Τεχνολογία

Ξεχάστε όσα ξέρατε. Το Telehuman είναι το μέλλον (video)

Πόσες φορές έχουμε δει σε φουτουριστικές ταινίες πράγματα, αντικείμενα και διάφορα άλλα περίεργα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ως πραγματικότητα στον κόσμο μας. Θυμάται άραγε κανείς τον ολογράφο που χρησιμοποιούσαν στο Star Wars για να επικοινωνούν μεταξύ τους; Ε λοιπόν όσοι το θυμάστε καιρός είναι να πιστέψετε κιόλας ότι σύντομα θα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας.

Πόσες φορές έχουμε δει σε φουτουριστικές ταινίες πράγματα, αντικείμενα και διάφορα άλλα περίεργα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ως πραγματικότητα στον κόσμο μας. Θυμάται άραγε κανείς τον ολογράφο που χρησιμοποιούσαν στο Star Wars για να επικοινωνούν μεταξύ τους; Ε λοιπόν όσοι το θυμάστε, καιρός είναι να πιστέψετε κιόλας ότι σύντομα θα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας.

Στο πανεπιστήμιο Κουίν του Καναδά, ζήλεψαν καθώς φαίνεται αυτή την τεχνολογία από την ταινία και αποφάσισαν να το κάνουν πραγματικότητα. Ο ολογράφος με το όνομα Telehuman, είναι ένα μηχάνημα, το οποίο μπορεί να προβάλει το άτομο που θέλουμε να επικοινωνήσουμε σε σχεδόν φυσικό μέγεθος.

Όσο όμως ωραίο και αν ακούγεται το εν λόγω εγχείρημα, είναι αρκετά περίπλοκο στην λειτουργία και επίσης υπερβολικά ογκώδες. Για να το χρησιμοποιήσει κάποιος θα πρέπει οπωσδήποτε να διαθέτει μία μεγάλη κυλινδρική ειδική λάμπα, στην οποία θα γίνεται η τρισδιάστατη προβολή. Επιπλέον θα πρέπει να υπάρχει στο κάτω μέρος του κυλίνδρου ένα μηχάνημα, το οποίο θα μπορεί να απαθανατίζει την εικόνα και να την προβάλει.

Χαρακτηριστικά ο εμπνευστής του Telehuman, Ρόελ Βέρτγκαλ, δήλωσε: «Ουσιαστικά αυτό που κάναμε είναι να ενώσουμε πολλά κομμάτια μαζί. Ωστόσο, είναι πάρα πολύ δύσκολο να συνδυάσει κανείς όλα αυτά τα εξαρτήματα και να τα κάνει να λειτουργήσουν σωστά».

Όπως και να έχει, όμως, πρόκειται για μία εξαιρετική ιδέα, η οποία θα αποτελέσει μεγάλη επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και βιώνουμε την επικοινωνία από απόσταση. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι η αρχική του τιμή θα είναι περίπου 5.000 δολάρια.




Επιμέλεια: Άλκης Κακολύρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x