Γιώργος Χελάκης

Ο Δώνης τους είχε πει και για τον Φουστέρ, αλλά…

Το πιο εύκολο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να κάνεις κριτική στην απογοητευτική εμφάνιση του αδιαφιλονίκητου φαβορί. Αν, όμως, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε αναιμικός και ασύνδετος στο ΟΑΚΑ, η μισή ευθύνη είναι δική του. Ο σωστά διαβασμένος Ατρόμητος του Γιώργου Δώνη, με δόξα και τιμή αναλαμβάνει την άλλη μισή.

Το πιο εύκολο σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να κάνεις κριτική στην απογοητευτική εμφάνιση του αδιαφιλονίκητου φαβορί.

Αν, όμως, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε αναιμικός και ασύνδετος στο ΟΑΚΑ, η μισή ευθύνη είναι δική του.

Ο σωστά διαβασμένος Ατρόμητος του Γιώργου Δώνη, με δόξα και τιμή αναλαμβάνει την άλλη μισή.

Το 4-4-1-1 του Έλληνα τεχνικού έφερε πολλούς παίκτες του Ατρόμητου πίσω από την μπάλα και άφησε ελάχιστους κενούς χώρους για να δράσουν οι επιθετικοί των «ερυθρόλευκων». Ναι, δεν είναι κολακευτικό να ταξιδεύει από αέρος η μπάλα για το σώμα του Κώστα Μήτρογλου, μήπως και αυτός ο τόσο προικισμένος παίκτης την κρατήσει ώστε να ανέβουν οι υπόλοιποι.

Ο Ολυμπιακός κράτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο ημίχρονο χωρίς να θυμίζει την ομάδα που πνίγει τον αντίπαλο. Πέτυχε το γκολ, ανησύχησε σε 2-3 περιπτώσεις τον θετικότατο Ιτάνζ, αλλά μέχρι εκεί!

Στο δεύτερο ημίχρονο έγινε της… Μέταλιστ! Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να παραχωρούν μέτρα στο γήπεδο και οι παίκτες του Δώνη να επισκέπτονται συχνά την περιοχή του Κάρολ, χωρίς να πατούν μέσα σε αυτή. Ο Ατρόμητος, αφού έβγαλε εκτός παιχνιδιού Μιραλάς και Τζεμπούρ, επωφελήθηκε από την ολιγωρία του Βαλβέρδε, που άφηνε στο γήπεδο τον αρνητικό Μακούν.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης φάνηκε καθαρά ότι έπρεπε να βρεθεί στο γήπεδο νωρίτερα. Από την ώρα που μπήκε, ήταν ο καλύτερος του γηπέδου. Τι φταίει αυτός αν ο Μιραλάς στα δυο «πάρε-βάλε» του μικρού τα έκανε μούσκεμα;

Όπως και να το κάνουμε, ο Δώνης πήγε να «κλέψει» το ματς. Όλα καλά τα σχεδίασε. Και για τις κινήσεις του Φουστέρ είχε ενημερώσει τους παίκτες του. Στην τελευταία φάση, όμως, το ξεκούραστο κορμί του Ισπανού πήρε παραμάζωμα τους κουρασμένους στόπερ του Ατρομήτου και δεν χρειάστηκαν τα πέναλτι, στα οποία είχαν ποντάρει οι Περιστεριώτες.

Ωστόσο, θα έχουν να το λένε πως έκαναν τους αντιπάλους να «δουν τον Χάρο με τα μάτια τους. Πιστοποιώντας μάλιστα ότι αποτελούν ό,τι πιο υγιές και νοικοκυρεμένο πρωταγωνιστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Γιατί αυτός ο Ατρόμητος είναι πρωταγωνιστής…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x