Stoiximan Super League

Η κάλπη λέει… Σάλπι

Τα exit poll των πλέι-οφ βγάζουν… ΠΑΟΚ! Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα με το γκολ του Σαλπιγγίδη (32’) και βρέθηκε στην πρώτη θέση του πίνακα των αγώνων κατάταξης. Οι Θεσσαλονικείς από αουτσάιντερ έγιναν φαβορί, αφήνοντας μάλιστα δύο βαθμούς πίσω τους σημερινούς τους αντιπάλους που ξεκίνησαν την διαδικασία με τέσσερις πόντους παραπάνω.

Τα exit poll των πλέι-οφ βγάζουν… ΠΑΟΚ!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού στην Τούμπα με το γκολ του Σαλπιγγίδη (32’) και βρέθηκε στην πρώτη θέση του πίνακα των αγώνων κατάταξης.

Οι Θεσσαλονικείς από αουτσάιντερ έγιναν φαβορί, αφήνοντας μάλιστα δύο βαθμούς πίσω τους σημερινούς τους αντιπάλους που ξεκίνησαν την διαδικασία με τέσσερις πόντους παραπάνω.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός εγκλωβισμένος στο σύστημα του Φερέιρα έχασε άλλο ένα ματς στα πλέι-οφ, παρουσιάζεται αγνώριστος και την Κυριακή θα τα παίξει όλα για όλα στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ αν και τον προσπέρασε πια και η ΑΕΚ που νίκησε τον Ατρόμητο.

Η βαθμολογία των πλέι-οφ

ΠΑΟΚ 7 (3-1)
ΑΕΚ 6 (5-3)
Παναθηναϊκός 5 (1-3)
Ατρόμητος 2 (4-5)

Η επόμενη αγωνιστική (4η)

Ατρόμητος-ΑΕΚ
Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Πως έπαιξαν

Ο Φερέιρα, προφανώς θυμόταν την ήττα της ομάδας του από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ με 2-0 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Δεν εξηγείται αλλιώς η σύνθεση που κατέβασε. Διότι τότε, ο Λάζαρ με τον Πάμπλο Γκαρσία, είχαν «καταπιεί» τους δύο χαφ του Παναθηναϊκού. Έτσι, ο Πορτογάλος τεχνικός θωράκισε την κεντρική του γραμμή βάζοντας 3 αμυντικούς μέσους και στην επιθετική τριπλέτα, έβαλε τρεις χαφ που… χάνονταν. Δεξιά ήταν ο ακόμη μία φορά κακός Ζέκα, αριστερά ο Κουίνσι και φορ ο Κλέιτον σε αυτό το… ανορθόδοξο 4-3-3 με τους έξι χαφ!

Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ έπαιξε το κλασσικό του 4-2-3-1 και ήταν σωστά στημένος στο γήπεδο. Όταν έχανε την μπάλα γύριζε πίσω και όταν έβγαινε στην επίθεση, προσπαθούσε από τα πλάγια διότι υπήρχε συνωστισμός στο κέντρο του «τριφυλλιού». Και σε μία από αυτές τις πλαγιοκοπήσεις του καλύτερου παίχτη του παιχνιδιού Σταφυλλίδη, ο νεαρός σούταρε και ο Σαλπιγγίδης πετάχτηκε στην πορεία στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα στο γκολ που έκρινε το αποτέλσμα.



Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να φοβούνται η μία την άλλη και να προσπαθούν να διαβάσουν το παιχνίδι του αντιπάλου. Οι άμυνες ήταν πολύ προσεκτικές αφού κανείς δεν ήθελε να μείνει πίσω στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός όμως είχε πολλούς παίκτες στον άξονα και έτσι, ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να επιτεθεί από τα πλάγια. Και η πρώτη ευκαιρία, ήρθε στο 7’, όταν ο Σαλπιγγίδης σέντραρε από δεξιά αλλά οι Αθανασιάδης και Γεωργιάδης δεν πρόλαβαν την μπάλα.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβαίνει. Προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να αποκτήσει την κατοχή και η αλήθεια είναι, πως τα κατάφερε. Αφού οι πολλοί παίκτες στο κέντρο, του έδωσαν αυτό το πλεονέκτημα. Όμως ήταν ξεκάθαρο πως δεν υπήρχε αποδέκτης στην περιοχή, αφού ο Κλέιτον που έπαιζε στην κορυφή δεν είναι τέτοιος παίκτης. Ο Βραζιλιάνος συμμετείχε στο passing game αλλά δεν είναι φορ…

Και στο 19’, ο Κλέιτον έχασε την ευκαιρία αφού η μπάλα μπλέχτηκε στα πόδια του στην πολύ καλή πάσα του Μαρίνου. Ο ΠΑΟΚ σιγά-σιγά άρχισε να ισορροπεί και στο 32’ πέτυχε το γκολ. Ο Σταφυλίδης που ήταν πολύ καλός στο πρώτο μέρος, έκανε την κούρσα από τα αριστερά, σούταρε δυνατά και ο Σαλπιγγίσης, παλιά καραβάνα, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και από κοντά έκανε το 1-0. Η Τούμπα πήρε φωτιά και ο ΠΑΟΚ από το 37’ μέχρι το 40’ έχασε ακόμη δύο ευκαιρίες για γκολ. Οι «πράσινοι» άρχισαν σιγά-σιγά να συνέρχονται και ο Κλέιτον στο 43’ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του αλλά την πάσα του έδιωξε τελευταία στιγμή ο Σταφυλίδης.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φερέιρα είπε στα ακραία μπακ να ανεβαίνουν πιο ψηλά, αφού είδε το πρόβλημα με την έλλειψη φορ και ήθελε παίκτες στα πλάγια. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας και πίεζε αλλά πάλι έλειπε ο ποδοσφαιριστής μέσα στην περιοχή. Τότε, αποφάσισε να βγάλει τον Μαρίνο και να βάλει στην θέση του τον Χριστοδουλόπουλο, με τον Ζέκα να περνάει σαν δεξί μπακ και τον Χριστοδουλόπουλο να πάει έξω δεξιά.

Η εικόνα δεν άλλαζε και ο χρόνος πέρναγε χωρίς οι «πράσινοι» να κάνουν φάσεις. Τότε, ο Πορτογάλος αποφάσισε να ρισκάρει. Έβγαλε τον Σιμάο και πέρασε τον Τοτσέ (69’). Άργησε αρκετά να κάνει αυτή την αλλαγή ο Φερέιρα, αφού ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει, αλλά πιο ορθόδοξα πια. Αλλά σε τέτοιο σημείο, κινδύνευε από τις αντεπιθέσεις που θα δοκίμαζε ο καλά κλεισμένος ΠΑΟΚ.

Ο οποίος στο 83’, έκανε μία σπουδαία, αλλά ο Καρνέζης είπε όχι στο σουτ του Φωτάκη. Τα υπόλοιπα λεπτά ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ μπροστά και πίεζε και ο ΠΑΟΚ έχανε τις ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις. Παρόλα αυτά, δεν μπήκε κάποιο γκολ και ο ΠΑΟΚ ατενίζει το μέλλον από την κορυφή της βαθμολογίας των play off. Αντίθετα, εάν δεν συνέλθει το «τριφύλλι» πολύ δύσκολα θα καταφέρει να πάρει την πρώτη θέση των αγώνων κατάταξης.



ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Γεωργιάδης (84’ Νιμανί), Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (94’ Παπάζογλου), Μαλεζάς, Ιβιτς (77’ Φωτάκης), Λαζάρ, Αθανασιάδης, Έτο

Στον πάγκο: Κρέσιτς, Αποστολόπουλος, Μπαλάφας, Λίνο

Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος (60’Χριστοδουλόπουλος), Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Βιτόλο, Σιμάο (69’ Τοτσέ), Κατσουράνης, Κουίνσι, Ζέκα, Κλειτον(80’ Καραγκούνης)

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σαριέγκι, Σεϊταρίδης, Πετρόπουλος





Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x