Euro 2016

Euro Euro όλοι!

…στη μέση έμεινε μόνο το υφάκι των Κροατών! Χωρίς μπαλάρα -αλλά με ψυχάρα- η Εθνική απάντησε στο γήπεδο στις δηλώσεις Μπίλιτς και λοιπών και με το 2-0, έκοψε το μισό «εισιτήριο» για Ουκρανία και Πολωνία! Οι Σαμαράς και Γκέκας έστειλαν στα ουράνια το «Καραϊσκάκη» και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να ψάχνει έναν πόντο στη Γεωργία για να πάει στο τέταρτο Euro της ιστορίας του!

…στη μέση έμεινε μόνο το υφάκι των Κροατών!

Χωρίς μπαλάρα -αλλά με ψυχάρα- η Εθνική απάντησε στο γήπεδο στις δηλώσεις Μπίλιτς και λοιπών και με το 2-0, έκοψε το μισό «εισιτήριο» για Ουκρανία και Πολωνία!

Οι Σαμαράς και Γκέκας έστειλαν στα ουράνια το «Καραϊσκάκη» και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να ψάχνει έναν πόντο στη Γεωργία για να πάει στο τέταρτο Euro της ιστορίας του!

Θα χρειαστεί ν' αυτοκτονήσει, δε, για να μην το καταφέρει -έστω κι αν θα πάει εκεί χωρίς τους τιμωρημένους Ζαραδούκα, Α. Παπαδόπουλο, Σαμαρά και πιθανότατα τον τραυματία Τοροσίδη.

Πώς έπαιξε

Για τον αγωνιστικό χώρο (και όχι τη βασική ενδεκάδα) προτίμησε να κρατήσει τις εκπλήξεις ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος δικαίωσε τις προβλέψεις -τόσο για το σύστημα (4-3-3), όσο και γι’ αυτούς που θα ξεκινούσε (βάσει των όσων έδειχνε στις προπονήσεις).

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Τζόρβας και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Ζαραδούκας, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος και Τοροσίδης. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ βρέθηκε ο Κατσουράνης, μπροστά του οι Τζιόλης-Καραγκούνης και στην τριάδα της επίθεσης οι Σαμαράς (αριστερά), Σαλπιγγίδης (δεξιά) και Γκέκας (κορυφή).



Μπαμ και κάτω (απ’ τη βάση)!

«Βόμβα» σαν τη μολότοφ που έφυγε απ’ τα χέρια κάποιου εκ των 100 μυαλοφυγόδικων (και ευτυχώς δεν άφησε στον τόπο κάποιο Κροάτη ομόλογό του) αποδείχθηκε για το ματς η οκτάλεπτη διακοπή. Κι αυτό διότι η ένταση της εξέδρας μεταφέρθηκε μεν στις μονομαχίες, αλλά άφησε ανέγγιχτο το ρυθμό επιταφίου -για τον οποίο κυρίως η Εθνική μας ευθυνόταν.

Μπορεί, λοιπόν, οι Κροάτες να μην είχαν διάθεση (και βαθμολογικό λόγο) να επιτεθούν, αλλά και οι παίκτες του Σάντος -που είχαν- στερούνταν απελπιστικά τρόπων για ένα έστω «αχ» στις εξέδρες. Δυστυχώς, δε, το… «ωχ» που κρατήθηκαν εκείνες να ΜΗΝ κάνουν (βλέποντας την πάσα να μην είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Σαμαρά και το πρώτο ελληνικό σουτ στο 41’) τελικά δεν το γλίτωσαν, βλέποντας τον Τοροσίδη να φεύγει τραυματίας.

Καλή τύχη στα μπαράζ…

Ήταν οι φωνές του Σάντος; Ήταν τα σαρδόνια χαμόγελα επιβεβαίωσης που προσέφερε στους Κροάτες -ότι θα έφευγαν όντως «αδιάβροχοι» απ' το Καραϊσκάκη; Ό,τι κι αν ήταν, έφερε μια Εθνική φανερά πιο ζωηρή από την ανάπαυλα. Όχι αρκετά για να «σφυροκοπήσει» (και να χάσει ευκαιρίες καλύτερες απ’ την κοντινή κεφαλιά του Γκέκα). Αλλά αρκετά για να δώσει την αίσθηση πώς… κάτι θα γινόταν και θα δικαιωνόταν το πάθος της.

Ε, τελικά… έγινε! Έστω κι αν χρειάστηκε μια αναμπουμπούλα (ή επιμονή στη φάση). Ένα τελείωμα του Σαμαρά με το καλάμι (ή ένα βολέ που έπρεπε να πάει στα δίχτυα και πήγε). Μια έμπρακτη συγγνώμη του Γκέκα (ή απλά μια κεφαλιά απ’ αυτές που τόσο αναίτια στέρησε απ’ την Εθνική). Όποια εκδοχή κι να προτιμά κανείς, το αποτέλεσμα ήταν ίδιο. Η ουρά στα σκέλια των Κροατών και το «μισό» εισιτήριο για το Euro στην… κωλότσεπη του Φερνάντο Σάντος!

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr.





ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Τζόρβας, Ζαραδούκας, Α. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης (44' λ.τ. Βύντρα), Κατσουράνης, Τζιόλης (62' Φωτάκης), Καραγκούνης (88' Μάκος), Σαμαράς, Γκέκας, Σαλπιγγίδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Χιώτης, Κονέ, Χαριστέας, Αθανασιάδης

ΚΡΟΑΤΙΑ (Σλάβεν Μπίλιτς): Πλετίκοσα, Στρίνιτς, Σίμουνιτς, Λόβρεν, Τσόρλουκα (74' λ.τ. Βίντα), Βουκόγιεβιτς, Μόντριτς, Μάντζουκιτς, Κράνιτσαρ, Γέλαβιτς (61' Κάλινιτς), Εντουάρντο (52' Πέρισιτς)

Στον πάγκο έμειναν οι: Σούμπασιτς, Ράκιτιτς, Σίλντεφελντ, Ντουίμοβιτς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)
ΒΟΗΘΟΙ: Τζέικ Κόλινς, Πίτερ Κίρκαπ (Αγγλία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Καραϊσκάκη»


Τα αποτελέσματα της Παρασκευής

Λετονία-Μάλτα 2-0
(33’ Βισνάκοβς, 83’ Ρούντνεβς)

Ελλάδα-Κροατία 2-0
(70’ Σαμαράς, 79’ Γκέκας)

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

1. Ελλάδα 21 (12-4)
2. Κροατία 19 (16-7)
3. Ισραήλ 13 (11-11)
4. Λετονία 11 (9-10)
5. Γεωργία 10 (6-7)
6. Μάλτα 1 (4-19)

*Σε ισοβαθμία με την Κροατία ευνοείται η Εθνική, λόγω καλύτερων αποτελεσμάτων στα μεταξύ τους ματς (0-0 στο Ζάγκρεμπ και 2-0 απόψε).

Η τελευταία αγωνιστική

Τρίτη, 11/10

Κροατία-Λετονία (20:00)
Γεωργία-Ελλάδα (20:00)
Μάλτα-Ισραήλ (20:00)





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x