Μιχάλης Τσόχος

Έγινε ο Μανιάτης, καταλύτης και βαρόμετρο!

Καμιά φορά πρέπει να στεκόμαστε στον Ελληνα ποδοσφαιριστή που κάνει τέτοιου είδους πράγματα. Ξέρω ότι μπροστά στην απήχηση που έχει ο Βαλβέρδε και η καταπληκτική ομάδα που έχει φτιάξει, μπροστά στον Μιραλάς και τα τέσσερα γκολ που έβαλε στον Αστέρα, αλλά και τα 18 που έχει βάλει ως τώρα στο πρωτάθλημα, πολύ χώρος για τον Μανιάτη δεν θα υπάρξει.

Καμιά φορά πρέπει να στεκόμαστε στον Ελληνα ποδοσφαιριστή που κάνει τέτοιου είδους πράγματα.

Ξέρω ότι μπροστά στην απήχηση που έχει ο Βαλβέρδε και η καταπληκτική ομάδα που έχει φτιάξει, μπροστά στον Μιραλάς και τα τέσσερα γκολ που έβαλε στον Αστέρα, αλλά και τα 18 που έχει βάλει ως τώρα στο πρωτάθλημα, πολύ χώρος για τον Μανιάτη δεν θα υπάρξει.

Του Μιχάλη Τσόχου

Κρίμα. Ο Ελληνας διεθνής μέσος κάνει φέτος πράματα και θάματα. Από αναπληρωματικό δεξί μπακ που ξεκίνησε την χρονιά, μετατράπηκε σε βασικό κεντρικό χαφ και πλέον δεν είναι υπερβολή να το γράψουμε σε «καταλυτικός παίκτης του Ολυμπιακού» σε αρκετές περιπτώσεις. Ναι ως ένα βαθμό είναι και συμπτωματικό που χθες μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο όταν το σκορ ήταν 1-2 και μετατράπηκε σε 7-2, αλλά σίγουρα η συμμετοχή του είναι μεγάλη.

Η ενέργειά του στο γκολ της ισοφάρισης να παίξει στο χώρο και να δώσει γκολ πάρε βάλε στον Τζεμπούρ είναι αυτό που επιβεβαιώνει ότι ο Μανιάτης δεν κόβει, αλλά ράβει. Το ότι ο Αστέρας δεν έβγαλε αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο, οφείλεται στον τρόπο με τον οποίο καλύπτει το χώρο ο Μανιάτης και γενικά η μεταμόρφωση του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος οφείλεται σε σημαντικό βαθμό και στον Μανιάτη.

Και ανεξάρτητα από το τι έγινε στο ματς με τον Αστέρα αν δει κανείς την συνολική χρονιά του Μανιάτη σε σχέση με αυτό που περίμενε η ομάδα από αυτόν και αυτό που έδωσε αυτός στην ομάδα, καλός ο Μιραλάς, καλός ο Τζεμπούρ, καλός ο Ιμπαγάσα, ο Μέλμπεργκ, ο Αβράαμ Παπαδόπουλος, αλλά Μανιάτης δεν είναι κανείς.

Την βραδιά λοιπόν που ο Ολυμπιακός φτάνει στην σχεδόν απόλυτη εμφάνιση και που τα φλας αστράφτουν για τον Μιραλάς των τεσσάρων γκολ και τον Ερνέστο Βαλβέρδε που έφτιαξε μία υπέροχη ομάδα, προσωπικά προτιμώ να σταθώ στον Γιάννη Μανιάτη, τον MVP του προπονητή και όχι του κοινού ή του Τύπου.

Κατά τα λοιπά η 26η αγωνιστική είχε ένα ακόμη ευχάριστο νέο. Ο Νίνης επέστρεψε και μοιάζει σαν να μην έλειψε. Η διαφορά του ΠΑΟ στο «Γεντί Κουλέ» ήταν αυτός και ο Κλέιτον που άγνωστο γιατί είχε μείνει εκτός ενδεκάδας στα ντέρμπι.

Κατά τα λοιπά, νομίζω ότι εκτός από τον πρωταθλητή μάθαμε και τους τέσσερις των πλέι οφ (Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) θα είναι σε αυτά και απομένει να μάθουμε τη σειρά στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές.

Όσο για την παραμονή η Δόξα έπεσε, η Κέρκυρα χρειάζεται κάτι παραπάνω από θαύμα και ο Παναιτωλικός ένα μίνι θαύμα. Αν τη γλιτώσει ο τελευταίος στην δυσκολότερη θέση μπορεί να μην είναι ο Εργοτέλης, αλλά ο ΠΑΣ που αυτοκτόνησε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x