Stoiximan Super League

Φερέιρα: «Δίκαιη νίκη»

Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ (3-2) ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε πως οι «πράσινοι» μετέτρεψαν έναν δύσκολο αγώνα σε εύκολο ενώ στάθηκε και στις πολλές χαμένες ευκαιρίες που έχασαν οι ποδοσφαιριστές του. Τέλος, σχολίασε την διαιτησία του ντέρμπι φρόντισε να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο του «τριφυλλιού», να συνεχίζει να στηρίζει την ομάδα.

Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ (3-2) ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Ο Πορτογάλος τεχνικός τόνισε πως οι «πράσινοι» μετέτρεψαν έναν δύσκολο αγώνα σε εύκολο ενώ στάθηκε και στις πολλές χαμένες ευκαιρίες που έχασαν οι ποδοσφαιριστές του.

Τέλος, σχολίασε την διαιτησία του ντέρμπι φρόντισε να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο του «τριφυλλιού», να συνεχίζει να στηρίζει την ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα:

Για τη διαχείριση του αγώνα που είχε ο Παναθηναϊκός μετά το 3-0: «Καταρχάς ήταν μία δίκαιη νίκη. Όπως είχα πει και πριν λίγο, ο αγώνας ήταν δυσκολότερος από ότι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Η ΑΕΚ ήρθε εδώ παίζοντας για το γόητρο, έπαιξε καλά. Πιστεύω ότι μετατρέψαμε έναν δύσκολο αγώνα σε πιο εύκολο. Στο δεύτερο μέρος μετά το δεύτερο γκολ που δεχτήκαμε, υπήρχαν προβλήματα. Ο Ζέκα αποχώρησε τραυματίας, ο Λέτο είχε ενοχλήσεις στο πόδι, θα μπορούσα να τον κάνω αλλαγή.

Μετά περιμέναμε την αντίδραση της ΑΕΚ, λόγω του ονόματος και του πρεστίζ της. Αν είχαμε πιο γρήγορες αντεπιθέσεις, θα βάζαμε και άλλα γκολ. Όλοι θα συμφωνήσετε ότι μετά το 3-0, ο Παναθηναϊκός είχε ευκαιρίες για γκολ που αν τις είχε σκοράρει, δεν θα είχαμε αγχωτικό φινάλε. Κάποιες ανωριμότητες και από τις δύο πλευρές έφεραν αυτή την εξέλιξη.

Οι διαιτητές σε αυτά τα παιχνίδια, πρέπει να έχουν ανάλογα κουράγια με τους ποδοσφαιριστές. Τα μαρκαρίσματα από πίσω είναι αποβολή. Ο διαιτητής επέτρεψε επικίνδυνες φάσεις. Για παράδειγμα ο Σιμάο δέχτηκε ένα τάκλιν που σήκωνε αποβολή και δεν συνέβη αυτό. Ο διαιτητής πρέπει να έχει τη δύναμη να τιμωρεί αυτές τις φάσεις.

Στο τέλος θα μπορούσαμε να δούμε πιο πολλά γκολ. Η ΑΕΚ αντέδρασε, εμείς ψάξαμε περισσότερα γκολ, παρότι έχουμε ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να σκοράρουν. Είχαμε 5-6 ευκαιρίες. Το τελικό 3-2 δείχνει δύο ομάδες που θα μπορούσαν να έρθουν ισόπαλες. Όμως ο Παναθηναϊκός νίκησε».

Για το αν μιλάει για τον διαιτητή, ώστε να εξασφαλίσει εύνοια για το Καραϊσκάκη: «Εγώ μιλάω για τη διαιτησία σε ένα ματς που ο Παναθηναϊκός νίκησε. Δεν μιλάω για τη διαιτησία καθεαυτή, αλλά για την ερμηνεία των κανόνων της ΟΥΕΦΑ για επικίνδυνο παίξιμο. Δύο πράγματα θα πω. Δεν μπορώ να μην σχολιάσω την κακή ερμηνεία των κανονισμών. Δεν αναφέρομαι σε πέναλτι ή σε φάουλ. Απλά στην ερμηνεία.

Ποτέ δεν πρόκειται να μιλήσω για κρίσεις επί της διαιτησίας. Πάντοτε θα αναφέρομαι με ευγένεια, χωρίς οξύτητα, σε θέματα διαιτησίας. Το κάνω με γνώση πάνω σε αυτά τα θέματα. Δεν ξέρω γιατί τα συνδέεται με τον Ολυμπιακό. Αν νομίζετε κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει καμία πρόθεση εκ μέρους μου. Ως προπονητής αναφέρομαι στο ματς και στον διαιτητή. Σε καμία περίπτωση δεν θα προβώ σε κανενός είδους πίεση ή θέμα με τη διαιτησία».

Για τους οπαδούς και την στάση τους: «Όταν πρωτοήλθα, παίζαμε κατά της Μπαρτσελόνα. Δεν γνώριζα πολλά ή την ατμόσφαιρα. Είχα έρθει στην Ελλάδα μόνο το 1991, όταν ήμουν στο τιμ της Εθνικής. Όλοι γνωρίζουμε την ατμόσφαιρα των ντέρμπι στα ελληνικά γήπεδα. Τώρα όμως βιώνω αυτή τη μοναδική ατμόσφαιρα που δημιουργείται.

Τότε το ματς είχε γεμίσει με κόσμο, παίζαμε και με ένα σπουδαίο αντίπαλο. Μετά οι φίλαθλοι δεν έρχονταν γιατί δεν παίζαμε καλά, μου έλεγαν ότι το θέμα είναι περίπλοκο γιατί η εξέδρα συμπαθεί τον έναν ή τον άλλο ποδοσφαιριστή.

Πάντα όμως έλεγα στους ποδοσφαιριστές μου ότι αν παίξουν καλά, ο κόσμος θα έρθει. Αυτό συνέβη σήμερα. Κατάλαβα ότι στους φίλους του Παναθηναϊκού αρέσει το καλό ποδόσφαιρο, το σοβαρό παιχνίδι και τους αρέσει να βλέπουν την ομάδα να προσπαθεί. Αυτό που συμβαίνει τώρα, το κατέκτησαν οι ποδοσφαιριστές.

Θέλουμε τους φιλάθλους μας μαζί μας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όλοι γνωρίζετε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Έχουμε τραυματίες, αλλά έχουμε και εναλλακτικές. Για αυτό η αξία της ομάδας είναι ότι παίζει υπερνικώντας τις απουσίες λόγω των τραυματισμών. Η αποστολή μας αυτή τη στιγμή, με βάση τη σοβαρότητα που έχει η ομάδα. Η απάντηση των παικτών είναι να γίνονται όλο και καλύτεροι και να ανταποκρίνονται σε όσα ζητά ο κόσμος.

Οι οπαδοί μας έρχονται γιατί παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο και οι οπαδοί μας έχουν ενθουσιασμό και μας στηρίζουν ένθερμα».

Για την απόδοση του Λέτο: «Δεν μου αρέσει να μιλώ για ποδοσφαιριστές ατομικά. Θα μιλάω για την ομάδα, εκτός και αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο να αναφερθεί. Εκτός από τα γκολ, ο Λέτο είχε μία λαμπρή απόδοση. Είχε γεμάτο παιχνίδι. Έπαιξε ομαδικά, δεν είχε ατομισμό και θα έλεγα ότι απέδειξε ότι είναι μιας άλλης διάστασης.

Παίζει και στις τρεις θέσεις της επίθεσης. Ως προωθημένος και στα δύο άκρα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να γίνει πιο ομαδικός. Θέλω να τον συγχαρώ, γιατί έπαιξε όπως του ζήτησα και όταν ο ποδοσφαιριστής ακολουθεί εντολές, κάνει χαρούμενο τον προπονητή του».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x