MOTO GP

Έχασε τη ζωή του ο Μάρκο Σιμοντσέλι

Τραγική ημέρα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο Μάρκο Σιμοντσέλι υπέκυψε στα τραύματά του, ύστερα από το δυστύχημα που είχε στην πίστα της Σεπάνγκ στο γκραν πρι της Μαλαισίας. Ο Ιταλός αναβάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του, είδηση που έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο.

Τραγική ημέρα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο Μάρκο Σιμοντσέλι υπέκυψε στα τραύματά του, ύστερα από το δυστύχημα που είχε στην πίστα της Σεπάνγκ στο γκραν πρι της Μαλαισίας.

Ο Ιταλός αναβάτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του, είδηση που έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο.

Ο Σιμοντσέλι έχασε το μπροστινό μέρος της μοτοσικλέτας του, στην προσπάθεια του να κερδίσει μία θέση από τον Αλβάρο Μπαουτίστα, με αποτέλεσμα να πέσει. Από την σφοδρή πτώση του έφυγε το κράνος και στη συνέχεια χτυπήθηκε στη μοτοσικλέτα του Κόλιν Έντουαρντς, η οποία ακολουθούσε.

Ο αγώνας μετά το δυστύχημα διακόπηκε.

Μία εβδομάδα μετά τον θάνατο του Νταν Γουέλντον στον αγώνα Indycar στο Λας Βέγκας, η τραγωδία συνεχίζεται, αυτή τη φορά στο πρωτάθλημα του Moto GP.

Τα πρώτα του βήματα…

Ο Σιμοντσέλι έκανε τα πρώτα του βήματα το 2002 με την Aprilia στην κατηγορία των 125 κ. εκ. Η πρώτη νίκη για τον Ιταλό ήρθε το 2004, στο γκραν πρι της Ισπανίας. Το 2005 ήταν η τελευταία του χρονιά στην εν λόγω κατηγορία, πριν πάρει προαγωγή για τα 250 κυβικά εκατοστά.

Στα τέσσερα χρόνια που ακολούθησαν, έδειξε το ταλέντο του και τις ικανότητες του. Το 2008 πανηγύρισε τον πρώτο του Παγκόσμιο τίτλο, δείχνοντας ότι ο επόμενος στόχος ήταν η μεγάλη κατηγορία.

Moto GP και τραγικό φινάλε…

Ο Μάρκο Σιμοντσέλι φέτος βρέθηκε πολλές φορές στο επίκεντρο. Κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση της πρώτης πολ ποζίσιον στην πίστα της Καταλονίας, δείχνοντας τις προθέσεις του για τη συνέχεια… Στην Ολλανδία εκκίνησε ξανά από την πρώτη θέση, ενώ στην Τσεχία κατάφερε να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ο 24χρονος Ιταλός έδειχνε ανταγωνιστικός και στον προτελευταίο γύρο της σεζόν, στην πίστα της Σεπάνγκ της Μαλαισίας, ωστόσο η μοίρα είχε άλλα σχέδια για τον αναβάτη της Honda.

Η θέληση του να διατηρήσει την τέταρτη θέση, στάθηκε η αιτία για να γραφτεί ο τραγικός επίλογος…

Δείτε το βίντεο του δυστυχήματος:





Σταυρούλα Σάββα

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x