Stoiximan Super League

Ένα... «μηδέν» με απ’ όλα!

Άχαστες ευκαιρίες είδαμε. Νεύρα, πάθος, ένταση είδαμε. Άμυνες… πλημμυρισμένες από πανικό είδαμε. Όλα τα είδαμε στην αναμέτρηση του Άρη με την Ξάνθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» εκτός από γκόλ! Οι δύο ομάδες «κόλλησαν» στο 0-0 (5η αγωνιστική), με τους γηπεδούχους να μην καταφέρνουν να πετύχουν το πρώτο τους τέρμα στο πρωτάθλημα και τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν στο "τείχος" του Βελλίδη. Έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς των "κίτρινων" στο τέλος. Αποβλήθηκε ο Καστίγιο στο 83'.

Άχαστες ευκαιρίες είδαμε. Νεύρα, πάθος, ένταση είδαμε. Άμυνες… πλημμυρισμένες από πανικό είδαμε. Όλα τα είδαμε στην αναμέτρηση του Άρη με την Ξάνθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» εκτός από γκόλ!

Οι δύο ομάδες «κόλλησαν» στο 0-0 (5η αγωνιστική), με τους γηπεδούχους να μην καταφέρνουν να πετύχουν το πρώτο τους τέρμα στο πρωτάθλημα και τους φιλοξενούμενους να βρίσκουν στο "τείχος" του Βελλίδη. Έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς των "κίτρινων" στο τέλος. Ανόητη αποβολή για τον Καστίγιο στο 83'.



Οι άμυνες «υπνώτισαν» τους επιθετικούς… Με αυτή τη φράση θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει όλο το 90λεπτο της αναμέτρησης. Η αμυντική λειτουργία τόσο του Άρη όσο και της Ξάνθης ήταν για… γέλια και για κλάματα.

Το γεγονός αυτό, εκτός του ότι μας επέτρεψε να παρακολουθήσαμε ένα παιχνίδι με εξαιρετικό ρυθμό, φαίνεται πως αποσυντόνισε τους επιθετικούς των δύο ομάδων, που δεν μπορούσαν για… κανέναν λόγο να σημαδέψουν δίχτυα!

Σε ένα παιχνίδι με τόσες κλασικές ευκαιρίες και κανένα γκολ κάτι δεν πάει καλά. Οπότε, αναζητάς τους λόγους που συνέβη κάτι τέτοιο, μέσα από την οπτική γωνία της ψυχολογίας ή, αν προτιμάτε, της παραψυχολογίας. Από τη μία οι παίκτες του Άρη που έχασαν τα… άχαστα και από την άλλη αυτοί της Ξάνθης που είχαν απέναντί τους τον Βελλίδη, ο οποίος είχε κατεβάσει τα ρολά.

Ο Τσιώλης έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να πάρει ο Άρης την πρώτη του νίκη για φέτος, όμως, η εικόνα που έδειχναν οι παίκτες του στον αγωνιστικό χώρο, ήταν μιας ομάδας με σημαντικά προβλήματα συνεννόησης, χωρίς αυτοματισμούς και την απαραίτητη γνώση για το τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο ώστε να πετύχει τον σκοπό της.

Η Ξάνθη είχε εικόνα σαφώς πιο στρωμένης ομάδας, έψαξε τόσο στο πρώτο μέρος όσο και στο δεύτερο το γκολ στην κόντρα, ενώ απέναντι σε μία άμυνα όπως αυτή των γηπεδούχων, που ώρες- ώρες δεν ήξερε γιατί βρίσκεται μέσα στο γήπεδο, δημιούργησε πάρα πολλές κλασικές ευκαιρίες για εκτός έδρας ματς.

Ο Μαρσελίνιο για τους Ακρίτες δεν βρέθηκε σε καλή μέρα γι’ αυτό και αντικαταστάθηκε από τον Βλαχοδήμο στο 62’. Ο Καστίγιο, από την άλλη, ταλαιπώρησε πάρα πολύ την μπάλα σε αρκετές φάσεις της αναμέτρησης και, παρά το γεγονός ότι δεν αντικαταστάθηκε από τον Τσιώλη, πήρε νωρίτερα τον δρόμο για τα αποδυτήρια, επειδή αποβλήθηκε στο 83’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Την πρώτη κίτρινη την αντίκρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν διαπληκτίστηκε με κάποιον από τον πάγκο της Ξάνθης, ενώ τη δεύτερη την είδε επειδή παρεμπόδισε το έργο του Βιβιάνι, ο οποίος προσπαθούμε να διώξει την μπάλα. Με λίγα λόγια, είχε… δύο στα δύο!

Σαφώς απογοητευμένοι οι οπαδοί των γηπεδούχων… αποχαιρέτησαν στο τέλος την ομάδα τους με μία... εκκωφαντική "γιούχα".











Άρης (Σάκης Τσιώλης): Βελλίδης, Νέτο, Παπαζαχαρίας, Μίσελ (46' Πορτίγια), Καστίγιο, Φατί, Ντικό (46' Τόχα), Καπετάνος, Λαζαρίδης, Γιάκομπ (69' Ακόστα), Ουμπίδες.

Skoda Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Σταθάκης, Στάσιακ, Ντάνι, Ντίκα, Πόι, Καζάκης (73' Σουάνης), Μαρσελίνιο (62' Βλαχοδήμος), Μάνταλος (73' Μαρκόφσκι).

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x