Stoiximan Super League

Πρωταθλητής σε σκηνικό ντροπής!

Η στέψη (σχεδόν) έγινε, αλλά ποιος μπορεί να μιλήσει μόνο για ποδόσφαιρο… Με φόντο την επιδρομή των κάφρων και πριν εκείνοι διακόψουν οριστικά το ντέρμπι στο 82', ο Ολυμπιακός απέδειξε την ανωτερότητα του και με το 1-0 επί του Παναθηναϊκού, μπορεί από σήμερα να αισθάνεται πρωταθλητής. Καταστροφή για τους «πράσινους» που -βάσει ΚΑΠ- κινδυνεύουν με μηδενισμό, αποκλεισμό έδρας και αφαίρεση βαθμών από το φετινό, αλλά και το επόμενο πρωτάθλημα.

Η στέψη (σχεδόν) έγινε, αλλά ποιος μπορεί να μιλήσει μόνο για ποδόσφαιρο…

Με φόντο την επιδρομή των κάφρων και πριν εκείνοι διακόψουν οριστικά το ντέρμπι στο 82', ο Ολυμπιακός απέδειξε την ανωτερότητα του και με το 1-0 επί του Παναθηναϊκού, μπορεί από σήμερα να αισθάνεται πρωταθλητής.

Καταστροφή για τους «πράσινους» που -βάσει ΚΑΠ- κινδυνεύουν με μηδενισμό (το ματς θα κατακυρωθεί με 0-3 στον Ολυμπιακό), αποκλεισμό έδρας, χρηματικό πρόστιμο από 120.000 έως 180.000 ευρώ και αφαίρεση βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα (3) αλλά και το επόμενο (2).

Θλιβερά γεγονότα πριν το ματς και στο ημίχρονο, με συγκρούσεις κουκουλοφόρων και αστυνομίας, που είχαν ως αποτέλεσμα 57 προσαγωγές, 23 συλλήψεις και 20 τραυματίες αστυνομικούς -εκ των οποίων οι 2 σοβαρά.

Πώς έπαιξαν

Εκπλήξεις μονάχα από την πλευρά του Ερνέστο Βαλβέρδε επεφύλαξαν οι συνθέσεις των δυο ομάδων. Την ώρα, λοιπόν, που ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέτασσε την αναμενόμενη ενδεκάδα, ο Ισπανός κρατούσε εκτός της δικής του τον Τζεμπούρ, αλλά και τους Ιμπαγάσα και Μαρκάνο. Ξεκινούσε, δε, ως βασικούς τόσο τον Μοντέστο, όσο και τους Αμπντούν και Καζίμ.

Έτσι, το 4-3-3 του Παναθηναϊκού διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Καρνέζης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ και Μαρίνος. Στα χαφ βρέθηκαν οι Σιμάο-Βιτόλο-Κατσουράνης, ενώ στην επίθεση ξεκίνησαν οι Κουίνσι, Χριστοδουλόπουλος και Ζέκα -με εντολή στους δυο πρώτους να εναλλάσσονται στους ρόλους αριστερού εξτρέμ και φουνταριστού.

Το 4-3-3 του Ολυμπιακού, από την άλλη, παρατάχθηκε ως εξής στο γήπεδο: Τερματοφύλακας ο Μέγερι και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ και Μοντέστο. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ ήταν ο Ορμπάιθ, μπροστά του οι Μανιάτης-Μακούν και στην τριάδα της επίθεσης οι Αμπντούν και Καζίμ εναλλάσσονταν στις πτέρυγες πίσω από τον προωθημένο Μιραλάς.



Ούτε… παραγγελιά!

Αν είχε κάποιου είδους επικοινωνία με τον Μεγαλοδύναμο και τον άκουγε να ρωτάει «Ερνέστο, πώς θέλεις να πάει το ματς», ο Βαλβέρδε δύσκολα θα ζητούσε κάτι ιδανικότερο απ’ το πρώτο μέρος. Με ηρεμία στο παιχνίδι τους, πλάνο να χτυπήσουν από τα άκρα και φουριόζο τον Μιραλάς, οι «ερυθρόλευκοι»… έραψαν στα μέτρα τους τον ρυθμό. Θα είχαν ράψει, δε, και από νωρίς «κοστούμι» στον Παναθηναϊκό, αν ο Μακούν δεν ξόδευε τη μεγάλη ευκαιρία που τον κέρασε μόλις στο 2’ ο Μιραλάς.

Την ίδια ώρα, οι «πράσινοι» παρουσιάζονταν ανεξήγητα νευρικοί. Με πάθος μεν και κατοχή της μπάλας, αλλά δίχως ιδέες για το πώς θα τα αξιοποιήσει, η ομάδα του Φερέιρα έμοιαζε μπλοκαρισμένη. Και δεν φτάνει που έβλεπε τα άκρα και τον Κατσουράνη να μην μπορούν να τροφοδοτήσουν τον Χριστοδουλόπουλο (το πρώτο σουτ σε κανονική ροή έγινε από τον Κουίνσι στο 43’). Έβλεπε και τον Σαριέγκι… ανά πάσα στιγμή επίφοβο να τροφοδοτήσει αντίπαλο (όπως στην ευκαιρία του Μιραλάς που «διόρθωσε» ο Καντέ).

Εκείνος δεν διέκοψε…

Η μια ώρα που μεσολάβησε μέχρι να επιστρέψουν οι ομάδες στο γήπεδο αποδείχθηκε αρκετή για να κοπάσουν κάπως όσα θλιβερά συνέβαιναν στις εξέδρες. Δεν αποδείχθηκε αρκετή, όμως, για να… ξεχάσει ο Ολυμπιακός τη συνταγή που τον έκανε να μοιάζει πολύ πιο επικίνδυνος. Όταν, λοιπόν, μια ακόμα μπαλιά βγήκε στ’ αριστερά για τον Αμπντούν κι εκείνος ολοκλήρωσε με «μερακλίδικο» πλασέ τον χορό που (ξανα)χόρεψε ο Σαριέγκι, οι «ερυθρόλευκοι» μετατράπηκαν κι επισήμως σε αφεντικά του ματς.

Ένα ματς που δεν έμελλε να τελειώσει ποτέ… Διότι πριν ο Ολυμπιακός ολοκληρώσει την προσπάθεια να προστατέψει το σκορ (και ο Παναθηναϊκός την αγχωμένη δική του για να το απειλήσει) απειλήθηκε ξανά η ασφάλεια παικτών και διαιτητή. Όταν εκείνος, λοιπόν, διαπίστωσε την κινητικότητα οπαδών προς το γήπεδο, υλοποίησε την προειδοποίηση του ημιχρόνου και σφύριξε οριστικά τη λήξη. Αυτή που βρήκε τον Ολυμπιακό να μετράει ένα ακόμα πρωτάθλημα και θα αναγκάσει τον Παναθηναϊκό να μετρήσει από Δευτέρα -ακόμα περισσότερες- πληγές.

Δείτε πώς παρακολουθήσατε σε real time την εξέλιξη του αγώνα και όλα όσα εκτυλίχθηκαν στο περιθώριό του από το www.sport-fm.gr





ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Μαρίνος (46’ λ.τ. Βύντρα), Σιμάο, Βιτόλο (57’ Καραγκούνης), Κατσουράνης, Κουίνσι, Ζέκα (75’ Τοτσέ), Χριστοδουλόπουλος

Στον πάγκο έμειναν οι: Καπίνο, Νίνης, Κλέιτον, Μπιάρσμιρ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Χολέμπας, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο (76’ Μαρκάνο), Ορμπάιθ, Μανιάτης, Μακούν, Αμπντούν, Καζίμ (62’ Τζεμπούρ), Μιραλάς (83’ Φουστέρ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Κάρολ, Παπάζογλου, Ιμπαγάσα, Φέισα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x