Μιχάλης Τσόχος

Μόνο ο Γιάχος μπορεί να μας στερήσει μια ματσάρα…

Πριν περίπου 15 μέρες, όταν είχε τελειώσει το πολύ καλό από άποψη θεάματος ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ (3-2), είχα γράψει ότι περίμενα πώς και πως το επόμενο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, διότι πίστευα ότι θα ήταν ακόμη καλύτερο και από αυτό που μόλις είχε τελειώσει και μου την έσπαγε που έπρεπε να περιμένω δύο εβδομάδες.

Πριν περίπου 15 μέρες, όταν είχε τελειώσει το πολύ καλό από άποψη θεάματος ντέρμπι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ (3-2), είχα γράψει ότι περίμενα πώς και πως το επόμενο ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, διότι πίστευα ότι θα ήταν ακόμη καλύτερο και από αυτό που μόλις είχε τελειώσει και μου την έσπαγε που έπρεπε να περιμένω δύο εβδομάδες.

Πλέον οι δύο εβδομάδες πέρασαν, φτάσαμε στο ντέρμπι και εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι πιθανότητες να δούμε ένα πολύ σπουδαίο ματς που θα το μνημονεύουμε για χρόνια είναι πολλές.

Ποιος είναι ο πιο μεγάλος κίνδυνος, κατά την άποψη μου, για να μην δούμε καλό ματς; Μα φυσικά ο Γιάχος. Όχι μόνο γιατί μπορεί να κάνει πολλά λάθη ή ακόμη και καθοριστικά λάθη, αλλά γιατί ως ευθυνόφοβος που είναι και «λίγος» ως διαιτητής μπορεί να του σπάσει το ρυθμό σφυρίζοντας ακατάπαυστα.

Του Μιχάλη Τσόχου

Ο Γιάχος είναι ένα διαιτητής που του αρέσει να διακόπτει το ματς κάθε τρεις και λίγο, του αρέσει να κάνει συστάσεις, παρατηρήσεις, να το κουβεντιάζει γενικώς το πράγμα, με αποτέλεσμα να τρώει συνεχώς χρόνο από το παιχνίδι και φυσικά να μην επιτρέπει στις ομάδες να πιάσουν ρυθμό. Ως εκ τούτου, δεν ξέρω αν η διοίκηση του Ολυμπιακού τον ήθελε ή αυτή του Παναθηναϊκού όχι, αλλά ξέρω ότι αν ρωτούσαν τον Βαλβέρδε και τον Φερέιρα, Γιάχο δεν θα ήθελε κανείς τους.

Επειδή λοιπόν ο Χιώτης διαιτητής θα μπει στο Καραϊσκάκη με εμφανέστατα σημάδια άγχους, επειδή έχει τον φόβο ότι θα τα κάνει μούσκεμα, πολύ φοβάμαι ότι θα προσπαθήσει να κοντρολάρει το ματς, σφυρίζοντας ασταμάτητα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο εκνευρισμός που θα προκληθεί θα είναι μεγάλος και επειδή υπάρχει και μεγάλη προκατάληψη, το ματς κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα ακόμη και αν δεν υπάρξει χοντρό λάθος από την πλευρά του. Ως εκ τούτου ο Γιάχος, δυστυχώς, αλλά είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για το αν θα δούμε καλό ντέρμπι.

Από εκεί και πέρα, όλα συνηγορούν υπέρ του καλού θεάματος. Και ο τρόπος που παίζουν οι δύο ομάδες και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται αρκετά από τα αστέρια τους και το χρονικό σημείο που γίνεται το ντέρμπι. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι ο Ολυμπιακός θα μπει πιο φορτσάτος στο ματς και θα είναι αυτός που θα πιέσει στην αρχή. Αν αυτό τον οδηγήσει να πάρει και προβάδισμα στο σκορ, τότε η πιθανότητα να δούμε ματσάρα θα μοιάζει με βεβαιότητα.

Από την άλλη, όσο περνάει η ώρα και το ματς δεν φεύγει από την ισοπαλία, οι πιθανότητες να το πάρει το προβάδισμα ο ΠΑΟ -και μαζί το ντέρμπι και το… μισό πρωτάθλημα- θα αυξάνονται συνεχώς. Αν οι παίκτες του ΠΑΟ αισθανθούν όσο κυλάει το ματς ότι το έχουν, τότε η έτσι και αλλιώς ανεβασμένη αυτοπεποίθησή τους μπορεί να εκτοξευθεί και για αυτό κάνω την εκτίμηση ότι όσο κυλά το ματς στα ίσια, οι πιθανότητες θα γέρνουν προς τον ΠΑΟ.

Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι πώς θα αντιδράσει αν του συμβεί αυτό που δεν του συνέβη σε κανένα δύσκολο ματς ως τώρα. Αν βρεθεί δηλαδή πίσω στο σκορ και μάλιστα νωρίς. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να μιλήσει η κλάση και η αυτοπεποίθηση των παικτών του Ολυμπιακού και τότε το βράδυ θα είναι εξόχως δύσκολο για τους πράσινους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x