Γιώργος Χελάκης

Ειρωνεία: Χαλκιάς και Σαλπι να σου φράζουν το δρόμο...

Αυτό το σουρωτήρι που έχει για άμυνα ο Παναθηναϊκός του στοίχισε την ήττα και την απώλεια της πρωτιάς. Η αχίλλειος πτέρνα του τριφυλλιού αποδείχτηκε αρκετή για να καταδικάσει την ομάδα σε οδυνηρή ήττα από τον ΠΑΟΚ που ήρθε στο ΟΑΚΑ με τις δικές του ελλείψεις. Η νίκη του είναι δίκαιη όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός που ήθελε τη νίκη έφτιαξε τέσσερις φάσεις όλες κι όλες.

Αυτό το σουρωτήρι που έχει για άμυνα ο Παναθηναϊκός του στοίχισε την ήττα και την απώλεια της πρωτιάς.

Η αχίλλειος πτέρνα του τριφυλλιού αποδείχτηκε αρκετή για να καταδικάσει την ομάδα σε οδυνηρή ήττα από τον ΠΑΟΚ που ήρθε στο ΟΑΚΑ με τις δικές του ελλείψεις. Η νίκη του είναι δίκαιη όπως εξελίχτηκε το παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός που ήθελε τη νίκη έφτιαξε τέσσερις φάσεις όλες κι όλες.

Τρεις από αυτές σταμάτησαν στον Χαλκιά. Πέντε βάζοντας "μέσα" την απόκρουση του πέναλτι. Ο Σαριέγκι είναι φιλότιμος και μαχητικός παίκτης. Ωστόσο είναι μέτριος αμυντικός. Ο Αθανασιάδης του πήρε άνετα την εσωτερική από τον αρχηγό του Παναθηναϊκού που τον κράτησε κοντά του, πέναλτι.

Το κλίμα ήταν στραβό τo 'φαγε κι ο Φερέιρα. Αδυνατώ να καταλάβω γιατί στο πρώτο ημίχρονο, ο Ζέκα έπαιζε εσωτερικός χαφ κι ο Κατσουράνης στα πλάγια. Εξουδετερώθηκαν κι οι δύο. Εμεινε να το παλεύει ο Χριστοδουλόπουλος που έπεσε πάνω στον Κώστα Χαλκιά. Γενικά ο Παναθηναϊκός, στις λιγοστές φάσεις που δημιούργησε, έπεσε πάνω στον επανακάμψαντα διεθνή τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Χωρίς ρυθμό και ένταση οι πράσινοι, έκαναν μια μέτρια εμφάνιση κατώτερη των περιστάσεων.

Ο ΠΑΟΚ, λειψός αλλά με σχέδιο χτύπησε στις αντεπιθέσεις εκθέτοντας την αργή άμυνα του γηπεδούχου που αναγκαστικά έπαιζε ψηλά ώστε να πιέζεται ο αντίπαλος. Τα τρανταχτά μειονεκτήματα της εκμεταλλεύτηκε ο Μπόλονι με τους γρήγορους Αθανασιάδη - Σαλπιγγίδη και τους ποιοτικούς Λίνο - Γκαρσία. Η φάση του δεύτερου γκολ είναι δείγμα της κλάσης των γερόλυκων και του "Σάλπι" που το πέτυχε χωρίς να το πανηγυρίσει. Η ανατροπή στην κορυφή, δεν προεξοφλεί κάτι. Απλά μας πείθει ότι το ντέρμπι των "αιωνίων" στο ΟΑΚΑ θα κρίνει τον πρωταθλητή...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x