Stoiximan Super League

Κορυφαίο μοντέλο!

Την καλύτερη SKODA Ξάνθη των τελευταίων ετών δημιουργεί φέτος ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Με εξαιρετική τακτική οι φιλοξενούμενοι, εξέθεσαν τις αδυναμίες του ΠΑΣ στα Γιάννενα και επικράτησαν 2-0. Η πρώτη εκτός έδρας νίκη για τους «Ακρίτες» ήρθε από γκολ του Εντιμάρ στο 31’ και του Μαρκόφσκι στο 53’. Αποδοκιμάστηκαν από τον κόσμο οι γηπεδούχοι.

Την καλύτερη SKODA Ξάνθη των τελευταίων ετών δημιουργεί φέτος ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Με εξαιρετική τακτική οι φιλοξενούμενοι, εξέθεσαν τις αδυναμίες του ΠΑΣ στα Γιάννενα και επικράτησαν 2-0. Η πρώτη εκτός έδρας νίκη για τους «Ακρίτες» ήρθε από γκολ του Εντιμάρ στο 31’ και του Μαρκόφσκι στο 53’. Αποδοκιμάστηκαν από τον κόσμο οι γηπεδούχοι.

Δικαιωμένος για τις επιλογές του θα πρέπει να νοιώθει ο Έλληνας τεχνικός, καθώς είδε τους παίκτες του να μην απειλούνται (με εξαίρεση ένα δοκάρι του Μπακαγιόκο στο 8’) και να απειλούν στην αντεπίθεση εκμεταλλευόμενοι το ατομικό τους ταλέντο.

Αντίθετα, στριμωγμένος θα πρέπει να αισθάνεται πλέον ο Στέφαν Ντεμόλ, για τον οποίον έτσι κι αλλιώς υπήρχαν παράπονα το τελευταίο διάστημα.



Όσο κι αν ΠΑΣ Γιάννινα και SKODA Ξάνθη είναι από τις ομάδες που έχουν δημιουργήσει συμπάθειες με τη φετινή τους παρουσία, δύσκολα έβρισκες κάποιον πριν το ματς που να περίμενε να δει χορταστικό θέαμα στο μεταξύ τους ματς. Οι δυο δυνατές επαρχιακές ομάδες επιβεβαίωσαν για τριάντα λεπτά τους… απαισιόδοξους και έδωσαν στους «Ζωσιμάδες» μια παράσταση φτωχή σε συγκινήσεις.

Ακόμη και η έκφραση πως οι καλές στιγμές μετριούνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού, φαντάζει υπερβολική, όταν μιλάμε για το πρώτο ημίχρονο του αγώνα. Στη μία από αυτές, το σουτ του Μπακαγιόκο βρήκε δοκάρι, στην άλλη –από χτύπημα φάουλ- ο Εντιμάρ έκανε διάνα και κάπως έτσι, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη 1-0 στο σκορ.

Το ματς κρίθηκε σε ένα δίλεπτο στο δεύτερο μέρος. Μετά από φάουλ του Ζαϊρί (καλός μόνο στα στημένα) ο Μπουζίντ νικήθηκε πάνω στη γραμμή από τον Βιβιανί, δεν συνέβη όμως το ίδιο ένα λεπτό αργότερα στην άλλη άκρη του γηπέδου. Ο Μαρκόφσκι με τη βοήθεια της τύχης (και του Πάντου) και δυνατό σουτ ουσιαστικά σφύριξε τη λήξη του αγώνα σαράντα λεπτά πριν το κάνει επίσημα ο Τάσος Κάκος.

Με αυτήν την επιτυχία, η SKODA φτάνει στους 11 βαθμούς και σιγά-σιγά αρχίζει να φαίνεται και στον βαθμολογικό πίνακα αυτό που φάνηκε από τις πρώτες κιόλας αγωνιστικές. Το ότι δηλαδή, ο Ουζουνίδης δημιουργεί μια ομάδα με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια από τους «Ακρίτες». Με το πρόγραμμα-Γολγοθά των πρώτων αγωνιστικών πίσω της, η Ξάνθη μπορεί να ανέβαι ακόμη παραπάνω.

Αντίθετα, αν πιστέψουμε τα ρεπορτάζ, ίσως ο ΠΑΣ Γιάννινα απόψε έχασε κάτι παραπάνω από τρεις βαθμούς, με τον Στέφαν Ντεμόλ να αποτελέσει πιθανότατα την πρώτη από τις παράπλευρες απώλειες…



ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Φεγκρούς, Πάντος (74’ Κυριάκος), Μπουζίντ (65’ Κουέβας), Κώτσιος, Βάντερσον, Τζημόπουλος, Λίλα, Ντε Βινσέντι, Μπεσέρα (57’ Γεωργίου), Ζαϊρί, Μπακαγιόκο.

Στον πάγκο: Κηπουρός, Μιχαήλ, Πατσατζόγλου, Βίλα.

SKODA ΞΑΝΘΗ
: Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Βάλλας, Κομεσίδης, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Πόι, Βλαχοδήμος (77’ Μαρσελίνιο), Μαρκόφσκι (88’ Καζάκης), Σουάνης (68’ Μάνταλος).

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Νταρμπιόν, Μπαξεβανίδης.

Διαιτητής: Κάκος. Βοηθοί: Μποζατζίδης, Μαγιάνης.

Παρακολουθήσατε την εξέλιξη σε real time από το control room του www.sport-fm.gr.








Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x