Γιώργος Χελάκης

Ο αγνός εργάτης Αμπντούν κι ο φυγόπονος...

Για τον Πανιώνιο ισχύει το «καλά που δεν πάθαμε και τίποτα». Ο Άκης Μάντζιος κατέβασε στο Φάληρο ένα αξοπρεπές σύνολο που προσπάθησε να ανταποκριθεί στις συνθήκες του αγώνα χωρίς να τον καταστρέψει.

Για τον Πανιώνιο ισχύει το «καλά που δεν πάθαμε και τίποτα». Ο Άκης Μάντζιος κατέβασε στο Φάληρο ένα αξοπρεπές σύνολο που προσπάθησε να ανταποκριθεί στις συνθήκες του αγώνα χωρίς να τον καταστρέψει.

Ανταμείφθηκε με το τετ -α-τετ του Ντιμπαλά που όμως τον νίκησε ο Μέγιερι. Κατά τα λοιπά, ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο με δύο κεφαλιές να... αποκεφαλίσει τον Πανιώνιο χωρίς να θαυμαστεί για την απόδοση του.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Καζίμ Ρίτσαρντς είναι ποιοτικά υπέρτερος παίκτης του Αμπντούν. Ο Τούρκος έχει παραστάσεις από μεγάλους συλλόγους σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα. Διαθέτει ταχύτητα, σωστή αντίληψη του χώρου και ξέρει να κάνει διαχείριση των φυσικών δυνάμεων του. Γνωρίζει ότι ήρθε σαν μεγάλο αστέρι και προσέχει να μην εκτίθεται.

Ο Αλγερινός νοιώθει ότι ήρθε στον Ολυμπιακό από σπόντα. Όπου σπόντα ήταν η καλή περσινή χρονιά με τα χρώματα της Καβάλας. Ήξερε ότι ήρθε για ρεζέρβα, βρέθηκε αναπάντεχα βασικός. Αντί να προσέξει τον εαυτό του αυτός εκτέθηκε αμέσως σε προσωπικές ενέργειες επιχειρώντας να σηκώσει βάρος που δεν αντέχουν οι ώμοι του. Αντί να κρύβεται και να πασάρει αμέσως την μπάλα όπως κάνει τώρα ο Καζίμ, αυτός έβγαινε από τα μαρκαρίσματα ζητώντας τη συνεχώς και προσπαθώντας να τρυπήσει την αντίπαλη άμυνα. Ενας σωστός μάνατζερ θα του εξηγούσε αναλυτικά ότι έκανε λάθος. Όπως κάνει τώρα ο μάνατζερ του Καζίμ.

Ο φιλότιμος Αλγερινός τα άκουσε χοντρά από την εξέδρα γιατί άπλωνε το πόδι του περισσότερο απ' όσο έφτανε το πάπλωμα. Μόνο τον τελευταίο μήνα οι οπαδοί αντιλήφθηκαν το φιλότιμο και τη χρησιμότητα του, αλλάζοντας τη στάση τους.

Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο ο Αμπντούν τα έδωσε όλα είτε ως αριστερός είτε ως δεξιός εξτρέμ. Ήρθε σε επαφή με την μπάλα πολύ περισσότερες φορές απ' όσες ο Καζίμ. Μόχθησε, λερώθηκε προσπάθησε. Ο αναγνώστης του κειμένου ας ανακαλέσει στη μνήμη του πως χειρίστηκε την παρουσία του στο ματς ο Καζίμ για να κατανοήσει πλήρως τη διαφορά ανάμεσα σε ένα φυγόπονο ταλαντούχο κι ένα αγνό εργάτη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x