Ευγενία Κουντούρη

Αν είχε έντεκα Αβραάμ...

Μπορεί οι Μιραλάς και Αμπντούν να σκόραραν για τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και δικαίως να δέχονται τα εύσημα για την συμμετοχή τους στη νίκη ων «ερυθρολεύκων», όμως εμείς θα σταθούμε σε ένα άλλον παίκτη που δεν παίρνει ούτε την μισή από την αναγνώριση που δικαιούται: Στον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Μπορεί οι Μιραλάς και Αμπντούν να σκόραραν για τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και δικαίως να δέχονται τα εύσημα για την συμμετοχή τους στη νίκη ων «ερυθρολεύκων», όμως εμείς θα σταθούμε σε ένα άλλον παίκτη που δεν παίρνει ούτε την μισή από την αναγνώριση που δικαιούται:

Στον Αβραάμ Παπαδόπουλο.

Είναι αλήθεια πως όταν ένας ποδοσφαιριστής κινείται πάντα σε υψηλό επίπεδο και έχει σταθερά μία εξαιρετική απόδοση, φτάνει να θεωρείται η καλή του παρουσία δεδομένη.

Δεν «ξαφνιάζει» κανέναν το να βγάλει ένα ντέρμπι αλάνθαστος, το να μην έχει μία λάθος τοποθέτηση σε ολόκληρο ματς, το να «καθαρίζει» εύκολα οποιαδήποτε φάση γίνεται στον χώρο ευθύνης του.

Της Ευγενίας Κουντούρη

Ο Αβραάμ έκανε και πάλι, κόντρα στον ΠΑΟΚ το αυτονόητο. Μαζί με τον Μέλμπεργκ, ήταν για μία ακόμη αυτός που σταμάτησε κάθε επιθετική προσπάθεια των αντιπάλων του. Και φυσικά τις σταματούσε χωρίς να προσπαθήσει να «κόψει» την μπάλα στον αντίπαλο. Χωρίς καν να μπει σε μία φάση που να κάνει τον διαιτητή να σκεφτεί το ενδεχόμενο να του δείξει κάρτα.

Την μοναδική φορά που βρέθηκε να λογομαχεί με τον Γιάχο ήταν γιατί δεν τον άφηνε να μείνει στο γήπεδο με σκισμένο φρύδι και το αίμα να τρέχει στο πρόσωπο του. Και να σκεφτεί κανείς, πως ο Αβραάμ βρέθηκε στον πάγκο σε κάποιους αγώνες, γιατί ο Ερνέστο Βαλβέρδε προτίμησε τον Μαρκάνο στην θέση του. Γιατί θεωρούσε πως ο Ισπανός στόπερ (που στην Τούμπα «θάμπωσε» και πάλι με την απόδοση του, δίνοντας και δύο ασίστ στους αντιπάλους) θα σταθεί καλύτερα δίπλα στον Μέλμπεργκ.

Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό, ο Ισπανός τεχνικός βρήκε στον Μαρκάνο μία άλλη θέση βάζοντας τον αριστερά αντί του Χολέμπας (βέβαια το «ευτυχώς» είναι σαν να λέμε από τα δύο κακά διαλέγουμε το λιγότερο επώδυνο) και έτσι ο Αβραάμ ξαναβρέθηκε στην ενδεκάδα.

Γενικότερα, όσον αφορά το ματς της Τούμπας ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που επιβάλλονταν να κάνει. Εκμεταλλεύτηκε την γκέλα του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό και βρέθηκε πάλι κοντά στην κορυφή. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν άλλη επιλογή από το να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ, καθάρισαν το ματς μέσα στο 20λεπτο και στην συνέχεια προσπάθησαν να κρατήσουν το σκορ.

Η απόδοση των πρωταθλητών βέβαια δεν έπεισε ιδιαίτερα, για μία ακόμη φορά. Υπήρξε μεγάλο πρόβλημα στην μεσαία γραμμή και μπορεί ο Βαλβέρδε να προσπάθησε να το διορθώσει περνώντας τον Μοντεστό στην μεσαία γραμμή, όμως θα πρέπει να κοιτάξει και τον πάγκο του. Υπάρχει κι ένας παίκτης που ονομάζεται Μακούν στο ρόστερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x