Ελλάδα

Πρεμιέρα στο… πράσινο χαλί

Χωρίς να δυσκολευτεί σε κανένα σημείο του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός σημείωσε την πρώτη του νίκη στην πρεμιέρα της Α1, επικρατώντας του Άρη με 84-72 στο –λόγω τιμωρίας- κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» αν και παρουσίασαν διαφορετικά πρόσωπα στη διάρκεια του παιχνιδιού, παίζοντας συγκεντρωμένα στο τρίτο δεκάλεπτο «κλείδωσαν» επί της ουσίας τη νίκη. Πρεμιέρα με το δεξί για το Περιστέρι, 73-65 τον ΚΑΟΔ.

Χωρίς να δυσκολευτεί σε κανένα σημείο του παιχνιδιού ο Παναθηναϊκός σημείωσε την πρώτη του νίκη στην πρεμιέρα της Α1, επικρατώντας του Άρη με 84-72 στο –λόγω τιμωρίας- κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» αν και παρουσίασαν διαφορετικά πρόσωπα στη διάρκεια του παιχνιδιού, παίζοντας συγκεντρωμένα στο τρίτο δεκάλεπτο «κλείδωσαν» επί της ουσίας τη νίκη.

Σάτο και Βουγιούκας οι κορυφαίοι του «τριφυλλιού». Όλους του τους παίκτες χρησιμοποίησε ο Ομπράντοβιτς και μάλιστα όλοι συνέβαλαν επιθετικά. Ο Ταπούτος ξεχώρισε για τους φιλοξενούμενους.

Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν την έναρξη της αναμέτρησης στη μνήμη του «πατριάρχη», του ελληνικού μπάσκετ, Φαίδωνα Ματθαίου, που έφυγε πριν ένα μήνα από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών. |

Στο άλλο παιχνίδι της ημέρας, το Περιστέρι επικράτησε 73-65 του ΚΑΟΔ εντός έδρας. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Το ματς

Με τρίποντο του Λόγκαν ξεκίνησε το ματς στο άδειο –λόγω τιμωρίας- ΟΑΚΑ, με τους Βεργίνης και Τσαϊρέλης να δίνουν προσωρινό προβάδισμα στους «κίτρινους» (3-4). Ακολούθησε εναλλαγή στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος της πρώτης περιόδου με πότε τους «πράσινους» πότε τους Θεσσαλονικείς να οδηγούν. Οι γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύτηκαν το απόλυτο στα δίποντα (7/7) καθώς ήταν αρκετά τα λάθη τους, ωστόσο κατάφεραν στο τελευταίο δίλεπτο να πάρουν κεφάλι πέντε πόντων (21-16).

Στο τρίποντο μείωσε ο Άρης με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου (21-18). Η απάντηση από τον Παναθηναϊκό ήταν άμεση, καθώς με ένα σερί 11-0 έφτασαν στο +15 (37-22). Οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπισαν πρόβλημα με τους Μαυραειδή, Όλιβερ και Μάλντροου, οι οποίοι φορτώθηκαν με τρία φάουλ. Μάλιστα στην περίπρωση του τελευταίου ο Βαγγέλης Αλεξανδρής διαμαρτυρήθηκε και χρεώθηκε με τεχνική ποινή. Το ίδιο πρόβλημα κλήθηκε να αντιμετωπίσει και ο «Ζοτς» με τον Λόγκαν. Οι «κίτρινοι» έτρεξαν δικό τους σερί 7-0 για το 37-29, ωστόσο «Σάρας» και Μάριτς οδήγησαν την ομάδα τους στα αποδυτήρια με πλεονέκτημα 10 (41-31).

Πιο συγκεντρωμένος μπήκε στο παρκέ στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός, λογικά από τα «γκάζια» που θα τους πάτησε στο ημίχρονο ο «Ζοτς». Οι γηπεδούχοι περιόρισαν τα λάθη τους και παρά το γεγονός ότι εξακολούθησαν να είναι άστοχοι από τα 6,75μ. κατάφεραν να διατηρήσουν σε διψήφιο αριθμό τη διαφορά. Οι ψηλοί των «πράσινων» έκαναν καλή δουλειά κοντά στο καλάθι φορτώνοντας τους αντιπάλους τους με φάουλ. Εξαιρετικός στο επιθετικό τομέα στην τρίτη περίοδο ο Ρομέιν Σάτο που με 11 πόντους έδωσε προβάδισμα 18 πόντων στην ομάδα του (67-49).

Το +18 με το οποίο μπήκαν οι πρωταθλητές Ελλάδας στην τελευταία περίοδο τους επέτρεψε να χαλαρώσουν. Ο Άρης δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και κυνήγησε ώστε να μειώσει τη διαφορά και -μάλιστα- τα κατάφερε, πλησιάζοντας στους 11 (78-67). Δύο τρίποντα του Διαμαντίδη ωστόσο ξανά έφεραν τον Παναθηναϊκός στο +16 (84-68) για να μειώσουν στο τέλος σε 84-72 Μαυραειδής και Ταπούτος.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 41-31, 67-49, 84-72


Παναθηναϊκός (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Μάριτς 9, Μπατίστ 6 (6 ριμπάουντ), Λόγκαν 11, Σάτο 13, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 6 (6 ασίστ), Βουγιούκας 13, Ν. Καλάθης 4 (5 ασίστ), Κυρίτσης 1, Σμιθ 7 (1), Καϊμακόγλου 8 (7 ριμπάουντ), Γιασικεβίτσιους 4

Άρης (Βαγγέλης Αλεξανδρής): Μαυραειδής 7, Κερούς 6 (6 ριμπάουντ), Ταπούτος 12 (2), Τζέιμς 7 (1), Τσαϊρέλης 6, Όλιβερ 7 (1), Κρούσιτς 11, Μποχωρίδης, Μάλντροου 5, Βεργίνης 11 (3), Δήμας, Βεζένκοφ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x