Stoiximan Super League

Δημήτρη μου, Δημήτρη μου…

Του Άη-Γιαννιού είναι σήμερα, τον… Άη-Δημήτρη γιόρτασε η ΑΕΚ! Με τον Δημήτρη Σιαλμά να ξεμπουκώνει για τα καλά και τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο να την κρατά όρθια όταν χρειάστηκε, η «Ένωση» πέρασε με 2-0 απ’ τη Λιβαδειά. Όλα τα λεφτά το πρώτο γκολ του Έλληνα επιθετικού, απειλείται ως… highlight του αγώνα μονάχα απ’ την απίστευτη απόκρουση του «Dimi» στο 0-1.

Του Άη-Γιαννιού είναι σήμερα, τον… Άη-Δημήτρη γιόρτασε η ΑΕΚ!

Με τον Δημήτρη Σιαλμά να ξεμπουκώνει για τα καλά και τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο να την κρατά όρθια όταν χρειάστηκε, η «Ένωση» πέρασε με 2-0 απ’ τη Λιβαδειά.

Όλα τα λεφτά το πρώτο γκολ του Έλληνα επιθετικού, απειλείται ως… highlight του αγώνα μονάχα απ’ την απίστευτη απόκρουση του «Dimi» στο 0-1.

Για γκολ που (κακώς) δεν μέτρησε στις καθυστερήσεις διαμαρτύρονται οι γηπεδούχοι, με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του σκόρερ Σιαλμά στο 82’ τελείωσαν το ματς οι «κιτρινόμαυροι».


Πώς έπαιξε

Μια σημαντική αλλαγή -η οποία ωστόσο μάλλον αναμενόταν- είχε η ενδεκάδα που παρέταξε ο Νίκος Κωστένογλου. Ο τεχνικός της ΑΕΚ άφησε έξω, λοιπόν, τον ντεφορμέ Γρηγόρη Μάκο, η απουσία του οποίου προστέθηκε στις ήδη γνωστές των Αραμπατζή, Λυμπερόπουλου, Καφέ και Βάργκας.

Έτσι, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς και Κοντοές. Στα χαφ βρέθηκαν οι Ρίκκα-Γεωργέας, στην τριάδα μπροστά τους οι Λεονάρντο (αριστερά), Κάρλος (επιτελικός), Μπέλεκ (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Σιαλμάς.



Κάθε μέρα τ' Άη-Γιαννιού;

Τη Δόξα πολλοί εμίσησαν, την… τακτική της σίγουρα όχι ο Λεβαδειακός. Ξεπατικώνοντας το «ταμπούρι» που χρησιμοποίησαν μεσοβδόμαδα οι Δραμινοί, οι παίκτες του Παράσχου ήλπιζαν πως θα βραχυκυκλώσουν στον ίδιο βαθμό την ΑΕΚ. Και για ένα ημίωρο περίπου, δικαιώνονταν για την επιλογή τους. Φρόντιζε γι’ αυτό η προβληματική ανάπτυξη της «Ένωσης» και η αδυναμία της να φτιάξει κλασικές ευκαιρίες.

Διότι, η πονηρή εκτέλεση φάουλ του Κάρλος (που παραλίγο να φέρει ένα ακόμα αυτογκόλ του Λισγάρα) και το επικίνδυνο σουτ του Λεονάρντο ήταν όντως αποδείξεις της υπεροχής της ΑΕΚ. Χρειάστηκε, ωστόσο, η επιβεβαίωση ότι ο Σιαλμάς… δεν καταδέχεται να σκοράρει αν το γκολ δεν είναι γκολάρα (κι αφού είχαν προηγηθεί δυο καλά σουτ των Ζησόπουλου και Κόρμπου) για να μπορέσει η «Ένωση» να κόψει την όρεξη στους Βοιωτούς.

Dimi-θεος!

Παρά την ανεξήγητα γρήγορη αλλαγή του Λεονάρντο (στο 50’ με τον Λαγό), η ΑΕΚ έδειξε διατεθειμένη να καθαρίσει το ματς. Και θα μπορούσε να το έχει καταφέρει αν ο Κυριακίδης δεν αρνούνταν (προσωρινά όπως αποδείχθηκε) στον Σιαλμά το δεύτερο γκολ. Θα μπορούσε, όμως και να πάθει μεγάλη ζημιά, αν ο Κωνσταντόπουλος (σε ένα διάστημα «θάλασσας» της άμυνάς του) δεν… βουτούσε για την πιο εντυπωσιακή ίσως απόκρουση του πρωταθλήματος -σε κεφαλιά του Τόμας.

Αφού, λοιπόν και η δεύτερη… βέρσιον του Αγίου Δημητρίου γλίτωσε την ΑΕΚ, η πρώτη επέστρεψε για να κλειδώσει οριστικά τη νίκη της. Πριν δει τον δρόμο για τα αποδυτήρια (με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Μουλόπουλο), ο Σιαλμάς πρόλαβε (με προβολή) να δείξει οριστικά στην «Ένωση» το δρόμο για τη νίκη. Αυτή που θα μπορούσε, πάντως, να έχει έρθει μ’ ένα γκολ «της τιμής» για τον Λεβαδειακό αν ο βοηθός δεν υποδείκνυε κακώς σε θέση οφσάιντ τον Ναπολεόνι στις καθυστερήσεις.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα από το www.sport-fm.gr





ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τόμας (76’ Σουμπίνιο), Μελισσάς, Ζουρούδης (67’ Ναπολεόνι), Ζησόπουλος, Ζαουί (46’ Βασιλείου), Φαβάλι, Λισγάρας, Κόρμπος, Πόποβιτς

Στον πάγκο έμειναν οι: Στρατηλάτης, Μαχαίρας, Ιωάννου, Κουτσόπουλος

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Κωνσταντόπουλος, Καράμπελας, Κάλα, Μανωλάς, Κοντοές, Γεωργέας, Ρίκκα (58’ Μάκος), Λεονάρντο (51’ Λαγός), Κάρλος (79’ Γκερέιρο), Μπέλεκ, Σιαλμάς

Στον πάγκο έμειναν οι: Μοσχονάς, Δέλλας, Αργυρίου, Κλωναρίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Αργυρός (Αθηνών), Δημόπουλος (Μακεδονίας)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Λιβαδειάς





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x