Βόλεϊ

«Δεν μπορούμε να κάνουμε ‘εκπτώσεις’ στην προετοιμασία μας»

Οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη βρίσκονται στην Κίνα και προετοιμάζονται, ενόψει των σημαντικών διοργανώσεων του μπιτς βόλεϊ. Όμως, οι δυο Ελληνίδες πρωταθλήτριες, με επιστολή τους προς την ΕΟΠΕ, διευκρινίζουν πως έχουν μεταβεί στην Ασία με προσωπικά τους έξοδα και χωρίς καμία βοήθεια από την ομοσπονδία και πως δεν επιθυμούν τη δημόσια αντιπαράθεση με την ΕΟΠΕ.

Οι Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη βρίσκονται στην Κίνα και προετοιμάζονται, ενόψει των σημαντικών διοργανώσεων του μπιτς βόλεϊ. Όμως, οι δυο Ελληνίδες πρωταθλήτριες, με επιστολή τους προς την ΕΟΠΕ, διευκρινίζουν πως έχουν μεταβεί στην Ασία με προσωπικά τους έξοδα και χωρίς καμία βοήθεια από την ομοσπονδία, πως δεν επιθυμούν τη δημόσια αντιπαράθεση με την ΕΟΠΕ, πως δεν μπορούν να «κόψουν» κάτι από την προετοιμασία τους και πως περιμένουν από όλους τους αρμόδιους φορείς του αθλήματος να τις βοηθήσουν, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Αναλυτικά, η επιστολή:

«Δεν είχαμε πρόθεση να συνεχίσουμε τη δημόσια συζήτηση με την ΕΟΠΕ, αλλά οφείλουμε να το κάνουμε, θέλοντας να διευκρινίσουμε κάποια οικονομικά στοιχεία που η ΕΟΠΕ παρέθεσε και αυτό θέλαμε να γίνει πριν την έναρξη του τουρνουά που βρισκόμαστε.

Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός μας για το 2011 ήταν 70.000 (και 23.000 που διέθεσε η ΕΟΕ για την ομάδα μας για την Ολυμπιακή προετοιμασία).

Η οφειλή της ΕΟΠΕ για το 2011 ανέρχεται σε 18.000 και για το 2010 σε 9.000, σύνολο 27.000, αυτό είναι περίπου το μισό του περυσινού μας προϋπολογισμού (δηλαδή των 70.000). Αυτά δαπανήθηκαν στο σύνολο και παραπάνω φυσικά, αλλά αυτό είναι δική μας ευθύνη κι επιλογή.

Μπορεί οι περικοπές ν' αναγκάζουν την ομοσπονδία να κάνει τεράστιες μειώσεις, εμείς, όμως, για να καταφέρουμε να παραμείνουμε στο υψηλότερο επίπεδο, οφείλουμε να μην κάνουμε εκπτώσεις ούτε στις προετοιμασίες μας, ούτε στους συνεργάτες.

Τη δυνατότητα ν' ανταποκρινόμαστε στα έξοδα, παρ’ όλη την καθυστέρηση της ΕΟΠΕ κι, επίσης, να έχουμε περισσότερα έξοδα από ότι η επιχορήγηση, προκειμένου να παραμένουμε ανταγωνιστικές μας τη δίνουν τα έπαθλα και ο χορηγός μας, η Red Bull. Χωρίς αυτά, αυτή τη στιγμή, δε θα μπορούσαμε να είμαστε σε "τροχιά" πρόκρισης.

Πράγματι, για το 2012 ο προϋπολογισμός μας παρέμεινε σταθερός, ενώ της ομοσπονδίας είχε μια μικρή μείωση, αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σε χρονιά Ολυμπιακής πρόκρισης κι, ενώ η ΕΟΠΕ έχει μόνο μια ομάδα κοντά στην πρόκριση, θα περίμενε κανείς να καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να τη στηρίξει.

Η ΕΟΠΕ, όμως, μας έχει ενημερώσει, δεν έχει λάβει επιχορήγηση από την αρχή του έτους κι εμείς τα μόνα χρήματα που έχουμε πάρει είναι κάποιο ποσοστό των χρημάτων που έδωσε η ΕΟΕ σε εισιτήρια.

Τέλος, όσον αφορά το 2011, η ΕΟΠΕ είχε, πράγματι, πολύ μειωμένο από τον αναμενόμενο προϋπολογισμό, και μόνο μπόρεσε να διαχειριστεί κάποια χρήματα που αποδεσμεύτηκαν από την ολλανδική κατασκευαστική με τα γνωστά σε όλους μας προβλήματα.

Με αυτά τα χρήματα, μπόρεσε στο τέλος την περυσινής χρονιάς να μας δώσει μεγάλο μέρος του περυσινού προϋπολογισμού.

Είμαστε στην Κίνα με δικά μας έξοδα και με απλήρωτους όλους τους συνεργάτες μας, μπορούμε να γράφουμε και να απαντάμε για κάθε είδους λεπτομέρεια, αλλά το ζητούμενο είναι να συγκεντρωθούμε στους αγώνες μας και να φέρουμε την επιθυμητή (για όλους ελπίζουμε) πρόκριση.

Η μόνη βοήθεια που προσφέρει η ΕΟΠΕ είναι οικονομική (το management από το 2009 το κάνει κάθε ομάδα μόνη της). Ελπίζουμε ότι στην επόμενη επιχορήγηση θ' αποτελούμε προτεραιότητα, προκειμένου να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτή την προσπάθεια.

Από 'δω και στο εξής, θα αφοσιωθούμε στο αγωνιστικό κομμάτι που είναι η "αρμοδιότητά" μας, μακριά από προστριβές και αντιμαχίες, ελπίζοντας ότι και οι αρμόδιοι θα φροντίσουν να είναι με κάθε δυνατό τρόπο κοντά μας, προκειμένου να φέρουμε εις πέρας ένα πολύ δύσκολο στόχο!

Με τιμή,

Εθνική Ομάδα Γυναικών Beach Volleyball,

Βίκυ Αρβανίτη & Μαρία Τσιαρτσιάνη».


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x