Stoiximan Super League

«Αυτό από όλες τις ελληνικές ομάδες»

Το παράδειγμα του τρόπου παιχνιδιού του Ολυμπιακού κόντρα στην Άρσεναλ θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες όταν αγωνίζονται στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον Βασίλη Τσιάρτα. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 πρόσθεσε πως η ΑΕΚ απέναντι στη Στουρμ Γκρατς μπορεί να πάρει τη νίκη, ενώ αναφέρθηκε και στα ταλέντα του ελληνικού ποδόσφαιρου.

Το παράδειγμα του τρόπου παιχνιδιού του Ολυμπιακού κόντρα στην Άρσεναλ θα πρέπει να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες όταν αγωνίζονται στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον Βασίλη Τσιάρτα. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 πρόσθεσε πως η ΑΕΚ απέναντι στη Στουρμ Γκρατς μπορεί να πάρει τη νίκη, ενώ αναφέρθηκε και στα ταλέντα του ελληνικού ποδόσφαιρου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Τσιάρτας:

«Πίστεψε το ματς παρά το άσχημο ξεκίνημα και πλήρωσε κάποια ατομικά λάθη ο Ολυμπιακός. Δύο άτυχες στιγμές του Μαρκάνο έδωσαν το προβάδισμα στην Άρσεναλ. Ο Ολυμπιακός εξάντλησε όλες τις αγωνιστικές του δυνατότητες για να ξαναμπεί στο παιχνίδι και πέτυχε ένα γκολ. Αυτό θα έπρεπε να βλέπουμε από όλες τις ελληνικές ομάδες. Μέχρι σήμερα λέγαμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση κι αν έρθει κάτι καλό, ήρθε. Ο Ολυμπιακός ήταν καλός και θα μπορούσε να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία. Μέχρι και το τελευταίο λεπτό επεδίωκε να πάρει τουλάχιστον ένα βαθμό απέναντι σε μια Άρσεναλ που μπορεί να μην είχε πολλούς από τους βασικούς αλλά όλοι ξέρουμε ότι αυτή η ομάδα δεν έχει θέμα με ηλικίες και τέτοια».

Για την ενδεκάδα που επέλεξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε και κυρίως το ότι προτίμησε τον Μαρκάνο αντί του Παπαδόπουλου στο κέντρο της άμυνας:

«Δεν πρέπει να σταυρώσουμε τον Μαρκάνο παρά το ότι βρέθηκε και στα δύο γκολ. Η ενδεκάδα είναι λογική, έμεινε έξω ο Αβραάμ, αλλά Παπαδόπουλος και Μέλμπεργκ έχουν ίδιο στυλ παιχνιδιού. Ο Μαρκάνο είναι αριστεροπόδαρος και αυτό είναι πλεονέκτημα. Σε γενικές γραμμές δεν ήταν καλός. Έκανε κάποια λάθη και είχε κακή ψυχολογία άλλα ήταν τέτοια η παρουσία των υπολοίπων που τον ανέβασε. Εκ των υστέρων δεν υπάρχουν προφήτες. Έτσι το είδε το ματς ο Βαλβέρδε, αυτούς διάλεξε».

Για την ΑΕΚ και το ματς με τη Στουρμ Γκρατς:

«Είναι ένα δύσκολο ματς για την ΑΕΚ, αν και η Στουρμ δεν είναι και σε σπουδαία κατάσταση. Έχει περισσότερα ματς στα πόδια της. Η ΑΕΚ έρχεται από ένα μέτριο ματς με τον ΠΑΟΚ και της δίνεται η ευκαιρία να αποδείξει πως τα 45 πρώτα λεπτά της Τούμπας ήταν μια κακή παρένθεση. Η άμυνα της ΑΕΚ έδειξε με τον ΠΑΟΚ πως δεν είναι και στα καλύτερά της. Σήμερα τα τρία τέταρτα της άμυνας θα είναι διαφορετικά. Δεν ξέρω αν θα είναι καλό ή κακό αυτό. Το ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι από τη μέση και μπροστά. Το πόσο φρέσκια θα είναι, τι ευκαιρίες θα δημιουργήσει. Οι ποδοσφαιριστές θα αφήσουν στην άκρη τα προβλήματα, θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και θα προσπαθήσουν να ευχαριστήσουν τον κόσμο. Όπως έκανε και ο Ολυμπιακός ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Έτσι ο κόσμος γίνεται συμμέτοχος στην προσπάθεια της ομάδας για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει».

Για το γεγονός πως στο αποψινό παιχνίδι θα αγωνιστούν παίκτες που δεν έχουν συνυπάρξει στην αρχική ενδεκάδα:

«Μέσα από τις προπονήσεις έχουν παίξει και γνωρίζονται. Από τη στιγμή που ο καθένας βγάλει αυτό που του ζητεί ο προπονητής και βγάλει και ότι ατομικό ταλέντο έχει, θα παρασύρει ο ένας τον άλλον. Γίνεται ροτέισον για πολλούς λόγους και δεν βλέπουμε για την ίδια ενδεκάδα. Αντί αυτό να το μεταφράζουμε σαν πρόβλημα, θα έπρεπε για κάποιους να είναι μια ευκαιρία που θα πρέπει να την εκμεταλλευτούν με τον καλύτερο τρόπο. Σίγουρα η ΑΕΚ δεν έχει ένα συμπαγές σύνολο, αλλά έχει παίκτες με ποιότητα που θα μπορέσουν να παρασύρουν και τους υπόλοιπους».

Για τα ταλέντα που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το όνειρό τους να παίξουν σε ξένο πρωτάθλημα:

«Πολλοί ποδοσφαιριστές βλέπουν πλέον πιο εύκολα καριέρα στο εξωτερικό. Το ελληνικό ποδόσφαιρο γνωρίζουμε τι προβλήματα έχει . Προσπαθούμε να μιλήσουμε για ποδόσφαιρο. Πολλοί νομίζουν πως όλα είναι εύκολα. Εύκολο δεν είναι τίποτα. Θα πρέπει αυτά τα παιδιά να κλείσουν τα αυτιά τους, να συγκεντρωθούν και να έχουν διάρκεια στην απόδοσή τους ώστε να πείσουν μια ομάδα του εξωτερικού να ασχοληθεί μαζί τους. Όταν όμως δεν καταφέρνεις στην Ελλάδα να δείξεις πως είσαι για κάτι παραπάνω, σημαίνει πως π[ρέπει να δουλέψεις περισσότερο. Όταν θα σταματήσουν να σκέφτονται στο τι θα μπορούσε να συμβεί, αλλά θα επικεντρωθούν στο σήμερα θα μπορέσουν να κάνουν καριέρα από δέκα ως 20 χρόνια. Φέρνω το παράδειγμα της Μπαρτσελόνα που είναι δουλειά 15ετίας, αυτό θα πρέπει να είναι από μόνο του κίνητρο, αλλά και προβληματισμός για όλους που δείχνει πως χρειάζεται υπομονή. Χρειάζονται υψηλοί στόχοι και να δείξει κάποιος πως δεν συμβιβάζεται με κάτι λιγότερο. Ο Νίνης κατάλαβε πως πρέπει να σταματήσει να ακούει τη λέξη ταλέντο και να δείξει πως είναι ποδοσφαιριστής. Είχε την ατυχία να τραυματιστεί σοβαρά, όμως έχει πολλά χρόνια μπροστά του και του εύχομαι να τα καταφέρει. Υπάρχουν παιδιά, όμως με 3-4 παιχνίδια το χρόνο δεν γίνεται δουλειά. Η ιστορία δεν γράφεται με 1-2 παιχνίδια. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα. Μίλησα για τον Νίνη, επειδή μας είχε δείξει πράγματα. Υπάρχει ταλέντο, όχι όμως υποδομή και πίστη στον Έλληνα ποδοσφαιριστή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x