Γιώργος Χελάκης

Ο Χοσέ Χολέμπας δεν ξέρει ελληνικά αλλά μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας

Η αυτοκριτική ήρθε τελικά από 'κει που δεν το περιμέναμε. Ο Χοσέ Χολέμπας, χωρίς περιστροφές, όταν ρωτήθηκε παραδέχτηκε καθαρά και ξάστερα ότι έχει ευθύνη για τα γκολ που δέχτηκε η Eθνική ομάδα. Δήλωση ειλικρίνειας και ευθύτητας από ένα ποδοσφαιριστή που δεν μιλάει την ελληνική γλώσσα και προφανώς δεν θα αποκτήσει ακόμα την ελληνική νοοτροπία.

Η αυτοκριτική ήρθε τελικά από 'κει που δεν το περιμέναμε.

Ο Χοσέ Χολέμπας, χωρίς περιστροφές, όταν ρωτήθηκε παραδέχτηκε καθαρά και ξάστερα ότι έχει ευθύνη για τα γκολ που δέχτηκε η Eθνική ομάδα.

Δήλωση ειλικρίνειας και ευθύτητας από ένα ποδοσφαιριστή που δεν μιλάει την ελληνική γλώσσα και προφανώς δεν θα αποκτήσει ακόμα την ελληνική νοοτροπία.

Ορισμένα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα όταν τα αντιμετωπίζεις κατάματα. Για την αποκαρδιωτική εμφάνιση της Εθνικής στα πρώτα διαστήματα των δύο παιχνιδιών με Πολωνία και Τσεχία εκτός από την ομαδική υπάρχει και η ατομική ευθύνη. Ο Χοσέ Χολέμπας ήρθε για πρώτη φορά "αντιμέτωπος" με τους Έλληνες δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Εθνικής ομάδας και επέλεξε να πει την αλήθεια για την προσωπική του εμφάνιση. Φαντάζομαι πως οι συμπαίκτες του θα αιφνιδιαστούν από αυτές τις δηλώσεις. Δεν έχουν συνηθίσει να παραδέχονται δημόσια ατομικές ευθύνες. Κυριαρχεί το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο.

Ο Χοσέ Χολέμπας άθελα του ανοίγει μια νέα εποχή στο τρόπο επικοινωνίας των διεθνών με τον Τύπο και κατ επέκταση τη φίλαθλη κοινή γνώμη. Το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο είναι δείγμα συλλογικότητας και αλληλεγγύης αρκεί όσοι το χρησιμοποιούν να σκέφτονται με αυτό τον τρόπο. Σε διαφορετική περίπτωση είναι το τέλειο άλλοθι για να κρυφτούν πίσω απ' αυτό οι όποιες ατομικές ευθύνες. Ο Χοσέ Χολέμπας που προφανώς δεν έχει καταλάβει πως παίζεται στην Ελλάδα το παιχνίδι με τον τύπο είπε καθαρά αυτό που πιστεύει και που είδαμε όλοι μας στο γήπεδο. Δεν το έκανε προφανώς για να σηκώσει μόνος του το βάρος των ευθυνών άλλωστε για τα γκολ που δεχτήκαμε δεν φταίει μόνο εκείνος.

Ο Φερνάντο Σάντος μας είπε τα συνηθισμένα ότι οι παίκτες δεν ακολούθησαν τις εντολές του. Ο Χοσέ Χολέμπας μας είπε την αλήθεια. Λυπούμαστε πολύ που αν και δύο χρόνια στην Ελλάδα δεν έχει μάθει να μιλάει ακόμα ελληνικά. Αν ήταν όμως να μάθει να μιλάει ελληνικά για να μη λέει τίποτα τον προτιμούμε έτσι...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x