Champions League

Τα παιδιά της… αλλαγής!

Τη σφραγίδα των δύο ποδοσφαιριστών που πέρασαν ως αλλαγή φέρει το «χρυσό» γκολ με το οποίο η Βασιλεία επικράτησε 1-0 της Μπάγερν Μονάχου και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League. Ζουά και Στόκερ συνδυάστηκαν άψογα και ο δεύτερος βρήκε δίχτυα στο 86’. Φανταστικό παιχνίδι από τους Ελβετούς, που είχαν δύο δοκάρια, μεγάλες ευκαιρίες έχασαν οι Βαυαροί.

Τη σφραγίδα των δύο ποδοσφαιριστών που πέρασαν ως αλλαγή φέρει το «χρυσό» γκολ με το οποίο η Βασιλεία επικράτησε 1-0 της Μπάγερν Μονάχου και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League.

Ζουά και Στόκερ συνδυάστηκαν άψογα και ο δεύτερος βρήκε δίχτυα στο 86’.

Μόνο με… παραμύθι ή ανέκδοτο μπορεί να συγκριθεί το γεγονός πως Βασιλεία και Μπάγερν Μονάχου θα έμεναν στο 0-0.

Τα δοκάρια «καθάρισαν» δυο φορές για λογαριασμό των Βαυαρών που νικήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις (ακόμη και σε τετ-α-τετ) από τον εκπληκτικό τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Γιαν Ζόμερ.



Ένας θεός ξέρει (αυτός που προφανώς κοιμόταν) πώς έμεινε το 0-0 στην αναμέτρηση του «Σεντ Γιάκομπ Παρκ», αφού Βασιλεία και Μπάγερν Μονάχου έχασαν ευκαιρίες με το «τσουβάλι». Οι Βαυαροί προσπάθησαν να πετύχουν ένα γκολ και θα μπορούσαν να το έχουν κάνει αν κατάφερνε έστω και μία φορά στα πρώτα 30 λεπτά ο Ριμπερί να βγει νικητής από τις κόντρες του με τον Ζόμερ. Όμως και τις τρεις φορές που οι δυο τους βρέθηκαν ενώπιος ενωπίω, επικράτησε κατά κράτος ο τερματοφύλακας της ελβετικής ομάδας, κρατώντας το «μηδέν» για λογαριασμό των συμπαικτών του.

Στον αντίποδα, για να μείνουν ασάλευτα τα δίχτυα της Μπάγερν χρειάστηκε όχι μόνο η συνδρομή του Νόιερ, αλλά και η παροιμιώδης –για πολλούς- γερμανική… τύχη, αφού σε δύο περιπτώσεις και από εξαιρετικές θέσεις, προσπάθειες των Ντράγκοβιτς και Άλεξ Φράι σταμάτησαν στα δοκάρια.

Πώς περιγράψαμε το πρώτο ημίχρονο; Ε, λοιπόν, καμία σχέση με αυτό δεν είχε το δεύτερο! Με εξαίρεση τον Γιαν Ζόμερ που αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο και για τον Γκόμες σε ακόμη ένα τετ-α-τετ, οι καλές φάσεις αποτέλεσαν είδος προς εξαφάνιση. Άλλωστε, όσο περισσότερο περνούσε ο χρόνος, τόσο οι δύο ομάδες συμβιβάζονται με την ιδέα μιας ισοπαλίας που άφηνε ελπίδες και στις δύο εν όψει της ρεβάνς.

Ελάχιστα λεπτά, όμως, πριν τη λήξη το «όνειρο» που είχε δει ο τεχνικός των Ελβετών περνώντας στο ματς τους Ζουά και Στόκερ βγήκε αληθινό. Οι δύο ποδοσφαιριστές συνδυάστηκαν άψογα και μετά από σπουδαία ατομική ενέργεια του πρώτου, ο δεύτερος βρέθηκε σε θέση βολής. Δεν αστόχησε και χάρισε στην ομάδα του μια σπουδαία νίκη που βάζει τη Βασιλεία στη θέση του οδηγού.





ΒΑΣΙΛΕΙΑ: Ζόμερ, Παρκ, Ντράγκοβιτς, Άμπραχαμ, Σταϊνχόφερ, Χούγκελ, Σακίρι (83’ Ζουά), Φ.Φράι (66’ Στόκερ), Τσάκα, Στρέλερ, Α.Φράι (89’ Καμπράλ).

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Λαμ, Μπαντστούμπερ, Ριμπερί (71’ Μίλερ), Ρόμπεν, Αλάμπα, Κρος (88’ Όλιτς), Τίμοστσουκ, Γκόμες.





Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x