Stoiximan Super League

Εμπόδιο ο… Μανωλάς

Ο ίδιος ο Κώστας Μανωλάς αποτελεί για την ώρα εμπόδιο στη μεταγραφή του από την Έβερτον στην ΑΕΚ, όπως μετέδωσε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τον αγγλικό σύλλογο, στον 21χρονο αμυντικό δόθηκε προθεσμία να απαντήσει μέχρι τις 14:00, καθώς φαίνεται πως η διοίκηση της «Ένωσης» δεν θα προβάλει αντιστάσεις. Πάντως από την πλευρά του ποδοσφαιριστή λέγεται πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση προς τον ίδιο.

Ο ίδιος ο Κώστας Μανωλάς αποτελεί για την ώρα εμπόδιο στη μεταγραφή του από την Έβερτον στην ΑΕΚ, όπως μετέδωσε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τον αγγλικό σύλλογο και σε αντίθεση με ό,τι μετέδωσε νωρίτερα το SkySports, ο 21χρονος αμυντικός είναι αυτός που ακόμη δεν έχει συμφωνήσει στους όρους που του προτείνονται, ενώ οι όποιες… αντιστάσεις της ΑΕΚ αναμένεται να καμφθούν.

Η Έβερτον έδωσε προθεσμία μέχρι τις 14:00 (ώρα Ελλάδος) στον Κώστα Μανωλά για να απαντήσει στην πρότασή της κι αν δεν το κάνει θα εγκαταλείψει την περίπτωσή του. Πάντως από την πλευρά του ποδοσφαιριστή λέγεται πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση προς τον ίδιο.

Ο αγγλικός σύλλογος επανήλθε χθες βράδυ με βελτιωμένη επίσημη πρόταση στην ΑΕΚ, προσφέροντας 600.000 ευρώ σε μετρητά συν 400.000 ευρώ όταν ο Μανωλάς φτάσει 20 και 500.000 ευρώ όταν φτάσει 40 συμμετοχές.

Αυτό σημαίνει ότι-λόγω και του 30% που διατηρεί ως ποσοστό μεταπώλησης ο Θρασύβουλος-η ΑΕΚ θα καρπωθεί 420.000 ευρώ και υπό προϋποθέσεις 900.000 ευρώ χάνοντας έναν (ακόμη μετά τον Κάλα) βασικό αμυντικό.

Αναμονή για το πόρισμα

Το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, που θα υπολογίσουν τα χρέη που αντιστοιχούν σε κάθε μέτοχο (πρώην και νυν) αντιστοιχούν με βάση το ποσοστό του καθενός περιμένει η ομάδα του 2004. Οι Νικολαΐδης, Παππάς, Κανελλόπουλος και Κούλης εξέφρασαν την Κυριακή την πρόθεση να καλύψουν ό,τι τους αναλογεί. Σύμφωνος με οποιαδήποτε απόφαση της συνάντησης είχε δηλώσει ο Νίκος Νοτιάς, ενώ άγνωστες είναι οι βουλές των Πόλυ Χατζηιωάννου και Γκίκα Γκούμα.

Πάντως κάποιοι αμφιβάλουν αν από τον έλεγχο θα προκύψουν χρέη για τους μετόχους, αφού αυτά είναι περίπου στα επίπεδα που παρέλαβαν την ΠΑΕ μετά την υπαγωγή στο άρθρο 44 (27,5 εκατ. ευρώ). Τα σημερινά χρέη υπολογίζονται σε 36.120.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 7 εκατ. αντιστοιχούν στο δάνειο της Morgan Stanley και τα 18,3 εκατ. στην εφορία. Οι δύο τελευταίες οφειλές, ωστόσο, μπορούν να διαγραφούν με 1,5-2 εκατ. ευρώ και 5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.

Όσο για το πώς θα βρεθούν οι 700.000 ευρώ που χρειάζονται μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, τα 6 εκατ. ευρώ ως τα τέλη Μαρτίου και άλλα 2-3 εκατ. ευρώ μέχρι τον Ιούνιο… ακόμη δεν υπάρχει σαφής απάντηση. Η καταβολή χρημάτων από τους πρώην μετόχους με πιθανή συνδρομή του κόσμου, είτε ως άτοκο δάνειο εν όψει και της απόφασης για την υπόθεση Ψωμιάδη είτε ως «επένδυση», σε συνδυασμό με τη σταθερή αναζήτηση συμπαικτών, είναι οι λύσεις (;) που υπάρχουν στον ορίζοντα.

* Οι παίκτες της ΑΕΚ έχουν ρεπό για την Τρίτη και η προετοιμασία για το ματς της Κυριακής με τον Πανιώνιο αρχίζει την Τετάρτη, χωρίς τον τραυματία Νίκο Γεωργέα, που θα μείνει εκτός δράσης για 3-4 εβδομάδες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x