Ευρώπη

Αποκλεισμός-σοκ για Μπεσίκτας και Ντερόν!

Τι κι αν δαπάνησε εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει παίκτες όπως ο Ντερόν Ουίλιαμς, ο Ντέιβιντ Χόκινς και ο Ζόραν Έρτσεγκ; Η Μπεσίκτας ηττήθηκε με 74-63 από τη Μονς στο Βέλγιο, είδε το +8 (78-70) του πρώτου αγώνα να κάνει... φτερά και απέτυχε παταγωδώς να προκριθεί στους ομίλους του Eurocup. Ο Ζόραν Έρτσεγκ είχε την ευκαιρία στην τελευταία επίθεση να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά αστόχησε σε τρίποντο.
Google Προσθέστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Τι κι αν δαπάνησε εκατομμύρια ευρώ για να αποκτήσει παίκτες όπως ο Ντερόν Ουίλιαμς, ο Ντέιβιντ Χόκινς και ο Ζόραν Έρτσεγκ; Η Μπεσίκτας ηττήθηκε με 74-63 από τη Μονς στο Βέλγιο, είδε το +8 (78-70) του πρώτου αγώνα να κάνει... φτερά και απέτυχε παταγωδώς να προκριθεί στους ομίλους του Eurocup.

Ο Ζόραν Έρτσεγκ είχε την ευκαιρία στην τελευταία επίθεση να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά αστόχησε σε τρίποντο. Ο Σέρβος πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού είχε 11 πόντους, ενώ ο Ουίλιαμς μόλις 7 (και ισάριθμες ασίστ), αλλά με τραγικά ποσοστά (3/13 σουτ) και 6 λάθη. Ο Άντονι Σλότερ και ο Αμχάντ Νίβινς με 19 και 18 πόντους αντίστοιχα ξεχώρισαν από τους θριαμβευτές.

Η Τσεντεβίτα με ηγέτη τον Ντοντέι Ντρέιπερ, που είχε 18 πόντους, 10 ασίστ και 5 ριμπάουντ, επικράτησε 84-69 της Σαλόν στην Κροατία κι ανατρέποντας το -5 του πρώτου αγώνα πέρασε στους ομίλους. Η Λε Μαν νίκησε με 80-78 την Καρσίγιακα έχοντας επικρατήσει και στην Τουρκία (80-73).

Η Γκραν Κανάρια έκανε περίπατο απέναντι στην Άρτλαντ Ντράγκονς και μετά τη νίκη στη Γερμανία, επικράτησε και στη ρεβάνς της Ισπανίας με το επιβλητικό 92-65. Ο Μάικ Μπράμος είχε 5 πόντους (1/2 δίποντα, 1/3 τρίποντα) και 3 ριμπάουντ σε 17 λεπτά συμμετοχής.

Νωρίτερα, η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης σφράγισε την πρόκριση νικώντας άνετα με 83-64 την ΕΘΑ Έγκωμης στη Ρωσία, έχοντας επικρατήσει και στο πρώτο ματς στην Κύπρο (60-59). Τρεις άλλοτε παίκτες του Ολυμπιακού είχαν πολύ καλή παρουσία. Ο Πατ Μπέβερλι είχε 26 πόντους, 5 κλεψίματα και 4 ριμπάουντ, ο Γιοτάμ Χαλπερίν είχε 14 πόντους και 7 ασίστ, ενώ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είχε 10 πόντους (2/2 βολές, 4/5 δίποντα), 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ.

Η Αζόβμας επιβλήθηκε 79-65 της Βέντσπιλς στη Μαριούπολη κι ανέτρεψε το -1 της Λετονίας (74-75). Ο Ρίκι Μίναρντ και ο Ντάνιελ Γιούιν με 24 και 18 πόντους αντίστοιχα ξεχώρισαν από τους νικητές, ενώ ο Μπόγιαν Μπάκιτς είχε 18 πόντους από τους ηττημένους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

Τρίτη 4/10

Αζόβμας-Βέντσπιλς 79-65 (74-75)
Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης-ΕΘΑ Έγκωμης 83-64 (60-59)
Μονς-Μπεσίκτας 74-63 (70-78)
Τσεντεβίτα-Σαλόν 84-69 (73-78)
Λε Μαν-Καρσίγιακα 80-78 (80-73)
Γκραν Κανάρια-Άρτλαντ Ντράγκονς 92-65 (61-56)

Τετάρτη 5/10

Προστέγιοφ-Λουκόιλ Ακαντέμικ 19:00 (65-70)
Οστάνδη-Νόρκεπινγκ 21:30 (88-62)

* Υπενθυμίζεται ότι η κλήρωση για τους ομίλους, στην οποία συμμετέχουν ΠΑΟΚ και Άρης, θα γίνει την επόμενη Τρίτη 11/10.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x