Κύπελλο Ελλάδας

Ένα Kύπελλο μόνος του!

Με μπροστάρη τον Πάντελιτς που πέτυχε δύο γκολ, ο Ολυμπιακός νίκησε 4-0 τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Ο Σέρβος έφτασε τα έξι γκολ στη διοργάνωση, από τα δέκα που έχουν πετύχει συνολικά οι ερυθρόλευκοι. Άνοιξε λογαριασμό στη δεύτερη θητεία του ο Ντιόγκο, σκόραρε και ο Αμπντούν.

Με μπροστάρη τον Πάντελιτς που πέτυχε δύο γκολ, ο Ολυμπιακός νίκησε 4-0 τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας. Ο Σέρβος έφτασε τα έξι γκολ στη διοργάνωση, από τα δέκα που έχουν πετύχει συνολικά οι ερυθρόλευκοι.

Άνοιξε λογαριασμό στη δεύτερη θητεία του ο Ντιόγκο, σκόραρε και ο Αμπντούν.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά σε διπλά παιχνίδια το νικητή του ζευγαριού ΟΦΗ-Πανσερραϊκός.

Πως ξεκίνησε:

Αρκετές απουσίες (Τζεμπούρ, Μιραλάς, Μόνχε, Φέισα, Τοροσίδης και Χολέμπας) είχε να αντιμετωπίσει και σήμερα ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Στο 4-2-3-1 του Βάσκου τεχνικού, τερματοφύλακας ήταν ο Μέγιερι, στα δεξιά της άμυνας επιστρατεύτηκε ο Μανιάτης, αριστερά ο Μαρκάνο, στο κέντρο της άμυνας ο Παπαδόπουλος με τον Μέλμπεργκ, στα χαφ οι Ορμπάιθ, Μακούν με τον Φουστέρ να κινείται πιο μπροστά, στα άκρα oι Αμπντούν, Φετφατζίδη και στην κορυφή ο Πάντελιτς.



Με τον Μάρκο Πάντελιτς να προσθέτει στο ρεπερτόριό του και τις εκτελέσεις φάουλ, ο Ολυμπιακός επικράτησε 4-0 του Πανιώνιου στο «Καραϊσκάκη» και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Ήσυχο βράδυ για τους «ερυθρόλευκους» που περιμένουν να μάθουν το επόμενο αντίπαλό τους από «ζευγάρι» ΟΦΗ-Πανσερραϊκός. Δυο πέρα για πέρα βατούς αντιπάλους στον δρόμο για τον τελικό και με τον ΠΑΟΚ, πλέον, εκτός.

Έπαιξαν όσο χρειάστηκε οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε, έχοντας για πρωταγωνιστή τον Πάντελιτς, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (το ένα με χτύπημα φάουλ στο 12’ και το άλλο με υποδειγματικό πλασέ στο 66’) και έφτασε τα πέντε στην διοργάνωση. Σεφτέ στο σκοράρισμα και για τον Ντιόγο (με κεφαλιά στο 78’) που ψάχνει τα πατήματά του στο λιμάνι, ενώ το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ πρόσθεσε και ο Αμπντούν (με ωραίο τελείωμα στο 87'). Ντεμπούτο για τον νεαρό Λυκογιάννη που έχει ξεχωρίσει στη δεύτερη ομάδα.

Μαχητικοί οι «κυανέρυθροι» έκαναν ό,τι μπορούσαν για να πάρουν ακόμη μια μεγάλη πρόκριση, έπειτα από εκείνη στα πέναλτι κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά βρήκαν υποψιασμένους τους γηπεδούχους που δεν τους επέτρεψαν άλλη έκπληξη τέτοιου μεγέθους. Πιο επικίνδυνος από το σύνολο του Άκη Μάντζιου ο Κούτσι. Ο Φινλανδός έδειξε από νωρίς ότι χρήζει προσοχής στο μαρκάρισμά του (στο 6’ τον ανατρέπει στην περιοχή ο Παπαδόπουλος). Όσο περνούσε η ώρα έπεφτε τόσο η δική του απόδοση, όσο και των συμπαικτών του.

Το φιλμ του αγώνα από το sport-fm.gr





Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Μακούν, Αμπντούν, Φουστέρ (60' Ντιόγκο), Φετφατζίδης (46' Μοδέστο), Πάντελιτς (83' Λυκογιάννης).

Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Μιχαηλίδης, Αυλωνίτης, Όμο, Κουλουχέρης (68' Μενδρινός), Σιόβας, Κούρντι, Ρόκας, Σάμαρης (84' Αναστασόπουλος), Κούτσι, Οκόγιε, Σκέμπρι (76' Ρόβας).

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Δημόπουλος (Μακεδονίας), Δημητριάδης (Καστοριάς)
Γήπεδο: «Καραϊσκάκη»



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x