sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το ροτέισον των «4» στα πλέι-οφ

Μετά από έναν εξαντλητικό μαραθώνιο στη σεζόν, οι τέσσερις ομάδες που παλεύουν στα πλέι-οφ σίγουρα από θέμα κόπωσης έχουν χτυπήσει «κόκκινο» από κούραση, αλλά και φθορά από τραυματισμούς και κάρτες. Ασφαλώς βασικό μέλημα σε αυτό το σπριντ των έξι αγώνων σε λιγότερο από 20 μέρες για τους προπονητές είναι το πώς θα τους κρατήσουν φρέσκους τους ποδοσφαιριστές τους.

Μετά από έναν εξαντλητικό μαραθώνιο στη σεζόν, οι τέσσερις ομάδες που παλεύουν στα πλέι-οφ σίγουρα από θέμα κόπωσης έχουν χτυπήσει «κόκκινο» από κούραση, αλλά και φθορά από τραυματισμούς και κάρτες.

Ασφαλώς βασικό μέλημα σε αυτό το σπριντ των έξι αγώνων σε λιγότερο από 20 μέρες για τους προπονητές είναι το πώς θα τους κρατήσουν φρέσκους τους ποδοσφαιριστές τους.

Μετά από τα τρία πρώτα ματς, το sport-fm.gr επιχειρεί να αναλύσει το ροτέισον των τεσσάρων συλλόγων, θυμίζοντας πόσους ποδοσφαιριστές έχουν χρησιμοποιήσει, Φερέιρα, Μπόλονι, Κωστένογλου και Δώνης, αλλά και πόσους απ’ αυτούς έχουν παρατάξει σαν βασικούς μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές των πλέι-οφ.

Του Κώστα Μιαούλη

Ο ΠΑΟΚ έχει χρησιμοποιήσει συνολικά τους λιγότερους παίκτες από τις τέσσερις ομάδες, ενώ 13 είναι οι ποδοσφαιριστές που έχουν παίξει βασικοί. Οι Νιμανί και Παπάζογλου, είναι αυτοί που δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα, με τους Χαλκιά, Σταφυλίδη, Τσιρίλο, Μαλεζά, Ετό, Γκαρσία, Λαζάρ, Ίβιτς, Γεωργιάδη, Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη, Φωτάκη, Λίνο να έχουν πάρει τη θέση του βασικού.

Εδώ λίγα πράγματα μπορεί να κάνει ο Μπόλονι, μιας και οι επιλογές του είναι περιορισμένες. Ο Τσιρίλο έχει συμπληρώσει κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του στην τελευταία αγωνιστική με τον Ατρόμητο, ενώ οι Γκαρσία και Αθανασιάδης, αν «κιτρινιστούν» στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, χάνουν τα δύο τελευταία ματς.

Η ΑΕΚ έχει χρησιμοποιήσει συνολικά 20 ποδοσφαιριστές, με τους 13 απ’ αυτούς ωστόσο να έχουν πάρει θέση βασικού. Οι Κωνσταντόπουλος, Καφές, Κοντοές, Καράμπελας, Μπουγαΐδης, Μανωλάς, Μάκος, Φούντας, Λεονάρντο, Εγγλέζου, Λυμπερόπουλος, Σιαλμάς, Γεωργέας έχουν αγωνιστεί βασικοί, ενώ οι Μπέλεκ, Λαγός, Τσίτας, Κλωναρίδης, Ρίκκα, Γκούντγιονσεν και Κάρλος έχουν αγωνιστεί σαν αλλαγές.

Το πρόβλημα για την ΑΕΚ είναι ότι πέρα από τον Καράμπελα που θα εκτίσει την ποινή του στα δύο τελευταία ματς με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, έχει επτά ποδοσφαιριστές στο όριο καρτών, εκ των οποίων οι έξι αν δεχτούν κίτρινη στο Περιστέρι, χάνουν τα δύο τελευταία ματς.

Αυτοί είναι οι Λεονάρντο, Καφές, Γεωργέας, Λυμπερόπουλος, Μανωλάς και Μάκος. Ο Μπουγαΐδης με άλλη μια συμπληρώνει τέσσερις, αλλά αυτός θα χάσει ένα ματς. Μόνη καλή είδηση είναι πως η ΑΕΚ μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Βάργκας ξεκούραστο στη δεύτερη τριάδα αγώνων.

Ο Παναθηναϊκός έχει χρησιμοποιήσει συνολικά έναν παίκτη λιγότερο από την ΑΕΚ, ωστόσο έχει ρίξει 17 απ’ αυτούς στη βασική ενδεκάδα, δίχως πάντως να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Οι Καρνέζης, Μαρίνος, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βιτόλο, Σιμάο, Ζέκα, Κατσουράνης, Κουίνσι, Κλέιτον, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Νίνης, Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ και Μαρίνος έχουν χρησιμοποιηθεί στο αρχικό σχήμα, ενώ αλλαγές έχουν παίξει ο Γιούρκας (δεν άρχισε στην Τούμπα λόγω τραυματισμού στο ζέσταμα) και Πετρόπουλος.

Το ενθαρρυντικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως έχει «καθαρίσει» με τις κάρτες, έχει το πληρέστερο ρόστερ, αλλά η φόρμα και η διάθεση είναι τα στοιχεία που απουσιάζουν για την ώρα.

Ο Ατρόμητος έχει χρησιμοποιήσει συνολικά 16 ποδοσφαιριστές και ο Γιώργος Δώνης έχει ρίξει στη μάχη σαν αρχικές επιλογές τους 14 απ’ αυτούς. Οι Μπάλας και Αναστασάκος δεν έχουν αγωνιστεί βασικοί, σε αντίθεση με τους Ιτάνζ, Σκόνδρα, Τόμας, Φυτανίδη, Επστάιν, Μπρίτο, Νάστο, Σφακιανάκη, Καραμάνο, Δημούτσο, Μήτρογλου, Οικονόμου, Ιγκλέσιας και Γκαρσία που αποτελούν μόνιμες επιλογές για την ενδεκάδα. Εκτός των δύο τελευταίων αγώνων με ΠΑΟ και ΠΑΟΚ θα μείνουν, οι Τόμας, Σκόνδρας και Πίτου Γκαρσία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x