Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Ferrari ολοκλήρωσε τη σεζόν από τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος των Κατασκευαστών, συνεχίζοντας ωστόσο τις υποτονικές εμφανίσεις. Η σκουντερία έχει να βρεθεί στην πρώτη θέση από το 2008. To www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει την πορεία της Ferrari.

Το 2011 δεν ήταν μία εύκολη χρονιά για την ιταλική ομάδα, δεδομένου ότι κατάφερε να πανηγυρίσει μόνο μία νίκη με τον Φερνάντο Αλόνσο και άλλα εννιά βάθρα (πέντε φορές στη 2η θέση και τέσσερις φορές στην 3η).

Το αφεντικό της ομάδας, Στέφανο Ντομενικάλι, τόνισε πως η Ferrari φέτος δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, αφού αντιμετώπιζαν προβλήματα με τις εξατμίσεις.

«Δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί στην αρχή της σεζόν, η διαφορά ήταν αρκετά μεγάλη. Χάσαμε λόγω τεχνικών ζητημάτων, το θέμα αυτής της σεζόν ήταν οι εξατμίσεις», ανέφερε.

Το άσχημο ξεκίνημα της Ferrari, ιδιαίτερα μέχρι το γκραν πρι του Καναδά, αποτυπώνονταν και στους αριθμούς. Πιο συγκεκριμένα στους πρώτους εφτά αγώνες είχαν καταφέρει να κερδίσουν μόλις… 101 βαθμούς.

Στη συνέχεια του πρωταθλήματος η σκουντερία έγινε περισσότερο ανταγωνιστική, ωστόσο μπορούσε να υπολογίσει μόνο στον Φερνάντο Αλόνσο, αφού η απόδοση του Φελίπε Μάσα ήταν μέτρια.

Ο Ισπανός πιλότος το 2011 συνολικά κέρδισε 257 βαθμούς στα 19 γκραν πρι, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος. Μόλις μία φορά δεν είδε την καρό σημαία (στον αγώνα του Καναδά, λόγω ατυχήματος).

Ωστόσο, ο Αλόνσο ήταν όσο ανταγωνιστικός μπορούσε, έχοντας στα χέρια του τη φετινή όχι γρήγορη F150.Από την άλλη, τις μέτριες εμφανίσεις συνέχισε ο Φελίπε Μάσα. Ο Βραζιλιάνος πλασαρίστηκε στην έκτη θέση του πρωταθλήματος, κερδίζοντας 118 βαθμούς. Ο πιλότος της σκουντερία εγκατέλειψε σε τρεις αγώνες, δύο λόγω μηχανικών προβλημάτων και μόλις μία λόγω ατυχήματος.

Στη μεταξύ τους… μάχη -όσον αφορά στη διεκδίκηση των πολ ποζίσιον- ο Μάσα κατάφερε μόλις τέσσερις φορές να πλασαριστεί σε καλύτερη θέση από τον Φερνάντο Αλόνσο που εκκίνησε πιο ψηλά σε 15 γκραν πρι.

Ο Μάσα, ο οποίος φέτος γιόρτασε τις 100 συμμετοχές στην F1, θα βρίσκεται στην Ferrari και την επόμενη σεζόν, στην οποία όμως θα πρέπει να αποδείξει με πράξεις ότι αξίζει να παραμείνει.Σταυρούλα Σάββα

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ