Ειδήσεις

Μια στάση εδώ…

…και συνεχίζουμε! Το αήττητο σερί της Εθνικής μας σταμάτησε στα 17 ματς, καθώς η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ηττήθηκε 3-1 από τη Ρουμανία, αλλά η εμπιστοσύνη των Ελλήνων φιλάθλων στο συγκρότημα του Πορτογάλου τεχνικού δεν πρόκειται να κλονιστεί, έστω κι αν η εμφάνιση θύμισε άλλες εποχές… Έγραψε ιστορία ο Καπίνο, αφού, σε ηλικία 17 ετών, έγινε ο νεότερος που φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Θωμά Μαύρου!

…και συνεχίζουμε!

Το αήττητο σερί της Εθνικής μας σταμάτησε στα 17 ματς, καθώς η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ηττήθηκε 3-1 από τη Ρουμανία στο ''Cashpoint Arena'' της πόλης Άλταχ, στην Αυστρία, αλλά η εμπιστοσύνη των Ελλήνων φιλάθλων στο συγκρότημα του Πορτογάλου τεχνικού δεν πρόκειται να κλονιστεί, έστω κι αν η εμφάνιση θύμισε άλλες εποχές…

Έγραψε ιστορία ο Καπίνο, αφού, σε ηλικία 17 ετών, έγινε ο νεότερος που φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Θωμά Μαύρου!

Ντεμπούτο και για τους Γιαννούλη, Μαλεζά.

Οι Ρουμάνοι προηγήθηκαν με τον Τόρζε στο 16' -γκολ για το οποίο φέρει ευθύνη ο… τρακαρισμένος Καπίνο- ο Καραγκούνης ισοφάρισε στο 34' με αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ, αλλά με τέρματα των Τανάσε (61') και Τσίπσιου (81'), η ομάδα του Βίκτορ Πιτούρκα πήρε τη νίκη.

Πως έπαιξε

Ο Φερνάντο Σάντος, όπως αναμενόταν, άλλωστε, έκανε πολλές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα της Εθνικής, σε σχέση με το ματς της περασμένης Παρασκευής, απέναντι στη Ρωσία. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε τους: Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Μανιάτη, Παπασταθόπουλο, Μαλεζά, Γιαννούλη, δύο αμυντικά χαφ, τους Μάκο και Τζιόλη, την τριάδα Κονέ, Καραγκούνη, Χαριστέα και τον Λυμπερόπουλο μοναδικό προωθημένο.



«Δύο στα δύο»…

Απόλυτη… ευστοχία από τις δύο ομάδες στο πολύ κακό, πρώτο 45λεπτο. Αφού πέρασε το πρώτο τέταρτο χωρίς την παραμικρή ευκαιρία -ή… υποψία- οι Ρουμάνοι άνοιξαν το σκορ με τον Τόρζε στο 16', στη μοναδική ευκαιρία τους στο πρώτο 45λεπτο. Ένα γκολ για το οποίο, όπως προείπαμε, φέρει ευθύνη ο τρακαρισμένος, η αλήθεια είναι, Στέφανος Καπίνο.

Παρά την αδυναμία της, ωστόσο, να δημιουργήσει ευκαιρίες, η Εθνική μας ομάδα, στη… δική της πρώτη -και μοναδική- ευκαιρία, ισοφάρισε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Καραγκούνη, που, σημειωτέον, πανηγύρισε, μαζί με τους συμπαίκτες του, σαν… τρελός! Δείγμα, αναμφίβολα, του εξαιρετικού κλίματος που επικρατεί στην ομάδα…

Από εκείνο το σημείο και μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η Ελλάδα έδειχνε να πατάει καλύτερα στα πόδια της, αλλά μέχρι εκεί… Από την έναρξη του αγώνα, όπως ΚΑΙ τις προάλλες, στο ξεκίνημα του παιχνιδιού με τη Ρωσία, η «γαλανόλευκη» δεν μπορούσε να επιβάλλει το παιχνίδι της, ενώ της έλειπε η φαντασία και οι σωστές επιλογές στην επίθεση. Χαρακτηριστικό είναι, εξάλλου, το γεγονός ότι δεν κατάφερε να φανεί ΠΟΤΕ απειλητική, με οργανωμένη προσπάθεια.

Καρμπόν…

Η εικόνα της Ελλάδας στο δεύτερο ημίχρονο ήταν παρόμοια -αν όχι ίδια και ίσως, χειρότερη- από εκείνη του πρώτου. Ένεκα και των πολλών αλλαγών, αφού ο Σάντος έριξε στο παιχνίδι τους Παπαδόπουλο, Φωτάκη, Σαμαρά και Μήτρογλου, η Εθνική φαινόταν… χαμένη και για όσο διάστημα είχε την μπάλα στα πόδια της, δεν… ήξερε τι να την κάνει. Η όποια υπεροχή της έφτανε μέχρι τη μεγάλη περιοχή των Ρουμάνων, που φαινόταν πως είχαν περισσότερη διάθεση να τρέξουν.

Στο 61', μετά από αδράνεια στην ελληνική άμυνα και αδυναμία του Μανιάτη να διώξει την μπάλα, η μπάλα έφτασε στον Τανάσε, ο οποίος, με… κεραυνό διπλασίασε τα τέρματα της Ρουμανίας. Με την ψυχολογία με το μέρος τους, οι Ρουμάνοι «εγκαταστάθηκαν» στην περιοχή του Καπίνο και αφού τον απείλησαν… πολλάκις, στο 81', ο Τσίπσιου εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα του Μαλεζά και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.



Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καπίνο, Μανιάτης, Γιαννούλης, Παπασταθόπουλος (46' Παπαδόπουλος), Μαλεζάς, Τζιόλης (76' Σαλπιγγίδης), Μάκος (46' Φωτάκης), Καραγκούνης, Κονέ (64' Θεοδωρίδης), Χαριστέας (46' Μήτρογλου), Λυμπερόπουλος (46' Σαμαράς).

Ρουμανία (Βίκτορ Πιτούρκα): Μπαλγκραντεάν, Παπ, Γκαμάν (64' Κιρίκες), Γκοϊάν, Ράντου, Τόρζε, Νεάγκου (85' Γκριγκόρε), Πιντίλι(46' Λαζάρ), Τανάσε (67' Τσιπτσίου), Στάνκου (78' Κότσιτς), Μαζίλο(46' Νικουλάε).

Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x