Stoiximan Super League

Να ‘τος, να ‘τος ο πρωθυπουργός!

Για τη χώρα το… συζητάμε ακόμα, αλλά η Σούπερ Λίγκα (μέχρις αποδείξεως του εναντίου) έχει «πρωθυπουργό»! Προσφέροντας ξανά διαστήματα ωραίου ποδοσφαίρου, ο Παναθηναϊκός επικράτησε ευκολότερα απ’ όσο δείχνει το 3-2 της ΑΕΚ και πάει με αυτοδυναμία κορυφής στο ντέρμπι του «Καραϊσκάκη»! Άργησε (και το πλήρωσε) να μπει στο ματς η «Ένωση», που δικαιούται να τα βάζει και με την τύχη της (δύο δοκάρια)!

Για τη χώρα το… συζητάμε ακόμα, αλλά η Σούπερ Λίγκα (μέχρις αποδείξεως του εναντίου) έχει «πρωθυπουργό»!

Προσφέροντας ξανά διαστήματα ωραίου ποδοσφαίρου, ο Παναθηναϊκός επικράτησε ευκολότερα απ’ όσο δείχνει το 3-2 της ΑΕΚ και πάει με αυτοδυναμία κορυφής στο ντέρμπι του «Καραϊσκάκη»!

Άργησε (και το πλήρωσε) να μπει στο ματς η «Ένωση», που δικαιούται να τα βάζει και με την τύχη της (δύο δοκάρια)!

Τα γκολ του Λέτο (16’, 30’) και του Κατσουράνη (53’) αποδείχθηκαν αρκετά για τους «πράσινους», παρόλο που οι Μπέλεκ (61’) και Λεονάρντο (89’) επέτρεψαν στην «Ένωση» να βγάλει (έστω και αργά) χαρακτήρα μεγάλης ομάδας.

Πώς έπαιξαν

Μια μόνο έκπληξη (απ’ την πλευρά του Νίκου Κωστένογλου) επεφύλασσαν οι συνθέσεις των δύο ομάδων. Την ώρα, λοιπόν, που ο Φερέιρα παρέτασσε την ενδεκάδα που τον έβγαλε «ασπροπρόσωπο» στα προηγούμενα ματς, ο Έλληνας τεχνικός θυσίαζε την εμπειρία του Δέλλα στο… βωμό της μεγαλύτερης ταχύτητας που έκρινε ότι (με Κάλα-Μανωλά) θα είχε η άμυνά του.

Το γνωστό 4-4-2 του Παναθηναϊκού, λοιπόν, διαμορφώθηκε ως εξής: Ο Καπίνο κάτω απ’ τα δοκάρια και οι Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ και Μαρίνος -από αριστερά προς τα δεξιά- στην άμυνα. Στα χαφ βρέθηκαν οι Σιμάο-Κατσουράνης, στα πλάγια οι Κουίνσι (αριστερά), Ζεκά (δεξιά) και στην επίθεση οι Κλέιτον και Λέτο.

Το 4-3-3 της ΑΕΚ, απ’ την άλλη, αποτελούνταν απ’ τον Αραμπατζή στο τέρμα και τους Καράμπελα, Κάλα, Μανωλά και Κοντοέ -από αριστερά προς τα δεξιά- στην άμυνα. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ βρέθηκε ο Μάκος, μπροστά του οι Βάργκας-Καφές και στην τριάδα της επίθεσης οι Λεονάρντο (αριστερά), Μπέλεκ (δεξιά) και Λυμπερόπουλος (κορυφή).



Ψαλιδο-Λέτο!

Αν ζητούσαν από φανατικό φίλο του Παναθηναϊκού να σκηνοθετήσει το πρώτο μέρος, δύσκολα θα το έκανε ιδανικότερο απ’ όσο η πραγματικότητα. Κι αυτό διότι η ομάδα του Φερέιρα δεν δικαιολόγησε απλώς την ανωτερότητα απ’ τον αντίπαλο. Το έκανε με το ίδιο στιλ και με τον ίδιο (γαργαλιστικό για το μάτι) τρόπο των περασμένων αγωνιστικών. Και φυσικά με (ποιον άλλο) τον ίδιο πρωταγωνιστή…

Αφού, λοιπόν, η «ρωσική ρουλέτα» στο 9’-10’ δεν έφερε εκπυρσοκρότηση για κανένα (βολέ Κλέιτον και κοντινό σουτ Λυμπερόπουλου ξύρισαν τα δοκάρια), ο Παναθηναϊκός δεν περίμενε το τέλος για να «ξυρίσει τον γαμπρό». Η μπαλιά-φαλτσέτα του Κατσουράνη, λοιπόν, και ένας ακόμα συνδυασμός «στην τρίχα» (Μαρίνος-Κουίνσι) επέτρεψαν στον «κουρέα» Λέτο να πάρει (δις) το… σκαλπ της ΑΕΚ. Την ανάγκασαν, δε, να τραβάει τα μαλλιά της που το δοκάρι (κεφαλιά Κάλα) δεν της επέτρεψε να γυρίσει στο ματς.

Η αργοπορία και η… πρωτοπορία!

Καθόλου χρόνο στην προσπάθεια να καθαρίσει το ματς δεν έχασε επιστρέφοντας από τ’ αποδυτήρια, ο Παναθηναϊκός. Και δικαιώθηκε μέχρι να πει κανείς… «Κουίνσι»! Πριν ιδρώσει καν η πρώτη φανέλα, λοιπόν μετά την ανάπαυλα, ο Κατσουράνης ήδη τιμωρούσε -αλλά και τιμούσε μη πανηγυρίζοντας- αυτή που φορούσε κάποτε (αξιοποιώντας σε δεύτερο χρόνο το εξαιρετικό σόλο του Γκανέζου που σταμάτησε ο Αραμπατζής).

Την ίδια φανέλα, πάντως που ακόμα κι αν χρειάστηκε να φλερτάρει με τον εξευτελισμό, θυμήθηκε ξανά πως είναι μεγάλη. Έστω κι αν χρειάστηκαν γι’ αυτό… κοσμοϊστορικά γεγονότα (να σκοράρει και μάλιστα γκολάρα ο Μπέλεκ). Άτυχα -ξανά- γεγονότα (όπως το νέο δοκάρι του Λεονάρντο). Ή επανειλημμένα γεγονότα -όπως οι αντεπιθέσεις του Παναθηναϊκού που τιμώρησε για το ότι ΔΕΝ εξαργυρώθηκαν ο Λεονάρντο. Ό,τι κι αν χρειάστηκε, ήταν αρκετό για να σώσει το γόητρο της ΑΕΚ. Όχι, όμως και να σβήσει τις εντυπώσεις που στέλνουν τον Παναθηναϊκό πρωτοπόρο -και αναμφισβήτητα πιο θεαματικό απ' όλους- στο Καραϊσκάκη.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το Control Room του www.sport-fm.gr





ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Μαρίνος, Σιμάο, Κατσουράνης (89' Βιτόλο), Κουίνσι, Ζέκα (82' Μαυρίας), Λέτο, Κλέιτον (69’ Καραγκούνης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Καντέ, Πετρόπουλος

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Καράμπελας (53’ Λαγός, 77’ λ.τ. Γεωργέας), Κάλα, Μανωλάς, Κοντοές, Μάκος (68’ Κάρλος), Βάργκας, Καφές, Λεονάρντο, Λυμπερόπουλος, Μπέλεκ

Στον πάγκο έμειναν οι: Κωνσταντόπουλος, Δέλλας, Σιαλμάς, Ρίκκα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΒΟΗΘΟΙ: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Γεωργαράκος (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x