Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός κι οι… άλλοι!

Για να κάνουμε μία σούμα για το τι έχουν κάνει οι ελληνικές ομάδες φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Για να κάνουμε μία σούμα για το τι έχουν κάνει οι ελληνικές ομάδες φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε από τον προκριματικό γύρο από την Οντένσε κι έτσι δεν μπήκε καν στη διαδικασία να παίξει στα πλέϊ οφς για την είσοδο σους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι έτσι πήγε στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, όπου και πάλι αποκλείστηκε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και δεν μπήκε στους ομίλους ούτε αυτής της διοργάνωσης.

Η ΑΕΚ πέρασε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ισοφαρίζοντας στην παράταση την Ντιναμό Τιφλίδας στη Γεωργία. Και μπαίνοντας στους ομίλους, έχει φάει 4-1 στην Άντερλεχτ και 3-1 στη Λοκομοτίβ Μόσχας, ενώ έχει ήττα κι εντός έδρας 1-2 από την Στουρμ Γκρατς.

Ο ΠΑΟΚ προχώρησε κι αυτός στους ομίλους της διοργάνωσης, αφού απέκλεισε τη Βαλερένγκα της Νορβηγίας και την Κάρπατι Ουκρανίας. Και στη συνέχεια, στη φάση των ομίλων, έχει ισοπαλίες με την Τότεναμ εντός έδρας και την Ρούμπιν Καζάν εκτός έδρας, ενώ νίκησε τη Σάμροκ Ρόβερς του ΕΙΡΕ με 2-1 στην Τούμπα.

Κι ο Ολυμπιακός, που παίζει απευθείας, ως πρωταθλητής Ελλάδας, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, έχει ήττες στο γκολ, 0-1 από τη Μαρσέιγ εντός και 1-2 από την Άρσεναλ εκτός και τη νίκη επί της Ντόρτμουντ 3-1 εντός.

Άρα, οι νίκες των ελληνικών ομάδων μέχρι στιγμής στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι η μία του Ολυμπιακού επί της Ντόρτμουντ και οι… άλλες, με Ντιναμό Τιφλίδας, Βαλερένγκα, Καρπάτι, Σάμροκ Ρόβερς και με Μακάμπι, που συνοδεύθηκε μάλιστα από αποκλεισμό.

Νομίζω ότι δεν χρειάζονται πολλά πολλά σχόλια…

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x