Ελλάδα

Όχι στο… σπίτι του!

Με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην Πυλαία του ΑΓΟΡ με σκορ 76-71. Οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν το προβάδισμα για ένα 20λεπτο, ωστόσο ο Καλαμπόκης από τη μία και η ευστοχία του Γιαννακίδη από τα 6,75μ. από την άλλη, ανέτρεψαν την εις βάρος κατάσταση για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος έφτασε στο τρίτο ροζ φύλλο, ύστερα από έξι αγωνιστικές. Μόνοι τους «πάλευαν» για την ομάδα του Στέργιου Κουφού, οι Ράιτ και Κρίστμας.

Με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην Πυλαία του ΑΓΟΡ με σκορ 76-71.

Οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν το προβάδισμα για ένα 20λεπτο, ωστόσο ο Καλαμπόκης από τη μία και η ευστοχία του Γιαννακίδη από τα 6,75μ. -από την άλλη- ανέτρεψαν την εις βάρος κατάσταση για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος έφτασε στο τρίτο ροζ φύλλο, ύστερα από έξι αγωνιστικές.

Μόνοι τους «πάλευαν» για την ομάδα του Στέργιου Κουφού, οι Ράιτ και Κρίστμας.

Το ματς

Ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης με το σκορ να εναλλάσσεται, αλλά να είναι χαμηλό μέχρι τα μισά του δεκάλεπτου (8-7 υπέρ του ΠΑΟΚ). Όμως, σε εκείνο το σημείο ο ΑΓΟΡ με ένα σερί 7-0 κατάφερε να φτάσει στο +6 κάνοντας το 8-14, ενώ διατήρησε την υπέρ του διαφορά, δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (11-16). Τελικά, η πρώτη περίοδος βρήκε την ομάδα του Ρεθύμνου να προηγείται με 13-16, με τον Γκόρι να σημειώνει το τελευταίο καλάθι της περιόδου.

Με πρωταγωνιστή τον Ράιτ, ο οποίος δεν είχε χάσει σουτ μέχρι εκείνο το σημείο, ο ΑΓΟΡ ήταν μπροστά στο σκορ και στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου (13-20). Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει –προσωρινά- με τους Ντικούδη και Γιαννακίδη (18-20), ωστόσο τα λάθη από τη μία και οι αιφνιδιασμοί των φιλοξενούμενων από την άλλη, έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα του Στέργιου Κουφού να κάνει το σκορ 18-26. Το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου ούτε στη συνέχεια. Οι γηπεδούχοι μείωσαν ξανά τη διαφορά (25-28), άλλα ένα «ξέσπασμα» από τους φιλοξενούμενους, τους έφερε στο +8 (28-36). Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου δεν ήταν σε θέση να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 35-39.

Ο ΑΓΟΡ συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο διατηρώντας το προβάδισμά του (39-44). Ωστόσο, ο ΠΑΟΚ έκανε την αντεπίθεσή του και αφού –αρχικά- ισορρόπησε το παιχνίδι (46-46), πέρασε και μπροστά στο σκορ (48-46). Το τρίποντο του Τσόχλα έδωσε –προσωρινά- στους φιλοξενούμενους το προβάδισμα, ωστόσο οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έφτασαν στο +5 (54-49), με τους Καλαμπόκη και Γιαννικίδη να «απαντούν» από τα 6,75μ. Τελικά, ο «Δικέφαλος του Βορρά» διατήρησε την υπέρ του διαφορά, με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να τον βρίσκει προηγούμενο με 57-53.

Και πάλι με τον εξαιρετικό Ράιτ, ο ΑΓΟΡ ξαναμπήκε στο παιχνίδι, κάνοντας το σκορ 59-57 στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου. Η «απάντηση», όμως, από πλευράς ΠΑΟΚ ήρθε από τα 6,75μ. με τους Γιαννακίδη και Γκίντενς, οι οποίοι έκαναν το 65-57. Στη συνέχεια, οι δύο ομάδες ήταν άστοχες και αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι τρία λεπτά πριν τη λήξη πήγαν στους 10 πόντους τη διαφορά (67-57). Οι νεοφώτιστοι έκαναν την ύστατη προσπάθεια για να ανατρέψουν την εις βάρους τους κατάσταση, κάνοντας το 69-65, ένα λεπτό πριν το τέλος. Ωστόσο αυτό δεν αρκούσε με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να παίρνει το ροζ φύλλο με το τελικό 76-71.


Τα δεκάλεπτα: 13-16, 35-39, 57-53, 76-71


ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Γκίντενς 8 (2), Στίγκερς 6 (1), Αράπης, Γκόρι 14, Ντικούδης 10, Καλαμπόκης 22 (2), Γιαννακίδης 16 (5), Καλλές, Καλαμπάκας, Λιάπης, Αμπαρας, Τσακαρέλης.

ΑΓΟΡ (Στέργιος Κουφός): Κρίστμας 20 (1), Κούμουλος, Παπανικολάου, Ράιτ 21, Τσόχλας 3 (1), Καλλινικίδης 2, Δορκοφίκης 5 (1), Τζόνσον 4, Λάτοβιτς, Πέτγουεϊ 11 (1), Δέδας, Κατσαρές 5.

Διαιτητές: Σχινάς, Μητσόπουλος, Διαμάντης

Κομισάριος: Μιναρετζόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x