Stoiximan Super League

Οκκάς: «Ζούμε γι’ αυτά τα παιχνίδια»

Έχει αγωνιστεί και στις δύο ομάδες. Έχει σκοράρει, τόσο στο ΟΑΚΑ, όσο και στο Καραϊσκάκη. Έχει κάνει το… δρομολόγιο Νέα Φιλαδέλφια-Ρέντη και μπορεί καλύτερα από τον καθένα να σχολιάσει ένα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Ο Γιάννης Οκκάς μιλάει στο www.sport-fm.gr και αποκαλύπτει τις προβλέψεις του, τα μυστικά αυτών των παιχνιδιών, αλλά και το γκολ που θα θυμάται πάντα.

Έχει αγωνιστεί και στις δύο ομάδες. Έχει σκοράρει, τόσο στο ΟΑΚΑ, όσο και στο Καραϊσκάκη. Έχει κάνει το… δρομολόγιο Νέα Φιλαδέλφια-Ρέντη και μπορεί καλύτερα από τον καθένα να σχολιάσει ένα ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Ο Γιάννης Οκκάς μιλάει στο www.sport-fm.gr και αποκαλύπτει τις προβλέψεις του, τα μυστικά αυτών των παιχνιδιών, αλλά και το γκολ που θα θυμάται πάντα.

Συνέντευξη στον Χρήστο Οικονόμου

«Για να είμαι ειλικρινής έχουν αλλάξει κάπως τα πράγματα από τότε μέχρι σήμερα. Υπήρχε περισσότερο το ελληνικό στοιχείο. Έπαιζε ρόλο η ψυχή και το πάθος. Οι δύο ομάδες δεν αλλάζουν ιστορία όμως. Είναι δύο ομάδες γνωστές. Είναι ένα ντέρμπι και πάντα έχει ιδιαιτερότητες. Έχει μια ιδιαιτερότητα με τον κ. Κωστένογλου, κάτι θετικό για την ΑΕΚ. Με κάθε αλλαγή προσπαθούν οι παίκτες και βγαίνει σε καλό. Από την άλλη υπάρχει και ο Ολυμπιακός, ο οποίος κάθε φορά είναι και καλύτερος. Από το παιχνίδι με την Άρσεναλ επιβάλει τον ρυθμό του είτε παίζει εντός είτε εκτός έδρας. Αυτό είναι ένα συν. Από εκεί και πέρα αυτός που κάνει τα λιγότερα λάθη θα είναι και ο νικητής», αναφέρει αρχικά.

Ο επιθετικός της Ανόρθωσης θεωρεί πλεονέκτημα το γεγονός πως το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο, όμως το διαφοροποιεί σε σχέση με τον «Γ. Καραϊσκάκης»: «Σίγουρα η παρουσία μόνο του κόσμου της ΑΕΚ, παίζει ρόλο. Σε συνδυασμό με το ντεμπούτο του κ. Κωστένογλου στον πάγκο κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα για τον Ολυμπιακό. Εάν η ομάδα της ΑΕΚ μπει δυνατά μπορεί να πάρει τον κόσμο μαζί της. Από την άλλη αν το παιχνίδι δεν πάει καλά αυτό θα γυρίσει υπέρ του Ολυμπιακό. Βέβαια το ΟΑΚΑ διαφέρει κατά πολύ με τον Καραϊσκάκη, το οποίο κάθε φορά βράζει».

Τέτοια παιχνίδια κρίνονται συνήθως στο γκολ, πράγμα που αυξάνει την πίεση του κάθε επιθετικού, κάτι που επιβεβαιώνει και ο Κύπριος στράικερ: «Ο επιθετικός έχει πάντα την πίεση του γκολ. Πολλές φορές ο επιθετικός κρίνεται με τους αριθμούς στο τέλος της σεζόν. Γενικότερα είναι κάτι που αισθάνεται και τον πνίγει. Σε αυτά τα παιχνίδια ένα γκολ ίσως κρίνει το παιχνίδι και έχει μεγάλη σημασία. Τον ανεβάζει και γίνεται αγαπητός στον κόσμο. Ένας επιθετικός μπορεί να κάνει πολλές δουλειές μέσα στο γήπεδο και δεν είναι μόνο το γκολ».

Φεύγοντας από την ΑΕΚ ο Οκκάς κατάφερε να πετύχει τρία γκολ σε ντέρμπι με την πρώην ομάδα του με τη φανέλα του Ολυμπιακου, επίτευγμα που πλησιάζει ο Ραφίκ Τζεμπούρ, ο οποίος έχει δύο τέρματα σε μόλις μια αναμέτρηση. Όπως τονίζει ο πρώην επιθετικός των Πειραιωτών, ο αέρας της… παράδοσης παίζει σημαντικό ρόλο: «Η προϊστορία είναι ένα κάτι που το κοιτάμε. Ένας παίκτης που σκοράρει με κάποιες ομάδες ίσως του δίνει πλεονέκτημα. Παίκτες όπως ο Τζεμπούρ μπαίνουν με άλλη ομάδα στην παλιά τους έδρα και είναι δύσκολο.

Ο κάθε παίκτης πρέπει να είναι επαγγελματίας. Ο παράγοντας ψυχολογία δεν μπορεί να λείψει. Και η ψυχολογία φτιάχνεται και βάσει της προϊστορίας. Είναι μέρος της ζωής μας. Θεωρώ ότι είναι θέμα ετοιμότητας και κατάλληλης προετοιμασίας. Εγώ ένιωσα δύσκολα και προσπάθησα να προετοιμαστώ ψυχολογικά στα δεδομένα του αγώνα όταν επέστρεψα ως αντίπαλος της ΑΕΚ
».

Έχοντας αγωνιστεί σε αρκετά ντέρμπι, ο Γιάννης Οκκάς, θυμάται τι συζητούσε και τη σκεφτόταν τότε: «Αυτό που μου έχει μείνει πριν από τα παιχνίδια είναι ότι ζούσαμε και αναπνέαμε για αυτά. Σε κάθε προπόνηση, σε κάθε κουβέντα είχαμε πάντα στο μυαλό μας βρισκόταν το παιχνίδι. Αυτά τα παιχνίδια περιμένουμε όλη την χρονιά. Θα κάτσει όλος ο κόσμος να δει τα παιχνίδια αυτά. Περιμένουν να δουν θέαμα από εμάς. Όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο αυτό είναι που θα μου λείψει».

Σε ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, ο έμπειρος επιθετικός έχει σκοράρει μόνο με την «ερυθρόλευκη» φανέλα και το μοναδικό γκολ που ξεχωρίζει είναι αυτό απέναντι στον Σορεντίνο στη νίκη των Πειραιωτών με σκορ 3-1 στο ΟΑΚΑ: «Σίγουρα αυτό είναι το γκολ που μου έρχεται στο μυαλό. Ήταν πολύ καλό από πλευράς εκτέλεσης καθώς η μπάλα κατέληξε με ωραίο τρόπο στα δίχτυα και κλειδώσαμε τη νίκη».

Πρόβλεψη για την συγκεκριμένη αναμέτρηση απέφυγε να κάνει: «Είναι δύσκολο να κάνεις πρόβλεψη. Θα ήταν άδικο να δώσεις προβάδισμα γιατί είναι μοιρασμένες οι πιθανότητες. Εύχομαι να γίνει καλό παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος».

Τέλος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στα δικά του σχέδια, αποκαλύπτοντας πως ήδη σκέφτεται την προπονητική, όταν θα «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια: «Αυτή την στιγμή θέλω να τελειώσω με αξιοπρέπεια την καριέρα μου. Είμαι κάτοχος του διπλώματος Β της ΟΥΕΦΑ και ήδη σκέφτομαι να συνεχίσω να υπηρετώ το ποδόσφαιρο σαν προπονητής. Έχω κάνει ήδη σεμινάρια τα οποία με έχουν βοηθήσει ακόμα και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ίσως σαν προπονητής επιστρέψω στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x