Αφιερώματα

Euro 2012: Παρουσίαση Ιρλανδίας

Ο Τζιοβάνι Τραπατόνι ξέρει τη συνταγή της επιτυχίας και θα την εμφανίσει και στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Αναλαμβάνοντας τις τύχες της εθνικής ομάδας της Ιρλανδίας μετά την παταγώδη αποτυχία του προκατόχου του για πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2008, έβαλε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε σωστό δρόμο.

Ο Τζιοβάνι Τραπατόνι ξέρει τη συνταγή της επιτυχίας και θα την εμφανίσει και στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Αναλαμβάνοντας τις τύχες της εθνικής ομάδας της Ιρλανδίας μετά την παταγώδη αποτυχία του προκατόχου του για πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2008, έβαλε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε σωστό δρόμο.

Με αμυντική φιλοσοφία, αλλά δίνοντας ιδιαίτερη βάση στο χώρο του κέντρου, όπου περιμένει από τους ποδοσφαιριστές του να δείξουν ισορροπία. Η τελευταία εμφάνιση της Ιρλανδίας σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν το 1988, ωστόσο, η εμπειρία του Τραπατόνι αυτή τη φορά μπορεί να φέρει καλύτερα αποτελέσματα.

Ο Ρόμπι Κιν συνεχίζει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην εθνική ομάδα της πατρίδας του. Έπειτα από την τελευταία παρουσία των Ιρλανδών σε μεγάλη διοργάνωση, στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002 στην Κορέα και την Ιαπωνία, ο έμπειρος επιθετικός παραμένει το μεγάλο αστέρι και δεν θέλει ούτε να ακούει για… διάλειμμα στη σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα. Ο 31χρονος άσος των Λος Άντζελες Γκάλαξι πέτυχε εφτά γκολ στους αγώνες των προκριματικών, που τον βοήθησαν ώστε να ξεπεράσει τα 50 τέρματα με την εθνική ομάδα και να γίνει ο πρώτος σκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Λίγη από τη… λάμψη του θα προσπαθήσει να κλέψει ο Έιντεν ΜακΓκίντι. Ο διεθνής μέσος, αν και γεννηθείς στη Γλασκώβη, αγωνίζεται για την Ιρλανδία έχοντας επιλέξει να τιμήσει της ρίζες του και την καταγωγή της γιαγιάς του. Από το 2004, όταν και φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα με το εθνόσημο, τα γκολ μπορεί να μην ήταν το φόρτε του, όσο η δημιουργία του παιχνιδιού, αλλά στα προκριματικά το έκανε και αυτό, σκοράροντας απέναντι στα Σκόπια και την Ανδόρρα.

Αναλυτικά, η τελική 23άδα της Ιρλανδίας:

Τερματοφύλακες: Σέι Γκίβεν (Άστον Βίλα), Κίρεν Γουέστγουντ (Σάντερλαντ), Ντέιβιντ Φόρντ (Μίλγουολ)

Αμυντικοί: Πολ ΜακΣέιν (Χαλ Σίτι), Τζον Ο’ Σέι (Σάντερλαντ), Σον Λέτζερ (Λέστερ), Στίβεν Κέλι (Φούλαμ), Ρίτσαρντ Νταν (Άστον Βίλα)

Μέσοι: Έιντεν ΜακΓκίντι (Σπαρτάκ Μόσχας), Ντέμιεν Νταφ (Φούλαμ), Γκλεν Γουίλαν (Στόουκ Σίτι), Πολ Γκριν (Ντέρμπι Κάουντι), Ντάρον Γκίμπσον (Έβερτον), Στίβεν Γουόρντ (Γουλβς), Στίβεν Χαντ (Γουλβς), Κιθ Άντριους (Γουέστ Μπρόμγουιτς)

Επιθετικοί: Κέβιν Ντόιλ (Γουλβς), Ρόμπι Κιν (Λος Άντζελες Γκάλαξι), Τζόναθαν Γουόλτερς (Στόουκ Σίτι), Σέιν Λόνγκ (Γουέστ Μπρόμγουιτς), Σάιμον Κοξ (Γουέστ Μπρόμγουιτς), Τζέιμς ΜακΚλιν (Σάντερλαντ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x