Γήπεδα

Ολυμπίνσκι - Κίεβο

Σαν τα κρυστάλλινα νερά του Δνείπερου που διασχίζουν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, είναι το «Ολυμπίσνσκι», η αγαπημένη έδρα των Ουκρανών. Και πώς να μην είναι, αφού πρόκειται για την έδρα της Ντιναμό και κόστισε 1 δισ. δολάρια (κατασκευή κυρίως από γυαλί και μέταλλο). Το εντυπωσιακό γήπεδο ανακαινίστηκε το 2011, θα φιλοξενήσει τον 1ο αγώνα των διοργανωτών Ουκρανών αλλά και τον τελικό του Euro. Δείτε photos του γηπέδου κι ότι άλλο υπάρχει στην πόλη μέσω του sport-fm.gr.

Σαν τα κρυστάλλινα νερά του Δνείπερου που διασχίζουν την πρωτεύουσα της Ουκρανίας, Κίεβο, είναι το «Ολυμπίσνσκι», η αγαπημένη έδρα των Ουκρανών.

Και πώς να μην είναι, αφού πρόκειται για την έδρα της Ντιναμό και κόστισε 1 δισ. δολάρια (κατασκευή κυρίως από γυαλί και μέταλλο).

Το εντυπωσιακό γήπεδο ανακαινίστηκε το 2011, θα φιλοξενήσει τον 1ο αγώνα των διοργανωτών Ουκρανών αλλά και τον τελικό του Euro.

Το Κίεβο είναι μία πανέμορφη πόλη. Στο γήπεδο φτάνει κανείς με τις στάσεις του μετρό. Γραμμή 2 (Olimpiiska/??????????? & Palats Sportu/????? ??????) είναι 300 μέτρα κι 400 μέτρα αντίστοιχα από το στάδιο. Επίσης μιας κι το στάδιο είναι δίπλα στο ποτάμι Δνείστερο, υπάρχει στάση στο ποτάμι με δρομολόγια πλοιαρίων κάθε λίγο το καλοκαίρι. Πρόκειται αναμφίβολα για το ωραιότερο γήπεδο της Ουκρανίας, το οποίο έχει χωρητικότητα 69.004. Ανακαινίστηκε ολοκληρωτικά στις 9 Οκτωβρίου του 2011.

Λίγα λόγια για την πόλη

Σε μία πόλη που οι φεμινίστριες τρέχουν να σβήσουν τα… κόκκινα φωτάκια, ο τουρισμός μπορεί να γίνει εκπληκτικός. Αφού παρόλο τις γυναικείες φωνές για το ενδεχόμενο της αύξησης της πορνείας κατά την διάρκεια του Euro, το Κίεβο, δεν το περιγράφει κάποιος ως μία πόλη που φτιάχτηκε για σεξ.

Ο Δνείπερος διασχίζει την πόλη και στα ήρεμα γαλάζια του νερά, καθρεφτίζονται τα πανέμορφα κτίρια. Το καλύτερο σημείο για να ξεκινήσει κανείς την περιήγηση του, είναι η παλιά πόλη στο λόφο, γνωστή ως Verkhny Gorod (Άνω Πόλη). Εκτός του ότι βρίσκονται μερικά από τα σημαντικότερα ιστορικά αξιοθέατα, η πόλη είναι… πιάτο μπροστά σας!

H Zoloti Vorota (Xρυσή Πύλη) και ο καθεδρικός Ναός της Αγίας Σοφίας βρίσκονται δίπλα-δίπλα στο λόφο και στο κατέβασμα, υπάρχει η πλατεία Lenin Komsomol, η οποία σηματοδοτεί την αρχή της κεντρικής επιχειρηματικής συνοικίας του Kιέβου και τον πιο αγαπητό δρόμο των κατοίκων, στην πανέμορφη και δεντροφυτεμένη Krehshchatik.

Extra Tips

Φαγητό:

Σούπες
???? (Borscht): παρόμοια με την Πολωνική σούπα μπάρστ, άλλα πιο πηχτή

Δεύτερο πιάτο
pyrohy: κάτι σαν τα πιερόγκι μας, άλλα μεγαλύτερα
holubtsi: ντολμαδάκια, άλλα μεγαλύτερα των ελληνικών (τα κάνουν με φύλλο από λάχανο)

Το νόμισμα της Ουκρανίας είναι η χρύβνια (??????) με ισοτιμία ένα ευρώ 10 χρύβ.

Μπύρες: Obolon, Lvivske, Chernihivske, Slavutych, Sarmat, Rogan

Βότκες: Nemiroff, Hortyca,

Αναλυτικά, τα ματς που θα φιλοξενήσει το γήπεδο του Κιέβου

11/6 Ουκρανία-Σουηδία, Δ’ Όμιλος
15/6 Σουηδία-Αγγλία, Δ’ Όμιλος
19/6 Σουηδία-Γαλλία, Δ’ Όμιλος

Προημιτελικός (Δ1 – Γ2)

1/7 Τελικός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x