Stoiximan Super League

Δεν «χαλάει»

Η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον Παναθηναϊκό άρχισε με τη χθεσινή υπογραφή του μνημονίου/προσυμφώνου. Ποια τα επόμενα βήματα. Αισιοδοξία από την πλευρά Βαρδινογιάννη, σιγουριά από τον πρίγκιπα. Έτοιμες οι μεταγραφικές εισηγήσεις του Φερέιρα εν όψει Δεκεμβρίου. «Φεύγουν» τα εισιτήρια με ΑΕΚ.

Η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον Παναθηναϊκό άρχισε με τη χθεσινή υπογραφή του μνημονίου/προσυμφώνου (ή… MoU όπως μάθαμε να το λέμε) μεταξύ της πλευράς Βαρδινογιάννη και του πρίγκιπα Αλ Σαούντ. Απομένουν πλέον κάποια μικρά βήματα για να μπουν τα πρώτα 15 εκατ. ευρώ, που ουσιαστικά θα επισφραγίσουν και τη συμφωνία.

Στη γενική συνέλευση των μετόχων την ερχόμενη Παρασκευή (όπου πιθανώς να υπάρχει ως εκπρόσωπος του πρίγκιπα ο δικηγόρος του, Πάνος Πετρόπουλος) ο «Τζίγκερ» θα ενεργοποιήσει τις μετοχές του και θα ψηφίσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ. Την ίδια μέρα, θα αρχίσει από την πλευρά του Αλ Σαούντ ο οικονομικός και νομικός έλεγχος στην ΠΑΕ και τη ΓΗΠΕΛ. Στις 21 Νοεμβρίου, εφόσον έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος δίχως… εκπλήξεις, ο πρίγκιπας θα βάλει σε ειδικό λογαριασμό 15 εκατ. ευρώ, ποσό που θα είναι δεσμευμένο από την ΠΑΕ και θα μπορεί να τα πάρει πίσω αν την τελευταία στιγμή χαλάσει το deal. Το τελευταίο βήμα θα είναι η γενική συνέλευση που θα γίνει στο τέλος του μήνα και στην οποία ο Αλ Σαούντ ως μεγαλομέτοχος θα ορίσει το νέο ΔΣ και αυτομάτως τα 15 εκατ. ευρώ θα τεθούν στη διάθεση της ΠΑΕ, ενώ το ερχόμενο καλοκαίρι με νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα μπουν επιπλέον 55 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον και από την πλευρά Βαρδινογιάννη διαρρέεται αισιοδοξία για την ολοκλήρωση της συμφωνίας που θα αλλάξει τη σελίδα στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Έρχεται ο πρίγκιπας

«Όλα τελείωσαν, είναι μεγάλη μέρα για τον Παναθηναϊκό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα, Βλάσης Τσάκας, ενώ προανήγγειλε την άφιξη του Αλ Σαούντ. «Θα έρθει την επόμενη εβδομάδα και θα μείνει για έξι ημέρες. Θα συναντηθεί και με τον κ. Βαρδινογιάννη», τόνισε, ενώ διαβεβαίωσε πως οι όποιες πολιτικές εξελίξεις υπάρξουν δεν επηρεάζουν αυτές στον Παναθηναϊκό και τη νομική ρύθμιση που απαιτείται για να αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ ο πρίγκιπας. «Έχουμε εναλλακτική λύση αν δεν αλλάξει ο νόμος. Ας πέσει η κυβέρνηση και μετά βλέπουμε…».

Στο παιχνίδι ακόμη η Arboris;

Το ΔΣ της ερχόμενης Παρασκευής θα ασχοληθεί και με την περίπτωση της Arboris Capital. Στην εταιρεία που έχει ζητήσει άδεια για να φέρει πρόταση από επενδυτή έχουν τεθεί χρονικά όρια, αλλά από τη στιγμή που πλέον το deal με τον πρίγκιπα έχει προχωρήσει τόσο πολύ, είναι αμφίβολο αν θα πάρει την έγκριση του ΔΣ για να φέρει πρόταση. Κι αν αυτό γίνει, θα είναι για να υπάρχει μία εναλλακτική λύση σε περίπτωση που χαλάσει η συμφωνία με τον Αλ Σαούντ.

Έτοιμος και με… ονόματα

Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ενημερώνεται διαρκώς για τις διοικητικές εξελίξεις στον Παναθηναϊκό (χθες είχε ραντεβού με τον Δημήτρη Γόντικα) και ήδη ετοιμάζει το μεταγραφικό πλάνο εν όψει Δεκεμβρίου έχοντας εντοπίσει και συγκεκριμένες περιπτώσεις παικτών. Ο Πορτογάλος τεχνικός φέρεται να επιθυμεί κάποιες προσθήκες στην άμυνα, προκειμένου να έχει περισσότερες επιλογές, ενώ-αντίθετα-φαίνεται καλυμμένος από κέντρο και επίθεση, που θα ενισχυθούν με την επιστροφή των τραυματιών. Πάντως ακόμη κι αν με την έλευση του πρίγκιπα γίνουν διαθέσιμα πολλά χρήματα για μεταγραφές, δεν πρόκειται να γίνουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ και οι περισσότερες θα μετατεθούν για το καλοκαίρι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x