Stoiximan Super League

Φερέιρα: «Δεν είμαι προπονητής σε αγώνες επί πάγου…»

Αιχμές κατά του Ηλία Σπάθα για την απόφασή του να αρχίσει το παιχνίδι στους «Ζωσιμάδες» παρά την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, άφησε στην συνέντευξη Τύπου ο Ζεσουάλντο Φερέιρα. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού επεσήμανε πως ήταν αδύνατον να παιχτεί ποδόσφαιρο σε ένα τέτοιο γήπεδο και ότι παρά τη νίκη της ομάδας του με 1-0, αποτέλεσμα ήταν να χάσει το ποδόσφαιρο.

Αιχμές κατά του Ηλία Σπάθα για την απόφασή του να αρχίσει το παιχνίδι στους «Ζωσιμάδες» παρά την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, άφησε στην συνέντευξη Τύπου ο Ζεσουάλντο Φερέιρα.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού επεσήμανε πως ήταν αδύνατον να παιχτεί ποδόσφαιρο σε ένα τέτοιο γήπεδο και ότι παρά τη νίκη της ομάδας του με 1-0, αποτέλεσμα ήταν να χάσει το ποδόσφαιρο.

«Εγώ συνηθίζω να είμαι προπονητής στο ποδόσφαιρο και όχι σε αγώνες επί πάγου. Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Δεν γίνεται να παιχθεί μπάλα σε γήπεδο υπό τέτοιες συνθήκες. Είναι ένας αγώνας χωρίς θέαμα και θα ήθελα να αναρωτηθώ. Αν κάτι σοβαρό συνέβαινε ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη;», τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος.

Όσο για τον ΠΑΣ Γιάννινα και το γήπεδο του, πρόσθεσε:

«Η ομάδα του ΠΑΣ έχει κάθε δικαίωμα να παίρνει μέρος στην Σούπερ Λιγκ, τα Γιάννινα είναι ωραία αλλά τα ματς σε αυτό το γήπεδο έπρεπε να γίνονται νωρίτερα.

Αυτό προσπαθούσαμε να δείξουμε στον διαιτητή. Δεν υπήρχαν δυνατότητες για ασφαλές παιχνίδι. Δεν έγινε ματς ανάλογο με τις δυνατότητες των δύο ομάδων. Έγινε ένας αγώνας με απευθείας μπαλιές και μεγάλο φόβο από τους παίκτες. Τελικά έχασε το ποδόσφαιρο, έχασαν οι θεατές, έχασαν οι τηλεθεατές.

Δεν είναι καθήκον μου να δίνω λύσεις αλλά να συμμετέχω στο ελληνικό ποδόσφαιρο με σεβασμό. Η σωματική ακεραιότητα των παικτών δεν πρέπει να μπαίνει σε κίνδυνο. Δεν ήταν αγώνας που να αξίζει στις ομάδες και στους θεατές. Νικήσαμε σε αυτό τον αγώνα. Όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Κερδίσαμε τον αγώνα, συνεχίζουμε και ελπίζουμε να είναι αρχή για ένα σερί. Κάθε ματς είναι τελικός
»

Αναφορικά με την στάση του διαιτητή, είπε: «Ο διαιτητής φαντάζομαι πως ήθελε να γίνει το παιχνίδι. Με περισσότερο πάγο, με λιγότερο πάγο. Σε εμένα δεν είπε τίποτα. Ο διαιτητής μίλησε με τους ανθρώπους του συλλόγου, είπε ότι θα βάλει κάποια μηχανήματα για να εξουδετερώσουν τον πάγο και ο διαιτητής εφόσον ήθελε να γίνει ο αγώνας έγινε. Κρίμα που χάσαμε στην αρχή 45 λεπτά για να ξεκινήσει το ματς και βεβαίως δεν θα γινόταν εκείνος υπαίτιος που θα είχαμε έναν σοβαρό τραυματισμό. Πρέπει να καταστεί σαφώς ότι θέλαμε να παίξουμε αλλά σαν μια επαγγελματική ομάδα που κοστίζει πολλά χρήματα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η σωματική ακεραιότητα των παικτών. Και ίσως για εμάς να μην ήταν τόσο εύκολο όσο για τον αντίπαλο μας που έχει ξαναπαίξει».

Για την αντίδραση των παικτών του μετά τον αποκλεισμό από τον Πανιώνιο, είπε: «Οι αγώνες και η διαδικασία του Κυπέλλου είναι διαφορετική, το πρωτάθλημα είναι κάτι άλλο. Κάναμε τα πάντα για να μπορέσουμε να προκριθούμε τα αποτέλεσμα δεν ήταν υπέρ μας με αποτέλεσμα να ήμαστε στεναχωρημένοι. Η απάντηση σήμερα ήταν σωστή παίζοντας ένα παιχνίδι πρωταθλήματος και παίρνοντας τη νίκη».

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν ξεκίνησε ο Λέτο στο ματς, είπε: «Κάναμε ήδη τέσσερις αγώνες σε ένα σύντομο διάστημα έχουμε άλλους πέντε για να υπάρχει σωστή διαχείριση θα πρέπει να κάνουμε και κάποιες αλλαγές στη σύνθεση μας. Και βεβαίως οι λύσεις που έχουμε στην διάθεση μας είναι λίγες. Έχουμε την επανεμφάνιση του Ματίας. Ενδεχομένως αν δεν δεχόμασταν κίτρινες κάρτες να είχαμε κερδίσει όλους τους αγώνες. Ο Λέτο ήταν κουρασμένος δεν είχε δώσει τις εγγυήσεις ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει. Μπήκε σε κάποια στιγμή στον αγώνα και βοήθησε και αυτός να κερδίσουμε το ματς»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x