Γενικά

Έχασε τη μάχη ο Φρέιζερ

«Έσβησε» ο Τζο Φρέιζερ. Ο παλαίμαχος πυγμάχος, άλλοτε παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών που έγινε γνωστός για τις επικές μονομαχίες του με τον Μοχάμεντ Άλι, έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο σε ηλικία 67 ετών. Ο πρώτος πυγμάχος που κατάφερε να νικήσει τον Μοχάμεντ Άλι, είχε διαγνωστεί πως έπασχε από καρκίνο στο ήπαρ τον περασμένο μήνα. .

«Έσβησε» ο Τζο Φρέιζερ. Ο παλαίμαχος πυγμάχος, άλλοτε παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών που έγινε γνωστός για τις επικές μονομαχίες του με τον Μοχάμεντ Άλι, έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο σε ηλικία 67 ετών.

Ο πρώτος πυγμάχος που κατάφερε να νικήσει τον Μοχάμεντ Άλι, είχε διαγνωστεί πως έπασχε από καρκίνο στο ήπαρ τον περασμένο μήνα και ο μάνατζέρ του επιβεβαίωσε πως τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) έφυγε από τη ζωή.

Ο εκλιπών ήταν χρυσός ολυμπιονίκης στο Τόκιο το 1964 και παγκόσμιος πρωταθλητής από το 1970 μέχρι το 1973, προτού χάσει τον τίτλο του κορυφαίου πυγμάχου στον κόσμο από τον Τζορτζ Φόρμαν. Το 1971 νίκησε τον Μοχάμεντ Άλι στα σημεία σε μία αναμέτρηση που χαρακτηρίστηκε ως ο αγώνας του αιώνα. Ο τελευταίος επικράτησε στις άλλες δύο μονομαχίες των κορυφαίων πυγμάχων, που είχαν διαφορές κι εκτός ρινγκ, με τον Φρέιζερ να συνεχίζει να αποκαλεί Κάσιους Κλέι τον μεγάλο του αντίπαλο, ακόμη κι όταν ο δεύτερος ασπάστηκε τον μουσουλμανισμό και άλλαξε το όνομά του σε Μοχάμεντ Άλι το 1964. «Ο Άλι έχει πει πως δεν θα ήμουν τίποτα χωρίς αυτόν. Ναι, αλλά ποιος θα ήταν εκείνος χωρίς εμένα;», είχε δηλώσει σε μία από τις τελευταίες συνεντεύξεις του, το 2006.

Ο Φρέιζερ, που μεγάλωσε σε οικογένεια 12 παιδιών και εγκατέλειψε το σχολείο στα 13 του, είχε 32 νίκες (27 με νοκ άουτ) και μόλις 4 ήττες (έχασε μόνο από τον Άλι και τον Φόρμαν) στη διάρκεια της καριέρας του. Αποσύρθηκε το 1976 μετά τη δεύτερη ήττα του από τον Τζορτζ Φόρμαν, ενώ επέστρεψε προσωρινά το 1981 σε μία προσπάθεια να κερδίσει χρήματα. Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, έχασε σχεδόν όλην την περιουσία που έφτιαξε από την πυγμαχία και τα τελευταία χρόνια της ζωής του έμενε σε ένα απλό διαμέρισμα πάνω από ένα γυμναστήριο όπου προπονούσε νεαρούς πυγμάχους στη Φιλαδέλφεια.

Δείτε τον τελευταίο γύρο της μεγάλης μάχης του 1971

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x