Μιχάλης Τσόχος

Μερικές φορές χειρότερο από το σκάνδαλο, είναι να σκανδαλίζεις!

Από προχθές το βράδυ που έγινε γνωστή η απόφαση συνέχισης του αγώνα Άρη-Αστέρα Τρίπολης σαν να μην συνέβη απολύτως τίποτα, πολλοί ήταν αυτοί που επικοινώνησαν μαζί μου προκειμένου να μου εξηγήσουν τι ακριβώς συνέβη, μετά από ένα σχετικό σχόλιο μου στο twitter.

Από προχθές το βράδυ που έγινε γνωστή η απόφαση συνέχισης του αγώνα Άρη-Αστέρα Τρίπολης σαν να μην συνέβη απολύτως τίποτα, πολλοί ήταν αυτοί που επικοινώνησαν μαζί μου προκειμένου να μου εξηγήσουν τι ακριβώς συνέβη, μετά από ένα σχετικό σχόλιο μου στο twitter.

Με εξηγήσεις του τύπου «με βάση τα όσα είχε γράψει στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής, δεν μπορούσαν να τιμωρήσουν τον Άρη» ή «το γράμμα του νόμου και το δεδικασμένο του Εθνικού Αστέρα, οδήγησαν σε αυτή την απόφαση» προσπάθησαν να με πείσουν για το ορθό της απόφασης.

Του Μιχάλη Τσόχου

Όπως ξέρετε πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις όλα είναι θέμα ερμηνείας. Πώς ερμηνεύεις αυτό που έγραψε ο διαιτητής. Πώς ερμηνεύεις αυτό που έγινε, πώς ερμηνεύεις τα εκτεταμένα ή τα μη εκτεταμένα επεισόδια, κ.ο.κ. Δεν αμφιβάλλω, λοιπόν, ότι με μία τέτοιου είδους ερμηνεία και με βάση το πώς ακριβώς δικαιολόγησε ο διαιτητής την διακοπή του αγώνα (προσέξτε, έγραψε λέει τι έγινε, αλλά δεν έγραψε ότι το ματς διακόπηκε επειδή έγινε ό,τι έγινε) η απόφαση για τον Άρη ήταν επί της ουσία αθωωτική.

Ακόμα κι αν ήμουν καλοπροαίρετος απέναντί τους και δεχόμουν ότι αυτή η απόφαση δεν είναι σκάνδαλο, πιστεύει έστω και ένας στην Σούπερ Λίγκα ότι για ματς που διακόπηκε επειδή οπαδός πέταξε μπουκάλι σε διαιτητή (τίποτα άλλο δεν με ενδιαφέρει, ούτε πόσο σοβαρά τον τραυμάτισε, ούτε αν τον τραυμάτισε, ούτε αν δημιούργησε ψυχολογικό σοκ, ούτε αν εκκενώθηκαν ή δεν εκκενώθηκαν οι κερκίδες, πραγματικά τίποτα άλλο, πέρα από το γεγονός ότι κάποιος πέταξε μπουκάλι σε διαιτητή και το ματς διακόπηκε) ότι η σωστή απόφαση είναι να συνεχιστεί ο αγώνας την άλλη εβδομάδα σαν να μην συνέβη τίποτα;

Και πιστεύουν όλοι οι κύριοι της Σούπερ Λίγκας ότι με τέτοιους είδους αποφάσεις θα σταματήσουν το φαινόμενο της βίας ή ότι δεν θα εξαγριώσουν κάθε άνθρωπο με κοινή λογική με αυτή την απόφασή τους; Δηλαδή στο ελληνικό ποδόσφαιρο που προσπαθεί να καταπολεμήσει την βία, η γενική οδηγία σύμφωνα με το γράμμα του νόμου έχει ως εξής: «Πετάς μπουκάλι, πετυχαίνεις διαιτητή ή επόπτη, αλλά ευτυχώς δεν τον τραυματίζεις σοβαρά; Τότε το ματς διακόπτεται και το συνεχίζουμε την άλλη εβδομάδα, αρκεί να βάλεις τον διαιτητή να κάνει έτσι όπως πρέπει την διατύπωση στο φύλλο αγώνα».

Μεγαλύτερο σκάνδαλο και από την ίδια την απόφαση είναι ότι οι ιθύνοντες προσπαθούν να μας πείσουν -και σύμφωνα με το γράμμα του νόμου ίσως και να έχουν δίκιο- ότι η μη τιμωρία του Άρη δεν είναι σκάνδαλο, αλλά η σωστή και δίκαιη απόφαση.

Μερικές φορές χειρότερο κι από το σκάνδαλο είναι να σκανδαλίζεις. Θυμηθείτε τις αντιδράσεις που υπήρξαν για τον Χρυσοχοΐδη όταν υπέγραψε το μνημόνιο και αυτές όταν είπε ότι το υπέγραψε χωρίς καν να το διαβάσει. Στην πρώτη περίπτωση διέπραξε το σκάνδαλο, αλλά οι αντιδράσεις για αυτόν ήταν χλιαρές. Στη δεύτερη, που απλώς σκανδάλισε την κοινή γνώμη με αυτό που είπε, προκάλεσε την έκρηξη όλων.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x