Μιχάλης Τσόχος

Αποχαιρέτησε κι «έδειξε» Έμερι…

Δεν ήταν μυστικό, ούτε έκπληξη. Ακόμη και το αστείο του Βαγγέλη Μαρινάκη για να σπάσει τον πάγο και την βαριά ατμόσφαιρα, λίγους έπεισε. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε την επιστροφή του στην Ισπανία και ο Μιχάλης Τσόχος πετάγεται αμέσως στην «επόμενη μέρα». Αφού εξηγεί, λοιπόν, ότι ο Βάσκος έχει ήδη υποδείξει τον διάδοχό του, αποκαλύπτει και τον λόγο που ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα τον περιμένει μέχρι να… καλοκαιριάσει.

Δεν ήταν μυστικό, ούτε έκπληξη.

Ακόμη και το αστείο του Βαγγέλη Μαρινάκη για να σπάσει τον πάγο και την βαριά ατμόσφαιρα, λίγους έπεισε.

Ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε για καθαρά προσωπικούς-οικογενειακούς λόγους θα αποχωρούσε από τον Ολυμπιακό προκειμένου να γυρίσει και να δουλέψει στην Ισπανία και όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σπίτι του.

Του Μιχάλη Τσόχου

Όπως, λοιπόν, φάνηκε και από τις κοινές δηλώσεις προέδρου και προπονητή του Ολυμπιακού μεταξύ τους είχαν αποδεχτεί αυτό το γεγονός εδώ και αρκετό καιρό. Και όχι μόνο αυτό, αλλά όπως είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Βαλβέρδε έχει συμμετοχή και στην επόμενη μέρα, αλλά και στην επιλογή του επόμενου προπονητή.

Και αυτή είναι μία συζήτηση που μεταξύ των δύο αντρών έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες. Και η αναφορά του Μαρινάκη ότι «ο νέος προπονητής θα γίνει γνωστός στις αρχές Ιουνίου» δεν ήταν τυχαία. Πρώτον, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού ξέρει ότι από την ώρα που ο Βαλβέρδε αποχαιρέτησε και επίσημα, το ερώτημα όλων είναι «και τώρα ποιος;». Για να αποφύγει λοιπόν την πίεση και του Τύπου και του κόσμου, η οποία θα γίνονταν όλο και μεγαλύτερη μέρα με την μέρα, είπε αρχές Ιουνίου και τέλειωσε το θέμα κερδίζοντας χρόνο να ψάξει με την ησυχία του τον επόμενο.

Και βέβαια μην φανταστείτε ότι το ψάξιμο το ξεκινά από σήμερα. Κάθε άλλο. Ο Βαλβέρδε έχει υποδείξει τον Έμερι ως ιδανικότερο αντικαταστάτη του και ο Μαρινάκης έχει συμφωνήσει απόλυτα. Ήδη μάλιστα έχει γίνει η πρώτη κρούση μέσω του Ιμπάνιεθ. Προσέξτε: Κρούση, όχι πρόταση.

Ο Έμερι, μέσω του Ιμπάνιεθ, έχει στείλει το μήνυμα ότι τώρα δεν είναι έτοιμος να μιλήσει για την επόμενη ομάδα του, αλλά στο τέλος του Μαΐου και όταν θα έχουν τελειώσει οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του με την Βαλένθια, θα είναι έτοιμος να το κάνει. Στην κρίσιμη ερώτηση αν θα δεχόταν να έρθει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό -κι αν έχει νόημα ο Ολυμπιακός να τον περιμένει ως τότε- η απάντηση ήταν «ασφαλώς, γιατί όχι;».

Βεβαίως, στον Ολυμπιακό γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται για μία εύκολη περίπτωση. Και μην φανταστείτε ότι μέχρι τέλος Μαΐου θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Καταρχάς η πολύ καλή σχέση που έχουν με τον Ιμπάνιεθ τους επιτρέπει να μαθαίνουν πριν τα τέλη Μαΐου, σχεδόν μέρα με την μέρα πώς πάνε τα πράγματα με τον Έμερι. Πόσο ζεστά βλέπει το ενδεχόμενο του Ολυμπιακού, τι προτάσεις υπάρχουν για αυτόν στο μεταξύ και όποια άλλη πληροφορία μπορεί να φανεί χρήσιμη στην παρούσα φάση.

Αν για παράδειγμα (χρησιμοποιώ ένα μάλλον τραβηγμένο σενάριο απλά για να γίνω κατανοητός) τα όσα έγραψαν πρόσφατα αγγλικές εφημερίδες περί ενδιαφέροντος της Λίβερπουλ για τον Έμερι έχουν βάση και όντως υπάρξει πρόταση επίσημη, ο Ολυμπιακός θα το μάθει και αυτομάτως θα στραφεί αλλού.

Αν όσο κυλούν οι μέρες διαπιστώνει ότι το ενδιαφέρον για τον Έμερι περιορίζεται σε ομάδες που ο Ολυμπιακός μπορεί να τις συναγωνιστεί και σε κύρος και οικονομικά, τότε θα περιμένει ως τα τέλη Μαΐου για την οριστική απάντηση του Βάσκου. Προσφάτως σας είχα εξηγήσει τα συν και τα πλην της επιλογής Έμερι, αλλά και τα όπλα του Ολυμπιακού στην προσπάθεια του να τον πείσει. Διαβάστε εδώ αναλυτικά…

Ο Ολυμπιακός λοιπόν για πολλούς και διάφορους λόγους έχει ως πρώτο στόχο τον Έμερι, αλλά κοιτά και αλλού για να είναι έτοιμος για παν ενδεχόμενο. Η ισπανική αγορά έχει τον πρώτο λόγο και εκεί έχει καλύτερη άποψη και ο Βαλβέρδε, αλλά δεν αποκλείεται και η γαλλική, όπως και η πορτογαλική. Από την τελευταία μπορεί να γίνει η έκπληξη και για να μην παρεξηγηθώ δεν πρόκειται για Πορτογάλο που έχει δουλέψει στην Ελλάδα…

ΥΓ. Ο τρόπος με τον οποίο χώρισαν οι δρόμοι Ολυμπιακού και Ερνέστο, τιμούν τον σύλλογο, αλλά και τους δύο άντρες, Μαρινάκη και Βαλβέρδε. Είναι αναμφισβήτητα το ομορφότερο «διαζύγιο» στην ιστορία του Ολυμπιακού. Το «ευχαριστώ» του Βαλβέρδε προς τους οπαδούς των άλλων ομάδων έδειξε το ήθος του για μία ακόμη φορά.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x