Κολύμβηση

«Το μετάλλιο μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω»

Ώθηση για τη συνέχεια δίνει στον Γιάννη Δρυμωνάκο η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 200μ. πεταλούδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξάγεται στο Ντέμπρετσεν. Αυτό δήλωσε ο Έλληνας κολυμβητής στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος παράλληλα έβαλε τον επόμενο στόχο του που είναι η πρόκρισή του στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Ώθηση για τη συνέχεια δίνει στον Γιάννη Δρυμωνάκο η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα 200μ. πεταλούδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης που διεξάγεται στο Ντέμπρετσεν.

Αυτό δήλωσε ο Έλληνας κολυμβητής στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος παράλληλα έβαλε τον επόμενο στόχο του που είναι η πρόκρισή του στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.


Αναλυτικά τα όσα είπε

Ένα μετάλλιο, μια πρόκριση για σένα στους Ολυμπιακούς.

«To μετάλλιο αυτό μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω με την ίδια όρεξη. Δεν ήθελα να χαλάσω το σερί που έχω από το 2006 με τα μετάλλια σε Ευρωπαϊκό στο αγώνισμα και ήθελα να αποδείξω ότι μπορώ. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έπιασα και το όριο για τους Ολυμπιακούς, καθώς δεν το είχα για τα 200 πεταλούδα».


Το μετάλλιο αυτό ήταν μια απάντηση και σε όσα εμπόδια είχατε στην προετοιμασία σας λόγω της οικονομικής κρίσης;

«Όταν είδα τον Αρη Γρηγοριάδη να κατακτά το χρυσό, χάρηκα πολύ με τις δηλώσεις για την Ελλάδα και του είπα μπράβο. Τα ίδια συναισθήματα είχα και εγώ αμέσως μετά την κατάκτηση του χάλκινου, καθώς ήξερα ότι έτσι δίνουμε χαρά στους συμπατριώτες μας. Καθημερινά, όλοι οι αθλητές είχαμε να ξεπεράσουμε πολλά προβλήματα και εμπόδια. Ηταν σκληρή η προσπάθεια μας καθώς έπρεπε να συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό, με αρκετά μικρότερες απολαβές σε σχέση με παλιότερα και έτσι η κατάκτηση ενός μεταλλίου είναι ακόμα πιο σημαντική υπόθεση».


Πλέον έχεις μπροστά σου, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Τι θα επιδιώξεις στην βρετανική πρωτεύουσα;

«Για μένα είναι όνειρο η πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών, καθώς δεν το έχω καταφέρει ποτέ. Δεν πετάω στα σύννεφα για να ονειρεύομαι μετάλλιο, μου αρκεί η πρόκριση στον τελικό. Για το Ευρωπαϊκό είχα στόχο το μετάλλιο και τα κατάφερα, αλλά οι Ολυμπιακοί είναι άλλη διοργάνωση και φυσικά πολύ πιο δύσκολη. Ξεκινάω μάλιστα την πρώτη μέρα των Αγώνων, όταν όλοι οι αθλητές θα είναι ξεκούραστοι. Εγώ θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό κι ό,τι γίνει».


Με τα μετάλλια πάντως στο Ντέμπρετσεν, δώσατε μεγάλη χαρά σε όλους τους Έλληνες.

«Να σας πω την αλήθεια, από το 2000 και μετά που είμαι εγώ στην Εθνική, αυτή είναι η καλύτερη ομάδα που έχω συναντήσει. Έχουμε δείξει και στο Ευρωπαϊκό αλλά και στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, ότι είμαστε μεταξύ των κορυφαίων. Η ελληνική κολύμβηση είναι ένα από τα λίγα αθλήματα που πρωταγωνιστεί συνεχώς τα τελευταία χρόνια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x