Stoiximan Super League

Εμπρός Αντρέ(α) για… Πανιωνάρα νέα!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντρέ Σκέμπρι, που σκόραρε και… σέρβιρε στον Κούτσι, τον Σίτο Ριέρα -στην επανεμφάνισή του μετά από ένα μήνα- σε… τρελά κέφια και τον Άκη Μάντζιο να ντεμπουτάρει ιδανικά στον πάγκο του, ο μεταμορφωμένος Πανιώνιος νίκησε 2-1 τον Άρη στη Νέα Σμύρνη! Πρώτη εντός έδρας νίκη για τους «κυανέρυθρους» από το Φλεβάρη(!), πολύ κακοί οι «κίτρινοι», που μείωσαν με τον Τσέζαρεκ στο 73', αλλά μέχρι εκεί…

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αντρέ Σκέμπρι, που σκόραρε και… σέρβιρε στον Κούτσι, τον Σίτο Ριέρα -στην επανεμφάνισή του μετά από ένα μήνα- σε… τρελά κέφια και τον Άκη Μάντζιο να ντεμπουτάρει ιδανικά στον πάγκο του, ο μεταμορφωμένος Πανιώνιος νίκησε 2-1 τον Άρη στη Νέα Σμύρνη!

Πρώτη εντός έδρας νίκη για τους «κυανέρυθρους» από το Φλεβάρη(!), πολύ κακοί οι «κίτρινοι», που μείωσαν με τον Τσέζαρεκ στο 73', αλλά μέχρι εκεί…

Πως έπαιξαν

Το σύστημα του προκατόχου του, Τάκη Λεμονή -όπως… ψιλοαναμενόταν- επέλεξε ο Άκης Μάντζιος. Στο… δικό του 4-3-3, όμως, είχε θέση ο Σίτο Ριέρα (το είχε προαναγγείλει, άλλωστε, δηλώνοντας κατά την παρουσίασή του πως τον εμπιστεύεται και τον υπολογίζει κανονικότατα), ενώ αριστερά, στην επίθεση, ξεκίνησε, αντί του Γουνδουλάκη, τον Κολοβό. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Ελευθερόπουλος, η γνωστή τετράδα στην άμυνα, Γιόνσον, Κβιρκβέλια, Τσότσαλιτς, Σιόβας, στα χαφ οι Κουμορτζί, Σκέμπρι και Σάμαρης, λίγο πιο μπροστά και δεξιά ο Ριέρα, αριστερά ο Κολοβός και στην κορυφή της επίθεσης… μόνος του, ο Σκέμπρι.

Στον αντίποδα, ο Μίχαλ Πρόμπιερζ επέλεξε ένα 4-2-3-1. Στο τέρμα κάθισε ο Βελλίδης, οι τέσσερις στην άμυνα ήταν οι Καζναφέρης, Μίσελ, Σανκαρέ και Ντίκο, με δύο… σκούπες μπροστά τους, τους Φατί και Τόχα. Η τριάδα στο κέντρο αποτελείτο από τους Γιαννιώτα (δεξιά), Σολτάνι (αριστερά) και τον Καστίγιο, που έπαιζε πίσω από τον μοναδικό επιθετικό των «κίτρινων», Τριανταφυλλάκο.



Η επιτακτική ανάγκη για νίκη; Η θέληση, το πάθος, που ζήτησε να δει ο Μάντζιος; Ο… ίδιος ο νέος τεχνικός της ομάδας της Νέας Σμύρνης; Ο Σκέμπρι ή ο Ριέρα; Όπως και να 'χει, όποιος κι αν είναι ο λόγος -αν και όλοι οι παραπάνω έπαιξαν το ρόλο τους σήμερα…- ο Πανιώνιος ήταν εντυπωσιακός! Τηρουμένων, φυσικά, των συνθηκών (τεράστια οικονομικά προβλήματα στην… πλάτη, αλλαγή προπονητή και εμφανίσεις, τώρα τελευταία, τουλάχιστον, αποκαρδιωτικές).

Οι «κυανέρυθροι», με εξαίρεση 5-10 λεπτά στο πρώτο ημίχρονο (15'-25') και το τελευταίο 15λεπτο, όπου έκαναν τα εύκολα δύσκολα, αφού ο Τσέζαρεκ μείωσε και ο Άρης πίεσε για να πάρει κάτι που, σαφώς, δεν άξιζε (απείλησε για πρώτη φορά στο 71'), είχαν τον πλήρη έλεγχο της αναμέτρησης και χωρίς να είναι καταιγιστικοί, έπαιζαν ωραίο ποδόσφαιρο, κλείνοντας χώρους και δημιουργώντας φάσεις. Το σημαντικότερο είναι πως, για πρώτη φορά φέτος, είχαν διάρκεια στο παιχνίδι τους και δεν… ξεφούσκωσαν!

Με τον Σίτο Ριέρα να δείχνει όρεξη να βοηθήσει ΚΑΙ να… βάλει μυαλό, βγάζοντας εκπληκτικές μπαλιές και δείχνοντας πως του ταιριάζει το… γύρω γύρω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά, κυρίως, τον Αντρέ Σκέμπρι να πραγματοποιεί την καλύτερη εμφάνισή του με την κυανέρυθρη φανέλα (και μάλιστα, σε μία ώρα, αφού ένιωσε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε), ανοίγοντας το σκορ στο 39' και… σερβίροντας το 2-0 στον Κούτσι στο 56', η ομάδα της Νέας Σμύρνης έφτασε στη νίκη, πρώτη της σεζόν στη Νέα Σμύρνη!

Όσο για τον Άρη, δεν μπήκε ποτέ στο ματς. Είναι χαρακτηριστικό ότι απείλησε για πρώτη φορά στο 71' (σουτ του Σανκαρέ). Μείωσε, βέβαια, με τον Τσέζαρεκ στο 73', που επέστρεψε με γκολ μετά από 2,5 μήνες, αλλά, παρότι πίεσε στο τέλος, δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το παιχνίδι.

Στα highlights του ματς, οι δύο μαγικές μπαλιές στα γκολ των γηπεδούχων, του Σάμαρη στον Σκέμπρι και του Ριέρα στον Μαλτέζο, για να βγάλει αυτός στον Κούτσι.







Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Ελευθερόπουλος, Κβιρκβέλια, Κολοβός (88' Μιλοβάνοβιτς), Σιόβας, Τσότσαλιτς, Ριέρα, Κουμορτζί, Σάμαρης (79' Γουνδουλάκης), Κούτσι, Γιόνσον, Σκέμπρι (61' Αναστασόπουλος)

Στον πάγκο: Σιδεράκης, Κούρντι, Πετκάκης, Αυλωνίτης

Άρης (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Βελλίδης, Μίσελ, Σολτάνι, Τόχα (65' Κατίδης), Καστίγιο, Φατί, Ντίκο, Καζναφέρης, Σανκαρέ, Γιαννιώτας (68' Τσέζαρεκ), Τριανταφυλλάκος (53' Ακόστα)

Στον πάγκο: Διούδης, Παπαστεριανός, Λαζαρίδης, Οικονομόπουλος

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Πάνου (Αιτ/νίας), Κωσταράς (Αιτ/νίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Νέας Σμύρνης

Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x