Γιώργος Ζαχαριάδης

Διώξτε τον Σαλπιγγίδη να ησυχάσει η ομάδα…

Ούτε η επιβλητική επικράτηση του ΠΑΟΚ επί της Σάμροκ Ρόβερς έκρυψε τον εμφύλιο σπαραγμό που διατηρείται και οξύνεται σε περιόδους αμφισβήτησης, ανάμεσα στους οπαδούς και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Γράφει ο Γιώργος Ζαχαριάδης στο www.sport-fm.gr

Ούτε η επιβλητική επικράτηση του ΠΑΟΚ επί της Σάμροκ Ρόβερς έκρυψε τον εμφύλιο σπαραγμό που διατηρείται και οξύνεται σε περιόδους αμφισβήτησης, ανάμεσα στους οπαδούς και τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Δυστυχώς, κανείς και ειδικά οι δύο αντίπαλες πλευρές, δεν έχουν καταφέρει να βρουν σημείο επαφής για να γεφυρώσουν το χάσμα που τους χωρίζει από εκείνες τις σκοτεινές μέρες της αποχώρησης του Σαλπιγγίδη και της μεταπήδησής του στον ΠΑΟ.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη

Ούτε και η διοίκηση κατάφερε να φέρει πιο κοντά τον ποδοσφαιριστή που ακριβοπλήρωσε για να επιστρέψει, στους οπαδούς που εξακολουθούν να τον αποδοκιμάζουν σε κάθε ευκαιρία, εντός και εκτός συνόρων. Ακόμη και στο μακρινό Δουβλίνο, άμα τη εμφάνισει του στον αγωνιστικό χώρο, τον περιέλουσαν με υβριστικά συνθήματα και εκείνος δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Έριξε λάδι στη φωτιά όταν σημείωσε γκολ και έστρεψε το βλέμμα του στην αντίθετη κατεύθυνση από το σημείο όπου βρέθηκαν οι υβριστές του για να πανηγυρίσει παρέα με τους συμπαίκτες που τον ακολούθησαν. Προφανώς έδειχνε ότι είναι αποφασισμένος να τραβήξει κι άλλο το σχοινί και δεν είναι διατεθειμένος να παίζει και για εκείνους που τον χλευάζουν ή τον θεωρούν υπεύθυνο για τα στραβοπατήματα της ομάδας.
Ο Σαλπιγγίδης έχει αυτό το δικαίωμα.

Έχει επίσης το δικαίωμα να μην βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική του κατάσταση και αυτό να επηρεάζει (και μάλιστα αρνητικά) την εικόνα της ομάδας του. Και οι οπαδοί έχουν το δικαίωμα να τον αποδοκιμάζουν, πάντα σε επιτρεπτά πλαίσια, αλλά, δεν θα πρέπει να έχουν την απαίτηση να περιμένουν κάτι περισσότερο από τον ποδοσφαιριστή που χλευάζουν πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι. Δεν αποκλείεται, ανάμεσα στους… άσπονδους φίλους του να υπάρχουν κάποιοι που τον αποδοκιμάζουν όχι για όσα έκανε (ή δεν έκανε) αλλά, για όσα δεν θα καταφέρει. Κι αυτό είναι άδικο σε κάθε περίπτωση.

Βέβαια είναι το τελευταίο από όσα θα πρέπει να μας απασχολήσουν στην κόντρα οπαδών και Σαλπιγγίδη. Όπως επίσης αν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να απασχολήσει τους υπεύθυνους του ΠΑΟΚ, είναι να δώσει οριστικό τέλος σε αυτή την… οπερέτα και ουσιαστικά να λύσει ένα από εκείνα τα προβλήματα που εξασθενούν τον ΠΑΟΚ και την προσπάθειά του να κάνει ένα βήμα εμπρός.

Ξεκινώντας από τη διοίκηση και φτάνοντας στον προπονητή, εφόσον έχει αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει και πάψει να αναλώνεται σε αμπελοφιλοσοφίες με αποτέλεσμα να καταντά πλέον γραφικός, θα πρέπει επιτέλους να υπάρξει λύση. Κι όποιος κρύβεται πίσω από τις μέχρι τώρα αποτυχημένες προσπάθειες, υποστηρίζοντας ότι το κλίμα δεν αναστρέφεται, νομίζω ότι απλά υπεκφεύγει. Ή βολεύεται…

Η στάση των οπαδών, όχι όλων, αρκετών, έναντι του Σαλπιγγίδη, δεν συνάδει με τη λογική ότι θα πρέπει να είναι βρίσκεται κοντά στην ομάδα, να διανύουν χιλιάδες χιλιόμετρα και να θυσιάζονται για να τις συμπαρασταθούν.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται κάτι καλό στη συνέχεια για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Υπάρχουν οι αγώνες με την Τότεναμ (εκτός) και τη Ρούμπιν (εντός) και οι προϋποθέσεις είναι… ευχάριστες για να φτάσει κοντά στην επιτυχία.

Αν ο Μπόλονι λέγοντας ότι το προβάδισμα στην πρόκριση ανήκει σε Τότεναμ και Ρούμπιν επειδή έχουν τεράστια μπάτζετ και έπεται ο φτωχότερος ΠΑΟΚ, δεν έχει να χάσει τίποτε απολύτως. Αν τολμήσει, μόνον κέρδος θα υπάρχει από την ύστατη προσπάθεια πρόκρισης. Στην έδρα του θα παίξει με τους Ρώσους, κάπου εκεί θα παιχθεί η δεύτερη θέση κι αν σοβαρευτεί, είναι πολύ κοντά στους «32» του Europa League.

Επικοινωνία στο zahariadis@sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x