτών που δίνουν τα πάντα χωρίς αντάλλαγμα. Όποιος δεν μπορεί να το καταλάβει, αν θέλει, μπορεί να το παρερμηνέψει γιατί δυστυχώς γίνεται και αυτό.

Ζητώντας ξανά, δε, τον λόγο στο τέλος, ο Χιμένεθ συμπλήρωσε: «Τόσο οι ποδοσφαιριστές, όσο και οι προπονητές, οι υπάλληλοι και όλοι oι άλλοι στην ΑΕΚ, το μόνο που κάνουμε κάθε μέρα είναι να προσπαθούμε για τον στόχο μας. Να παίζουμε για να κερδίζουμε είναι το μόνο που μας απασχολεί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x