Stoiximan Super League

«Μαύρο» και στον… Μαύρο από Νοτιά

Ούτε ο Θωμάς Μαύρος κατάφερε να ζωντανέψει το ενδιαφέρον του Νίκου Νοτιά για την ΑΕΚ. Ο μεγαλομέτοχος συναντήθηκε προ ημερών με τον αγαπημένο των οπαδών της «Ένωσης», άκουσε με ενθουσιασμό την (ενδεικτική της στόφας νικητή) πρότασή του να βγει μπροστά, ωστόσο όταν ήρθε η ώρα ν’ απαντήσει για το… ψητό το αποτέλεσμα ήταν ίδιο: Αρνήθηκε να συνδράμει οικονομικά το πλάνο που «θα συσπειρώσει τον κόσμο και θα κάνει την ΑΕΚ πρωταθλήτρια». Διαβάστε διαλόγους από τη συνάντηση.

Ούτε η ενεργοποίηση του Θωμά Μαύρου αποδείχθηκε αρκετή για να ζωντανέψει το ενδιαφέρον του Νίκου Νοτιά για την ΑΕΚ.

Ο μεγαλομέτοχος συναντήθηκε προ ημερών με τον αγαπημένο των οπαδών της «Ένωσης», άκουσε με ενθουσιασμό την (ενδεικτική της στόφας νικητή) πρότασή του να βγει μπροστά, ωστόσο όταν ήρθε η ώρα ν’ απαντήσει για το… ψητό το αποτέλεσμα ήταν ίδιο:

Αρνήθηκε να συνδράμει οικονομικά το πλάνο που «θα συσπειρώσει τον κόσμο και θα κάνει την ΑΕΚ πρωταθλήτρια».

Στο διάστημα της παραμονής του στην Ελλάδα ο Νίκος Νοτιάς δεν θεώρησε σκόπιμο να περάσει από τα Σπάτα. Δεν υπήρξε ωστόσο τόσο… θρασύς ώστε να αρνηθεί την πρόταση του Θωμά Μαύρου να συναντηθούν.

Στο ραντεβού που κλείστηκε, λοιπόν, μέσω του επιχειρηματία και χορηγού της ΑΕΚ, Αντώνη Ηλιόπουλου και έγινε στις 8 Ιουνίου παρουσία και του Βασίλη Σίμου (εκπροσώπου του Νοτιά στο Δ.Σ. της ΑΕΚ) ο μεγαλομέτοχος άκουσε τη μεγάλη μορφή του συλλόγου να του προτείνει να βγει ο ίδιος μπροστά.

Αναλαμβάνοντας εν λευκώ την ομάδα, θέτοντας ως μόνη προϋπόθεση τη στήριξη με 2 εκατ. ευρώ από τους μετόχους (με τα οποία θα πληρωθεί το άρθρο 44 και οι υπάλληλοι της ΠΑΕ) και εγγυώμενος πως με τη συσπείρωση του κόσμου θα πωληθούν 40.000 διαρκείας, τα έσοδα από τα οποία (μαζί με χορηγίες) θα καλύψουν τις οφειλές στους παίκτες και το μπάτζετ για την επόμενη χρονιά.

Ο Νοτιάς φέρεται να άκουσε με ενδιαφέρον -και σε αρκετά σημεία της κουβέντας με ενθουσιασμό- τον Μαύρο να του εξηγεί το σχέδιο που «θα ξανακάνει την ΑΕΚ πρωταθλήτρια». Ωστόσο η απάντηση που μεταφέρθηκε έπειτα στη μεγάλη μορφή της «Ένωσης» απέδειξε πως ο ενθουσιασμός ήταν… στιγμιαίος. Ήτοι, δεν σκοπεύει να βάλει άλλα λεφτά στην ΠΑΕ. Άλλωστε κάτι τέτοιο φρόντισε να το εξηγήσει και στη συνάντηση, παραδεχόμενος παράλληλα πως περιμένει και το αποτέλεσμα των κινήσεων του Ντέμη Νικολαΐδη.

Κι αυτό διότι, όπως είπε σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», «ο Ντέμης έχει ένα ταλέντο. Ξέρει να φέρνει χρήματα στην ΑΕΚ, να βρίσκει ανθρώπους που χρηματοδοτούν. Μου είπε ότι μετά τις εκλογές θα φέρει χρήματα στην ΠΑΕ. Εγώ τόσα χρόνια έβαζα, έβαζα, έβαζα και απλώς μ' έπαιρναν τηλέφωνο και με ενημέρωναν πόσο είχε φτάσει το ποσοστό των μετοχών μου!

Τις μεταγραφές τις μάθαινα τελευταίος, για τον Τζεμπούρ που κόστισε 3,5 εκατομμύρια, έλαβα απλώς ένα SMS ότι κάναμε αυτή τη μεταγραφή με τόσα χρήματα. Έφτιαξα ένα ωραίο προπονητικό, προσπαθούμε τώρα να ξεπεράσουμε και το πρόβλημα του ΣτΕ για να γίνουν άλλα δυο γήπεδα στα Σπάτα. Το όνειρό μου είναι να στεγαστούν εκεί οι ακαδημίες, αν και μερικοί προωθούν άλλες λύσεις, σε άλλους χώρους»
.

Νωρίτερα, εξάλλου, ο Νοτιάς φέρεται να άφησε σαφείς αιχμές για τη θητεία του Σταύρου Αδαμίδη, λέγοντας πως «όταν είχε αναλάβει μου είχε υποσχεθεί πως θα φέρει 6 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ. Δεν έβαλε φράγκο, με αποτέλεσμα όλα τα λεφτά στα δυο χρόνια της θητείας του, να τα βάλουμε δυο άνθρωποι. Εγώ και ο Παππάς…

Έγιναν πολλά λάθη, κακοί χειρισμοί στα θέματα του Τζεμπούρ, του Μπλάνκο. Στον Μανωλά δεν μπορούσε να δώσει πέρσι τα 150 χιλιάρικα και να μην χάσουμε τον παίκτη; Τη δόση του “44” την άφησε απλήρωτη. Δεν ήταν δική μου επιλογή ο Αδαμίδης, ούτε τώρα ο Δημητρέλος. Για τον Αδαμίδη απλώς γνώριζα ότι δούλευε σ' ένα σοβαρό δικηγορικό γραφείο στο Λονδίνο. Ο Παππάς τον επέλεξε»
.

Σε κάθε περίπτωση και παρά την αρνητική απάντηση που εισέπραξε ο Θωμάς Μαύρος, ο ίδιος (αλλά και ο Χρήστος Κωστής που βρίσκεται στο πλευρό του σε αυτή την προσπάθεια) παρουσιάζονται διατεθειμένοι να μην σταματήσουν τις προσπάθειες, επιδιώκοντας από Δευτέρα να προσεγγίσουν κι άλλους οικονομικούς παράγοντες, με πρώτο τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

Ανεξάρτητα όμως από το αποτέλεσμα που θα έχουν κι εκείνες, αξίζει να σημειωθεί το πνεύμα στο οποίο κινείται η πρωτοβουλία Μαύρου και το οποίο αποτυπώνεται ανάγλυφα στις συζητήσεις του με τον Νοτιά, όπως αυτές δημοσιεύονται από την «Ελευθεροτυπία». Διότι πέραν της άποψης του καθενός για το πόσο εφικτοί είναι οι στόχοι που παρουσίασε, αν μη τι άλλο δείχνουν μια στόφα που τόσο πολύ λείπει πλέον από την ΑΕΚ.

«Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι να καταλάβουν όλοι τι σημαίνει ΑΕΚ. Από τον θυρωρό μέχρι τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή της ομάδας. Αν δεν καταλάβουν τι σημαίνει ΑΕΚ, δεν θα έχουμε ποτέ πειθαρχία και χωρίς πειθαρχία η ΑΕΚ θα βολοδέρνει στη μετριότητα» ανέφερε ο Μαύρος, ενώ ενδεικτικός είναι ο διάλογος:

Μαύρος: Θέλω η ΑΕΚ να πηγαίνει στο Καραϊσκάκη να κερδίζει με 2-0 και να μην πανηγυρίζουμε. Να είμαστε στενοχωρημένοι που χάσαμε το τρίτο και τέταρτο γκολ!

Νοτιάς: Ναι, ναι αυτή είναι ΑΕΚ… Και όχι έτσι όπως την κατάντησαν οι διοικήσεις.

Μαύρος: Σ' ένα ματς με τον Παναθηναϊκό στη Ν. Φιλαδέλφεια μου στρώθηκε η μπάλα αλλά βρήκε σε μια τούφα στο χορτάρι κι έχασα σίγουρο γκολ. Όλοι μ' έβριζαν. Την άλλη μέρα έφυγε ο κηπουρός γιατί δεν είχε κουρέψει καλά το χόρτο. Όποιος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του δεν έχει θέση στην ΑΕΚ.

Νοτιάς: Θα έχουμε όμως πρόβλημα με τη διαιτησία. Εγώ δεν έχω σχέση με το παρασκήνιο στο ποδόσφαιρο, μόνο λεφτά έβαζα.

Μαύρος: Εγώ θα φτιάξω ομάδα που θα νικά και τη διαιτησία. Το πρόβλημα αυτό το είχε πάντα η ΑΕΚ, αλλά είχαμε ομάδα που τους νικούσε και έπαιρνε τίτλους. Θέλω και με 22χρονα να περάσω τη νοοτροπία ότι πάμε για πρωτάθλημα.

Νοτιάς: Εντάξει, σε πρώτη φάση και η δεύτερη θέση που θα οδηγήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ και θα δώσει οικονομική ανάσα θα είναι επιτυχία.

Μαύρος: Όχι, η ΑΕΚ μπορεί να πάει μόνο για πρωτάθλημα. ΑΕΚ σημαίνει επίθεση. Αυτό που βγάζει σήμερα στο γήπεδο με κάνει και στεναχωριέμαι. Βλέπω το σκορ, και κάνω ζάπινγκ δεν αντέχω να δω έτσι όπως παίζει. Στους παίκτες θέλω να μεταδώσω αυτό που είχα εγώ ως ποδοσφαιριστής. Όταν έπαιζα με τον αμυντικό απέναντι τη στιγμή που με μάρκαρε δεν τον κοιτούσα ποτέ στα μάτια. Ξέρετε γιατί; Για να μην νομίζει ότι είμαστε ίσοι! Έπρεπε να ξέρει ο αμυντικός ότι εγώ είμαι καλύτερος.

Νοτιάς: Α, βρε Θωμά που ήσουνα τα προηγούμενα χρόνια;

Μαύρος: Μα δεν με φωνάξατε ποτέ κ. Νοτιά. Περίμενα το 2008 μετά τη φυγή Ντέμη ότι θα με φωνάζατε.

Νοτιάς: Εγώ σε ήθελα, οι υπόλοιποι απέρριψαν τη λύση Μαύρου (σ.σ. υπονοούσε τους τότε αντιπροέδρους Κανελλόπουλο και Κούλη).

Μαύρος: Σκεφτείτε την πρόταση μου. Στην ΑΕΚ θέλω να κάνω Ένωση. Όλοι να γίνουμε μια γροθιά. Από την πρώτη μέρα θα δουλέψω να τα βρουν μεταξύ τους όλοι οι σύνδεσμοι. Υπόσχομαι ότι την ΑΕΚ θα την κάνω πρωταθλήτρια (…κι εκεί χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x