Θανάσης Ράλλης

Τελικά, μπορει να λυγίσει ακόμα και σίδερα

Διαβάστε στο Heartbreak Hotel: Χωρίς αποτέλεσμα παραμένει το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικοί στην Κω, για να εντοπίσουν έναν κατάδικο ο οποίος απέδρασε το βράδυ της Τρίτης λυγίζοντας τα… κάγκελα του κρατητηρίου! Σε βάρος του αστυνομικού που εκτελούσε υπηρεσία σκοπού, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κω άσκησε δίωξη για ελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια, ενώ υπηρεσιακώς διατάχθηκε ΕΔΕ. Και τώρα ακολουθεί η πραγματική ιστορία


Εμείς ως Heartbreak Hotel είμαστε και στο Facebook. Κοιτάξτε μας! Εδώ!

Καταλαβαίνεις ότι κάτι πάει στραβά όταν βλέπεις πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα να στρέφονται σε μία ανώτερη δύναμη. Άλλοι στον θεό, άλλοι στο στοίχημα, άλλοι στους εξωγήινους ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει και μία ομάδα ανθρώπων που στρέφεται στην κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Επικροτώ την προτελευταία κατηγορία περισσότερο από τις υπόλοιπες γιατί θέλω να πιστεύω ότι δεν είμαστε μόνοι μας και ας μου έχει δώσει αυτή μου η πεποίθηση αρκετούς χαρακτηρισμούς, όπως αλλοπαρμένος και ηλίθιος.

Για αυτό σας λέω. Καλύτερα εξωγήινοι, παρά η εικόνα της παναγιάς που εμφανίστηκε ξαφνικά στο κυλικείο του ΣΠΟΡ FM και ενώ είμαι σίγουρος ότι στη θέση της πριν ήταν ένα μπουκάλι σιρόπι βύσσινο.

Να μια δύναμη σε αυτό τον πλανήτη που θα επέλεγα να πιστέψω με κλειστά μάτια. Σιρόπι βύσσινο φίλοι μου. Οτιδήποτε μπορεί να σε γλυκάνει χωρίς όρους, με κάνει αιώνια σκλάβο του.

Απόσπασμα από protothema.gr

Χωρίς αποτέλεσμα παραμένει το ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικοί στην Κω, για να εντοπίσουν έναν 35χρονο κατάδικο ο οποίος απέδρασε κάτω από τη… μύτη τους το βράδυ της Τρίτης λυγίζοντας τα… κάγκελα του κρατητηρίου! Σε βάρος του αστυνομικού που εκτελούσε υπηρεσία σκοπού των κρατητηρίων, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κω άσκησε δίωξη για ελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια, ενώ υπηρεσιακώς διατάχθηκε ΕΔΕ.

Και τώρα ακολουθεί η πραγματική ιστορία

Ο Γκόραν Σιδερολυγίζοβιτς κοίταζε με απλανές βλέμμα έξω από το μικροσκοπικό παράθυρο της φυλακής. Είχε συμπληρώσει δύο εικοσιτετράωρα κρατούμενος για ένα αδίκημα που δεν είχε διαπράξει ποτέ. Δεν θα καταλάβαινε ποτέ πως μπλέχτηκε σε αυτή την υπόθεση. Μάλλον θα έφταιγε η συνήθεια του θα φωνάζει «εγώ το έκανα» όταν προσπαθούσε πάντα να γλυτώσει τον μικρό του αδερφό από το ξύλο του πατέρα του.

Ο Γκόραν ήταν δύο χρονιά μεγαλύτερος και ήταν πάντα πρόθυμος να αρπάξει αυτός τις ξυλιές του πατέρα του για αταξίες που είχε κάνει ο μικρός. Αυτές οι αναμνήσεις βρίσκονταν στο μυαλό του όταν η αστυνομία μπήκε στην τράπεζα για να ερευνήσει τη ληστεία που είχε γίνει λίγο νωρίτερα.

Την ώρα που ο διευθυντής της τράπεζας έλεγε χαμηλόφωνα στον αστυνομικό τη γνώμη του ότι κάποιος από τους πελάτες πρέπει να ήταν συνεργός ο Γκόραν φώναξε. «Εγώ το έκανα».

Τι να εξηγούσε τώρα στους αστυνομικούς; Κοίταξε τις χειροπέδες στα χέρια του και μετά τον ουρανό. «Αφού είμαι μαλάκας, θα πληρώσω το τίμημα» σκέφτηκε.

Δύο ημέρες μετά και αφού οι ανακριτές του δεν είχαν καταφέρει να του αποσπάσουν ούτε λέξη, είδε μια σκιά έξω από το κελί του. Ένας δίσκος με ένα παλιοτόστ και μια παλιοσαλάτα πέρασε με δύναμη κάτω από τα κάγκελα. «Φάε, έχω μεγάλα σχέδια για σένα» είπε μια μπάσα αλλά πεντακάθαρη φωνή.

«Ποιος είσαι;»

Η μυστήρια φιγούρα δεν απάντησε. Ακούστηκε όμως μια βαριά ανάσα. Ο Γκόραν κατάλαβε ότι έπρεπε να πάρει το φαγητό. Έτσι και έκανε. Ένα λεπτό και 10 μπουκιές μετά, είδε να συμβαίνει μπροστά στα μάτια του κάτι πολύ παράξενο.

Είδε τα κάγκελα του κελιού του να λυγίζουν. Χωρίς να τα ακουμπάει κανείς και τίποτα. «Χριστουγιεννιάτικο θάυμα. Η γέννηση του κυρίου που πλησιάζει έκενα το θαύμα της για να σώσει την ψυχή μου» φώναξε ο Γκόραν, που αν και Σέρβος ήξερε να μιλάει καλά ελληνικά.

«Τι μαλακίες είναι αυτές που λες Γκόραν;» είπε ο φρουρός με τη μπάσα φωνή ξεπροβάλλοντας επιτέλους από τις σκιές.

«Μόλις χρησιμοποίησα τη μηχανή απέραντης θερμότητας που λυγίζει με τη βοήθεια της επαναδραστηριοποιούμενης ενέργειας, οποιοδήποτε σίδερο ή μεταλλικό αντικείμενο βρίσκεται σε απόσταση πέντε μέτρων»

«Γι αυτό νιώθω το σφράγισμα μου, να μου τρυπάει το μάγουλο;» είπε ο Γκόραν.

«Τώρα το νιώθεις;»

«Όχι, εδώ και ένα χρόνο»

Ο φρουρός κοίταξε τον Γκόραν και σκέφτηκε ότι μπορεί να είχε απέναντι του έναν ογκώδη τύπο που θα ήταν χρήσιμος στις βρομοδουλειές του, αλλά πρέπει επίσης ήταν και ψιλοβλαμμένος.

«Πάμε γρήγορα. Δεν έχουμε χρόνο. Σε περιμένει ένα αυτοκίνητο έξω. Θα επικοινωνήσουμε σύντομα»

Ο Γκόραν κατένευσε και χάθηκε στο σκοτάδι. Ο φρουρός έκρυψε τη μηχανή απέραντης θερμότητας και άφησε στο κρεβάτι του κελιού μια εικόνα της παναγίας.

Απόσπασμα από τοπική εφημερίδα

Αθώος κρίθηκε ο φρουρός που την περασμένη εβδομάδα είχε κατηγορηθεί για ελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια. Όπως αποδείχθηκε η υπόθεση είναι ένα ακόμα από τα χριστιανικά θαύματα που πλήττουν τον τελευταίο καιρό τις περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας. Τα κάγκελα του κελιού του κρατουμένου είχαν βρεθεί λυγισμένα και η ευθύνη αποδόθηκε στην παναγία αφού η εικόνα της βρέθηκε μέσα στο κελί. Οι αρχές ερευνούν τουλάχιστον άλλες δέκα παρόμοιες περιπτώσεις όπου χριστιανικά σύμβολά απελευθερώνουν κρατουμένους. Ο εισαγγελέας δεν ξέρεις προς το παρόν πώς να κινηθεί αφού δεν μπορεί να αποδώσει αντικειμενική ευθύνη σε σύμβολα πίστης.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x