Μιχάλης Τσόχος

Έτσι (δεν) τα καταφέραμε

Ο Ολοφ Μέλμπεργκ, κορυφαίος του Ολυμπιακού στην μυθική εμφάνιση στο Λονδίνο εξηγεί στο sport-fm.gr πώς οι πρωταθλητές Ελλάδας έφτασαν σε αυτή, αλλά και γιατί τελικά δεν νίκησαν. Γράφει από το Λονδίνο ο Μιχάλης Τσόχος

Ο Ολοφ Μέλμπεργκ, κορυφαίος του Ολυμπιακού στην μυθική εμφάνιση στο Λονδίνο εξηγεί στον Μιχάλη Τσόχο πώς οι πρωταθλητές Ελλάδας έφτασαν σε αυτή, αλλά και γιατί τελικά δεν νίκησαν.

Γράφει από το Λονδίνο ο Μιχάλης Τσόχος

To σπουδαίο ματς στο Emirates έχει τελειώσει και έχουμε κατέβει στη μεικτή ζώνη.

Οι Άγγλοι δημοσιογράφοι μουρμουρίζουν για μία ακόμη φορά για το θέαμα που έχουν δει από την Άρσεναλ. Λογικό τα τελευταία χρόνια έχουν δει πολύ καλύτερα πράγματα από αυτή την ομάδα. Ανάμεσα στους παίκτες που ζητούν να μιλήσουν μαζί τους είναι ο Όλοφ Μέλμπεργκ. Είναι φανερό ότι εμπιστεύονται το κριτήριό του. Τον ρωτούν κάποια πράγματα για το ματς και μετά αρχίζουν τις ερωτήσεις στον Σουηδό για την Άρσεναλ, την ποιότητά της και τον τρόπο που παίζει. Ο Όλοφ διακριτικός όπως πάντα απαντά κομψά και μετρημένα και δεν τους δίνει το... αίμα που ψάχνουν.

Η μίνι συνέντευξη του Μέλμπεργκ στους Άγγλους τελειώνει και ο Σουηδός στόπερ που σε ένα ακόμη μεγάλο ματς ήταν απολαυστικός, έρχεται προς το μέρος μας. Έχει προσέξει ότι έχουμε στα χέρια μας το full time report του ματς. Είναι φανερό ότι διψά να το μελετήσει. Αρπάζουμε την ευκαιρία και του διαβάζουμε ορισμένα από τα στατιστικά. Ακούει με μεγάλη προσοχή και κάθε φορά που ακούει τα νούμερα κάνει μία κίνηση του κεφαλιού του σαν να λέει ότι το ήξερε ότι το είχε καταλάβει κατά τη διάρκεια του ματς.

"10 τελικές προσπάθειες η Άρσεναλ και 15 ο Ολυμπιακός" του λέμε στην αρχή και πάμε να συνεχίσουμε όταν σχεδόν μας παίρνει τα χαρτιά από το χέρι. "Δείτε τον καθαρό χρόνο του παιχνιδιού και θα καταλάβετε τι έχει γίνει στο γήπεδο. Για 73 λεπτά από τα 90 η μπάλα κυλούσε, αυτό σημαίνει αγγλικός ρυθμός παιχνιδιού. Αυτό είναι που κάνει την διαφορά στις αγγλικές ομάδες. Και αυτό ήταν το μεγάλο πρόβλημα για εμάς πριν από το ματς. Και όμως κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν καταλάβαινες καμία διαφορά. Το λένε άλλωστε και όλοι οι αριθμοί. Συνολικά στο ματς όπως βλέπω είχαμε 46% κατοχή και από τα 73 λεπτά που η μπάλα κυλούσε τα σχεδόν 34 ήταν στα πόδια μας" μας είπε ο Μέλμπεργκ και είχε απόλυτο δίκιο. "Πόσες ομάδες πιστεύετε ότι το έχουν καταφέρει εδώ σε αυτό το γήπεδο κάτι τέτοιο";

Όταν του ζητήσαμε λοιπόν μία ερμηνεία, μία εξήγηση γιατί αφού η εικόνα του ματς ήταν τέτοια τι είναι αυτό που έφταιξε ο Σουηδός δεν πήγε στα κλασικά περί ατυχίας, αλλά έδωσε επίσης μία πολύ πειστική στα δικά μας μάτια εξήγηση.

"Όταν παίζεις με ομάδες του υψηλότερου επιπέδου στην Ευρώπη δεν φτάνει να παίξεις πάρα πολύ καλά, πρέπει να αγγίξεις το τέλειο. Εμείς υπήρξαν κάποιες στιγμές στο ματς που δεν ήμασταν απολύτως συγκεντρωμένοι και δεν τελειώσαμε σωστά και κάποιες από τις μεγάλες φάσεις που φτιάξαμε. Στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτό μπορεί να μην σου κοστίσει, στο Τσάμπιονς Λιγκ δύσκολο".

Τόσο απλά, τόσο εύκολα, τόσο κατανοητά. Τι άλλο να προσθέσουμε εμείς μετά τον Όλοφ Μέλμπεργκ και τα όσα μας είπε. Μάλλον τίποτα, απλώς να παραθέσουμε όλους τους αριθμούς για να καταλάβετε πόσο πραγματικά σπουδαία ήταν αυτή η εμφάνιση των πρωταθλητών Ελλάδας στο Λονδίνο όπως άλλωστε έκανε και ο Σουηδός κεντρικός αμυντικός για να εξηγήσει σε όλους μας τι ήταν αυτό που είδαμε.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν είχε 15 τελικές προσπάθειες, ενώ η Άρσεναλ είχε 10 σε όλο το ματς. Από αυτές οι 7 του Ολυμπιακού βρήκαν στόχο, από την Άρσεναλ μόλις 5. Μάλιστα στο πρώτο ημίχρονο η Άρσεναλ είχε δύο τελικές που βρήκαν στόχο και ήταν και οι δύο γκολ. Ο Ολυμπιακός στο ματς κέρδισε 6 κόρνερ και η Άρσεναλ ένα λιγότερο.

Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Οι παίκτες του Ολυμπιακού στο ματς έτρεξαν συνολικά 115 χιλιόμετρα, αυτοί της Άρσεναλ 111 χιλιόμετρα. Το πιστεύει δεν το πιστεύει κανείς ο Ολυμπιακός ήταν πιο φρέσκος και άντεξε περισσότερο στο Emirates από την Άρσεναλ και εν τέλει όπως λένε και οι αριθμοί την έτρεξε την ομάδα του Βενγκέρ.

Όπως και να το κάνουμε αυτό είναι ένα credit που πρέπει να δοθεί στον Ερνέστο Βαλβέρδε πέρα από όλα τα άλλα που πρέπει να του δοθούν για την ομάδα που έχει φτιάξει και τον τρόπο με τον οποίο αυτή παίζει ακόμη και κόντρα στην Άρσεναλ στο Emirates.

Υ.Γ. Για τον Κοστάντσο, την απόδοση του Μαρκάνο, αλλά και το εντελώς ψεύτικο 3-0 της Μαρσέιγ κόντρα στην πολύ καλύτερη Ντόρτμουντ θα τα πούμε προσεχώς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x