Stoiximan Super League

Ας τελείωνε το πρωτάθλημα στο γήπεδο

Το ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού έκρινε τελικά οριστικά το πρωτάθλημα και φυσικά δεν μπορεί παρά να μένει μία πικρία σε όλους, για το ότι το παιχνίδι αυτό δεν ολοκληρώθηκε. Οι «ερυθρόλευκοι» που προηγούνταν στο 82ο λεπτό, όταν και διακόπηκε ο αγώνας, δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν την επιτυχία τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο κι είναι πραγματικά κρίμα. Της Ευγενίας Κουντούρη

Το ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού έκρινε τελικά οριστικά το πρωτάθλημα και φυσικά δεν μπορεί παρά να μένει μία πικρία σε όλους, για το ότι το παιχνίδι αυτό δεν ολοκληρώθηκε.

Οι «ερυθρόλευκοι» που προηγούνταν στο 82ο λεπτό, όταν και διακόπηκε ο αγώνας, δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν την επιτυχία τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο κι είναι πραγματικά κρίμα.

Της Ευγενίας Κουντούρη

Ας επικεντρωθούμε όμως στα αγωνιστικά. Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός τακτικά στο α' ημίχρονο. Οι Πειραιώτες έχοντας ένα αβαντάζ τεσσάρων βαθμών, θα ήταν ικανοποιημένοι και με την ισοπαλία, οπότε έπαιξαν μαζική άμυνα και δεν άφησαν τους γηπεδούχους να δημιουργήσουν ευκαιρίες για γκολ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το γκολ του Αμπντούν και από κει και πέρα οι Πειραιώτες αντί να ελέγξουν τον ρυθμό, αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα και υπέπεσαν σε πάρα πολλά λάθη, που ευτυχώς για εκείνους δεν τους κόστισαν. Αυτό βέβαια εξηγείται κι από το γεγονός πως οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν φανερό πως δεν «κυνήγησαν» το 2ο γκολ, αλλά να κρατήσουν το προβάδισμα που ήδη είχαν.

Αυτό το στυλ παιχνιδιού δεν «ταιριάζει» στους «ερυθρόλευκους» και ήταν φανερό πως οφείλονταν και στο ο,τι η ατμόσφαιρα στο γήπεδο «μύριζε μπαρούτι».

Οσον αφορά στην ατομική απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού, ο Αμπντούν κερδίζει επάξια τον ρόλο του MVP, ενώ μέχρι και τη σημείωση του γκολ, ήταν εξαιρετική η δουλειά των κεντρικών χαφ, που κυριάρχησαν απόλυτα στην μεσαία γραμμή.

Με την οριστική διακοπή του ντέρμπι, που θα οδηγήσει πιθανότατα και στην αφαίρεση τριών βαθμών από τον Παναθηναϊκό, η διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων θα φτάσει τους 10 βαθμούς.

Η διαφορά αυτή δεν καλύπτεται στις πέντε αγωνιστικές που απομένουν. Μπορούν λοιπόν οι Πειραιώτες να πανηγυρίζουν (έστω και κρυφά) έναν ακόμα τίτλο και παράλληλα να αισθάνονται ακόμα περισσότερο πικραμένοι για τον αποκλεισμό από την Μέταλιστ, στο Γιουρόπα Λιγκ. Γιατί η ευκαιρία που έχασαν για μία ευρωπαϊκή επιτυχία, έγινε πλέον ακόμα μεγαλύτερη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x