Inside Sports με τον Βασίλη Σαμπράκο

Τώρα ο Τσάκας μειώνει και το έλλειμμα της ΠΑΕ!

Δεν έχω ιδέα αν ο Βλάσης Τσάκας θα συνεχίσει για πολύ να παίζει με τον καημό των φίλων του Παναθηναϊκού. Μάλλον πάντως έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι το έχει παρατραβήξει, αν κρίνει κανείς από την ηχογραφημένη προειδοποίηση που ακούει κανείς όταν σχηματίζει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου, το «αν παίρνεις από απόκρυψη να ξέρεις ότι έχω τον αριθμό σου και θα σε κυνηγήσει η αστυνομία», που έχει βάλει πιθανότατα για να αποφεύγει τις ανεπιθύμητες κλήσεις από αγανακτισμένους Παναθηναϊκούς.

Δεν έχω ιδέα αν ο Βλάσης Τσάκας θα συνεχίσει για πολύ ακόμη να παίζει με τον καημό των φίλων του Παναθηναϊκού.

Μάλλον πάντως έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι το έχει παρατραβήξει, αν κρίνει κανείς από την ηχογραφημένη προειδοποίηση που ακούει κανείς όταν σχηματίζει τον αριθμό του κινητού του τηλεφώνου, το «αν παίρνεις από απόκρυψη να ξέρεις ότι έχω τον αριθμό σου και θα σε κυνηγήσει η αστυνομία», που έχει βάλει πιθανότατα για να αποφεύγει τις ανεπιθύμητες κλήσεις από αγανακτισμένους Παναθηναϊκούς.

Ο Βλάσης δεν είναι ένας κατά φαντασίαν εκπρόσωπος αγοραστή. Τον ρόλο του παίζει, όπως πολύ καλά έχουμε πλέον όλοι αντιληφθεί. Δεν έχει καμιά σημασία για τον Παναθηναϊκό όμως όλο αυτό που κάνει ο Τσάκας. Επαναλαμβάνω, κανείς δεν πρέπει να του ζητήσει τα ρέστα. Είναι δύσκολες εποχές, εκπτώσεων. Το βλέπει κανείς παντού. Όχι μόνο στις βιτρίνες των καταστημάτων. Γίνονται και φοβερές εκπτώσεις ηθικής αυτή την εποχή. Είναι η εποχή με τις περισσότερες Ελληνίδες στην πορνεία. Όλα πρέπει να τα περιμένουμε πλέον και τίποτα δεν μοιάζει αρκετό να μας σοκάρει, στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης.

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι ότι ο κόσμος του, η κοινωνία του, τρώει καθημερινό δούλεμα, επειδή κάποιος εκμεταλλεύεται τη στιγμή. Κάποιος έχει καταλάβει ότι αυτή την εποχή ο μέσος Ελληνας είναι συγκεντρωμένος έως και αφοσιωμένος στον καθημερινό αγώνα του να βγάλει την πιο δύσκολη εποχή που έχει ζήσει στη ζωή του και δεν δίνει μεγάλη σημασία σε όσα συμβαίνουν γύρω του, πόσο μάλλον σε αυτά που συμβαίνουν στην αγαπημένη του ποδοσφαιρική ομάδα.

Περνά λοιπόν στα ψιλά, στο ντούκου, η χθεσινή ενημέρωση του Δημήτρη Γόντικα προς τα μέλη του δ.σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ότι το άνοιγμα της ΠΑΕ για την τρέχουσα χρήση είναι τελικώς κατά 12 εκατομμύρια, ναι καλά διαβάσατε, μικρότερο από αυτό που τους είχε όλους ψήσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ότι είναι! Κάπως έτσι εξηγείται η σιγουριά που άκουσα χθες από τον -πολύ σοβαρό- Κώστα Ελευθεράκη, στην κουβέντα μας στον NOVAΣπορFM, πάνω στην απάντησή του στην ερώτηση σχετικά με το αν η εταιρεία μπορεί ή όχι να βγάλει τη χρονιά.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι μια μικρογραφία του ελληνικού κράτους. Εδωσε πειραγμένα στοιχεία για λόγους σκοπιμότητας, που όλοι πια έχουμε αντιληφθεί. Και τώρα, όπως το κράτος, με έναν μαγικό τρόπο βρίσκει χρήματα για να καλύπτει τις υποχρεώσεις και δεν ξεμένει. Όπως το κρατικό χρήμα έχει πολλαπλασιαστεί και καλύπτει μισθούς και συντάξεις εδώ και τρεις μήνες, παρ’ όλο που οι ίδιοι οι κρατικοί λειτουργοί μας είχαν πει ότι θα είχαν άδεια ταμεία από τον Σεπτέμβριο, έτσι και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κάνει ένα μαγικό και μειώνει ξαφνικά κατά 12 εκατ. ευρώ το άνοιγμά της, δίχως πώληση ή εκποίηση ποδοσφαιρικών προϊόντων.

Μάγος ο Τσάκας. Μείωσε το έλλειμμα κατά 12 εκατ. ευρώ. Πόσο ακόμη παραμύθι, σε μια χρονιά που ο Παναθηναϊκός ζητεί από τον κόσμο του να υποστηρίξει μαζικά την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και του Ζεσουάλντο Φερέιρα για τον τίτλο;

Και ποιο θα είναι το τέλος της ιστορίας, αν τελικώς ο πρίγκιπας δεν εμφανιστεί ποτέ; Θα τα χρεωθεί όλα ο Τσάκας. Ο δημιουργός του Τσάκα, τίποτα…

ΥΓ. Είναι μεγάλο ανέκδοτο αυτό με το εμπόδιο που δημιουργεί ο νόμος και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού στην άφιξη του πρίγκιπα. Πώς αλλιώς να τον χαρακτηρίσει κανείς αυτόν τον ισχυρισμό; Ποιος ξέχασε τον Τσάκα και «τις πηγές του Παναθηναϊκού», που διμήνου, που φώναζαν ότι όλο αυτό με τον νόμο είναι ένα ψευτοεμπόδιο και ότι είναι ήδη έτοιμο το παραθυράκι για να ξεπεραστεί;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x