Europa League

Άει… Χαας!

«Άει χάσου» τύχη -που δεν τη βοήθησες ν’ αντέξει. «Άει χάσου» Δέλλα -που θα άκουγε οποιοσδήποτε άλλος εκτός του «Κολοσσού», αν είχε κάνει τέτοιο «έγκλημα» (δύο κίτρινες σε τέσσερα λεπτά). Και «Άει χάσου» Χιμένεθ -που ακούστηκε από πολύ κόσμο στο ΟΑΚΑ, αφότου ο Χάας ολοκλήρωσε οδυνηρή ανατροπή της Στουρμ επί της ΑΕΚ (1-2) στο τέλος!

«Άει χάσου» τύχη -που δεν τη βοήθησες ν’ αντέξει.

«Άει χάσου» Δέλλα -που θα άκουγε οποιοσδήποτε άλλος εκτός του «Κολοσσού», αν είχε κάνει τέτοιο «έγκλημα» (δύο κίτρινες σε τέσσερα λεπτά).

Και «Άει χάσου» Χιμένεθ -που ακούστηκε από πολύ κόσμο στο ΟΑΚΑ, αφότου ο Χάας ολοκλήρωσε οδυνηρή ανατροπή της Στουρμ επί της ΑΕΚ (1-2) στο τέλος!

Πώς έπαιξε

Δύο ερωτηματικά είχε η ενδεκάδα που θα παρέτασσε ο Χιμένεθ (δεδομένων των απουσιών Μάκου, Μανωλά, Γεωργέα, Γκέντσογλου, Καφέ και Κωνσταντόπουλου) και οι «απαντήσεις» σε αμφότερα ήταν οι αναμενόμενες. Έτσι, στο αριστερό άκρο της άμυνας βρέθηκε ο Λαγός αντί του Καράμπελα (που φλερτάρει με την υπερκόπωση) και στα χαφ ο Γκερέιρο ξεκίνησε δίπλα στον Βάργκας.

Το 4-2-3-1 του Ανδαλουσιανού, λοιπόν, διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Κάλα, Δέλλας και Κοντοές. Στα χαφ οι Βάργκας-Γκερέιρο, στην τριάδα μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Γκούντγιονσεν (επιτελικός), Κάρλος (δεξιά) και προωθημένος ο Μπέλεκ.



«ΑΕΚάρα… βάλε ένα γκολ»!

Σε εξίσωση δυσκολότερη απ’ όσο ήταν στην πραγματικότητα μετέτρεψε το «ξεκλείδωμα» της Στουρμ η ΑΕΚ. Απέναντι σε μια ομάδα που φαινόταν -τουλάχιστον- ότι «την έχει», η «Ένωση» (πρόλαβε και) είχε τρεις τεράστιες ευκαιρίες μέχρι το 15’! Κι αν η πρώτη του Γκούντγιονσεν ήταν από ‘κείνες που «χάνεται», η δεύτερη (από απόσταση… κορέων) κι εκείνη ενδιάμεσα του Μπέλεκ (τετ-α-τετ προσφορά των Αυστριακών) ήταν από ‘κείνες που οδηγούν σε χάσιμο μαλλιών (από το τράβηγμα) οπαδούς.

Όσο, λοιπόν, οι λίγοι -αλλά ηρωικοί- που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ παρέμεναν ψύχραιμοι (βλέποντας τον Βάργκας να κόβει μόνος του επιθέσεις και τον Λεονάρντο να δημιουργεί μόνος του τέτοιες από αριστερά), το σκορ παρέμενε αδικαιολόγητα «στείρο» για την επιθετική… γονιμότητα της ΑΕΚ.

«Εγκλήματα» και τιμωρία!

Τις… γειτονικές σχέσεις παραδείσου και κολάσεως πρόλαβε να συνειδητοποιήσει στα πρώτα λεπτά απ’ την ανάπαυλα η ΑΕΚ! Διότι μπορεί ο Κάρλος να χρειάστηκε μόλις πέντε για ν’ αξιοποιήσει επιτέλους ένα ακόμα «σόλο» του Λεονάρντο (με τον Στάινφελντ απλά να γράφει απλά τ' όνομά του στον πίνακα, προσπαθώντας να διώξει). Ο Δέλλας, όμως, χρειάστηκε λιγότερα για ν’ αντικρίσει δύο κίτρινες και να κάνει «κόλαση» το υπόλοιπο ματς για την «Ένωση».

Κι όμως εκείνη άντεξε. ΚΑΙ τις επιθέσεις των Αυστριακών. ΚΑΙ το ότι αναγκαζόταν να τις αποκρούει με Μπουγαΐδη (πλέον) και Κλωναρίδη. ΚΑΙ ότι ο Γκούντγιονσεν εξακολουθούσε να την αφήνει αβοήθητη. Δυστυχώς το ότι ο Χιμένεθ την άφησε ακόμα πιο αβοήθητη (αλλάζοντας τον καλύτερο του γηπέδου Λεονάρντο και κρατώντας μέσα σ’ αυτό τον απαράδεκτο Λαγό) το πλήρωσε πολύ ακριβά. Όχι μόνο με τρεις βαθμούς που -σε τέσσερα λεπτά- της στέρησαν Μπουγκστάλερ και Χάας. Αλλά και με μια ψυχολογία πού ούτε τρεις… αιώνες δεν μοιάζουν αρκετοί για να μεταμορφωθεί.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την αναμέτρηση από το www.sport-fm.gr.





ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αραμπατζής, Λαγός, Κάλα, Δέλλας, Κοντοές, Βάργκας, Γκερέιρο, Λεονάρντο (66' Κλωναρίδης), Γκούντγιονσεν, Κάρλος, Μπέλεκ (80' Λυμπερόπουλος)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μοσχονάς, Σιαλμάς, Καράμπελας, Μπερνς

ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ (Φράνκο Φόντα): Τσάβλινα, Ποπκχάτζε, Βέμπερ, Σάμπικς, Ντούντιτς, Μπουργκστάλερ, Κάιντζ (73' Χάας), Στάντφεστ, Μπόντουλ, Στανγκλ, Βολφ (40' λ.τ. Μπούκβα)

Στον πάγκο έμειναν οι: Σάχνερ, Μουράτοβιτς, Νέουχολντ, Έρενρεϊχ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λι Γουίλιαμ Πρόμπερτ (Αγγλία)
ΒΟΗΘΟΙ: Σάιμον Λονγκ, Ντέιβιντ Ρίτσαρντσόν (Αγγλία)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x