Europa League

Πρώτος χαλαρά!

Όποιος βιάστηκε να ξεγράψει τον ΠΑΟΚ όταν έγινε η κλήρωση του Europa League καλά θα κάνει να αναθεωρήσει. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πέρασε σαν... σίφουνας από το Δουβλίνο επικρατώντας 3-1 της Σάμροκ Ρόβερς για την 4η αγωνιστική των ομίλων και μαζί στην κορυφή του γκρουπ!

Όποιος βιάστηκε να ξεγράψει τον ΠΑΟΚ όταν έγινε η κλήρωση του Europa League καλά θα κάνει να αναθεωρήσει. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πέρασε σαν... σίφουνας από το Δουβλίνο επικρατώντας 3-1 της Σάμροκ Ρόβερς για την 4η αγωνιστική των ομίλων και μαζί στην κορυφή του γκρουπ!

Μεγάλη εμφάνιση από τους Θεσσαλονικείς που είχαν για πρωταγωνιστή τον Σαλπιγγίδη (7', 38'), ο οποίος πέτυχε δύο γκολ και είχε την ασίστ στο τέρμα του Φωτάκη (36'). Μείωσαν με απευθείας χτύπημα φάουλ του Ντένεχι (51') οι Ιρλανδοί, αλλά μάλλον είναι τυχεροί που δεν έχασαν με ακόμη μεγαλύτερο σκορ. Πολύ καλό ματς και από τον Βιεϊρίνια που είδε την μπάλα σε δυο προσπάθειές του να σταματά στο δοκάρι!

O ΠΑΟΚ κρατά την τύχη στα χέρια του, αφού ναι μεν μοιάζει και είναι δύσκολο να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» -έστω κι αν η Τότεναμ παρουσιαστεί με τα… δεύτερα- ωστόσο την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Ρούμπιν, η οποία στο άλλο σημερινό ματς του ομίλου, νίκησε 1-0 τους Άγγλους στο Καζάν.

Βαθμολογία 1ου ομίλου:

1. ΠΑΟΚ 8 (7-4)
2. Ρούμπιν 7 (6-3)
3. Τότεναμ 7 (4-2)
4. Σάμροκ 0 (3-11)

3η αγωνιστική:

Ρούμπιν Καζάν-Τότεναμ 1-0
(55’ Νάτσο)

Σάμροκ Ρόβερς-ΠΑΟΚ 1-3
(51’ Ντένεχι-7’, 38’ Σαλπιγγίδης, 36’ Φωτάκης)

Επόμενη αγωνιστική (30/11):

Τότεναμ-ΠΑΟΚ
Ρούμπιν Καζάν-Σάμροκ Ρόβερς

Πώς παρατάχθηκε:

Με δεδομένες τις απουσίες των Αθανασιάδη, Ίβιτς, Γκαρσία, Κοντρέρας κι εκείνη της τελευταίας στιγμής του Έτο, οι επιλογές του Λάζλο Μπόλονι ήταν περιορισμένες σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάρτιση της ενδεκάδας.

Έτσι, λοιπόν, στο 4-2-3-1 του Ρουμάνου τεχνικού ο Χαλκιάς διατήρησε την θέση του κάτω από τα δοκάρια του «Δικεφάλου», ο Σνάουτσνερ επιστρατεύτηκε στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Λίνο επανήλθε στο αριστερό, ο Μαλεζάς με τον Τσιρίλο συνέθεσαν το δίδυμο των στόπερ, οι Αρίας και Λάζαρ εκείνο στα χαφ, ο Φωτάκης κινούταν μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού, οι Γεωργιάδης και Βιεϊρίνια ξεκίνησαν στα άκρα και ο Σαλπιγγίδης πέρασε στην κορυφή.



Ο ΠΑΟΚ «πάτησε» delete στις αναιμικές εμφανίσεις των περασμένων αγώνων κι εμφάνισε στο Ταλάτ το πρόσωπο που τον έκανε να ξεχωρίσει στην Ευρώπη.

Ούτε επίτηδες να το ‘κανε πάλι στην Σάμροκ βρήκε να… ξεσπάσει έπειτα από μια εγχώρια γκέλα. Κι όπως συνέβη προ δύο εβδομάδων στην Τούμπα, έτσι και σήμερα στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας φρόντισε από νωρίς να την… βάλει στο κλίμα.

Δεν πέρασαν πέντε λεπτά και το δίδυμο Βιεϊρίνια-Σαλπιγγίδη προκάλεσε τα πρώτα… «ωχ» από την εξέδρα των γηπεδούχων και «αχ» από τους φίλους του «Δικεφάλου» που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Όμως αρχικά το δοκάρι και μετά το χέρι αμυνόμενου τού στέρησε το προβάδισμα. Για λίγο… Στην αμέσως επόμενη «επίσκεψη» και από την νέα συνεργασία των δύο, ο πίνακας φώτισε με το 0-1 και το ίδιο τα πρόσωπα των Θεσσαλονικέων.

Ο «Σάλπι» πήρε τα πάνω του κι άντε να τον σταματήσουν… Κι όταν από εκτελεστής «ντύνεται» δημιουργός και τούμπαλιν το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Αέρας τριών τερμάτων πριν καν φύγει το πρώτο ημίχρονο!

Η προσπάθεια της Σάμροκ να αντιδράσει (μείωσε με φάουλ του Ντένεχι) υπενθύμισε στον ΠΑΟΚ πως κάποιος δεν πήρε το μάθημά του. Ορεξάτος ακόμη και στα τελευταία λεπτά παρότι όλα είχαν κριθεί έφτασε κοντά στο γκολ (δοκάρι του Βιεϊρίνια και πολλές χαμένες ευκαιρίες).

Μολονότι ο δείκτης του σκορ δεν διαφοροποιήθηκε στην συνέχεια, ο ΠΑΟΚ μπορεί να υπηρεφανεύεται για μια μεστή εμφάνιση -έστω και κόντρα σε έναν υποδεέστερο αντίπαλο- ενώ διεύρυνε το αήττητο σερί του στους οκτώ αγώνες!





Σάμροκ Ρόβερς (Μάικλ Ο’ Νιλ): Τόμπσον, Σάλιβαν, Στίβενς, Σιβς, Μάρεϊ, Ο’ Ντόνελ, Τέρνερ (46' Κίλνταφ), Ντένεχι, ΜακΚόρμακ (70' Ράις), ΜακΚέιμπ (46' Τουίγκ), Σέπαρντ.

Στον πάγκο: Μπρους, Πάτερσον, Φιν, Ρίκετς.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Λίνο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Αρίας, Λάζαρ, Φωτάκης (65' Μπαλάφας), Βιεϊρίνια, Γεωργιάδης (88’ Αποστολόπουλος), Σαλπιγγίδης (90' Παπάζογλου).

Στον πάγκο: Κρέσιτς, Σταφυλλίδης, Ρομπέρ, Κίτσιου.

Διαιτητής: Αλεξέι Κουλμπάκοφ (Λευκορωσία)
Γήπεδο: Ταλάτ


Shamrock Rovers-PAOK 1-3 (ALL GOALS) by xambosg4

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x